29 mei 2013

het verlangen onthuld


... niet naar rijkdom
... of een eigen huis, met een tuin en een atelier (een droom wel, voor ooit, als ik de lotto win, waarmee ik trouwens nooit meedoe)
... niet naar een nieuwe job (want die heb ik, ook al moet ik nog even wachten om te beginnen)
... zelfs niet naar mooi weer (een beetje wel natuurlijk, of een beetje veel)
... of een verre reis, nee (die doe ik, later in oktober)
... niet naar...
... en nee, ook niet naar...
... en een overlock, nee...

Een diepmenselijk, zo schijnbaar simpel verlangen, naar graag zien en graag gezien worden. Pfff... Soms zijn er van die perioden dat dit in alle hevigheid opsteekt en me lam legt. Dat wanhoop triomfeert over hoop en me alle zin ontneemt.

Waarnaar verlangen jullie?

Het kussen kwam er in een tijd van verlangen, maar is eigenlijk bedoeld als inzending voor een wedstrijd. Van een Franstalige webwinkel, de link naar verlangen zal dus niet zo duidelijk zijn, dat hoop ik toch. Ik ben ook niet onverdeeld tevreden. De "zon" staat op de verkeerde plaats, waardoor het beeld niet samenhangend is. Ach, ondertussen heb ik mijn machine weer vanonder zijn kap gehaald en een paar leuke uurtjes beleefd.

9 opmerkingen :

 1. een ' rustig ' leven, geen drama, gewoon een rustig kabbelend gelukkig leven, met uiteraard toffe mensen rondom me

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verlang naar... eindelijk nog eens een ononderbroken nacht... Bijna 6 maanden van maximum 5u slaap begint te wegen...
  Een heel mooi kussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. toch voor de moment het zonnetje hoor. mooi kussen.ik verlang soms ook naar vriendschappen die er niet zijn en naar mijn moeder die helaas er ook niet meer is. maar dat laatste is onbereikbaar en ik hou mij dan vast aan herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat heb je weer een mooie kussenhoes gemaakt. Wat heerlijk als je dat kan.

  Momenteel verlang ik alleen naar de zon zodat we heerlijk buiten kunnen zitten en genieten van de bloemetjes in de tuin die onderhand aan het verzuipen zijn door de regen.

  Fijne dag,
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat ik die heel erg mooi! goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je kussen heel geslaagd hoor! Het drukt duidelijk uit wat je bedoelt en ik begrijp je volkomen! Ook ik en sommige anderen hebben regelmatig hetzelfde verlangen denk ik, niks abnormaals :) Het leven is soms heel hard!
  Dikke knuffel, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Janusje, dat dat verlangen er soms heel intens is, en af en toe in pieken de kop opsteekt is heel normaal. Alleen heel jammer dat het je echt lam legt en je zo wanhopig maakt. Sommige verwachtingsvolle toekomstplannen komen niet uit en moet je, - of je wil of niet- , proberen aanvaarden. Je leven is echt niet mislukt als het anders loopt dan je hoopte. Maar dat het sommige periodes heel erg moeilijk is en je werkelijk enkel doffe wanhoop voelt, dat is heel menselijk.
  Er zijn heel wat bloglezers die samen een veilig vangnet vormen om je in zo'n periodes van wanhopige verlangen en 'tristesse' op te vangen en je een hele dikke virtuele knuffel geven. Virtueel is natuurlijk niet hetzelfde als in 't echte leven. Maar misschien kan het je toch wat troost en warmte geven zodat je het leven weer wat zonniger kan bekijken. En met lieve beer en muis erbij een stukje zachte tederheid in je hart geven.
  een hartverwarmende groet,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen