9 juni 2013

het schepseltje


Ziehier de omgekeerde peer met het worstje uit mijn vorig bericht! Jullie vroegen een foto. Ik zou het eigenlijk een kans moeten geven...
Maar ondertussen heeft dit mijn volle aandacht: een omslagdoek, nog één. Heerlijk om te maken vind ik dat. Een omslagdoek omarmt, omhult, biedt geborgenheid... Daarom ben ik er zo'n fan van. Ik twijfel wel altijd wanneer ik er één om heb. Staat het mij wel? Is het niet te ouderwets? Ben ik niet te jong? Vragen...
 
Voor deze omslagdoek gebruik ik een fijn mohairgaren. Het is heel pluizig en superlicht. Iets heel anders dan ik gewoon ben. Ik ben er op dit moment nog niet zo zeker van. Maar deze brei ik tot het einde, zowiezo. In tegenstelling tot wat de foto doet vermoeden, is dit nog maar een klein driehoekje. Ik ben nog voor een tijdje zoet.


O, ik heb nog een 'hebben  jullie dat ook?: Hebben jullie dat ook dat je na zorgvuldig zoeken in de wolwinkel, steeds dat garen of dat kleurtje eruit haalt, waarvan nog maar enkele bollen in voorraad zijn? Ik wel dus. Eerst gekozen voor een bepaald garen: 'Mevrouw toch, dat hoort bij de wintercollectie! We hebben nog maar enkele bolletjes." In de afschuwelijkste, schreeuwerige kleuren... OK, ander garen dan. Eerste kleur: nog maar 1 bolletje in het rek. Tweede kleur: 3 bolletjes, het betert. Derde kleur: 2 bolletjes. En ik heb er 5 nodig, het wordt dus een gestreept exemplaar!

6 opmerkingen :

 1. Volgens mij kan je van dat peer-worstje toch nog iets moois maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat schepseltje kan nog best uitgroeien tot iets moois. Ben benieuwd of je er mee door gaat.
  Wat wordt dat een prachtige omslagdoek. Een heel apart patroontje.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,

  Gaat een mooie omslagdoek worden, ppff en wat anderen denken, niet aantrekken hoor, als jij dat wilt dragen, dan moet je dar doen!

  En mooi bloemenfotto en hihi, dat verhaal van die wol, mijn mama heeft dat ook hoor.Mijn mama ziet graag van die zomerse kleuren, in de winter ook een probleem, moeten ze het gaan zoeken in de zomercollectie /-), Tja niet iedereen wil in de winter grijs rond lopen hé :-) En in deze rare seizoenenmix, leg toch gewoon alles in het rek van wol!
  Maar ja dan is helaas bij sommige hun winkel er te klein voor :-)

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het schepseltje is toch niet zo afschuwelijk als je ons wel vertelt hoor!
  En die omslagdoek wordt vast een prachtexemplaar, het stuk dat je af hebt ziet er in elk geval mooi uit, prachtige steek ook :)
  en dat met die bolletjes wol, ja dat is heel herkenbaar :)
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jouw omslagdoek ziet er nu al mooi uit ! Wat gaat het zijn als ie af is !
  Mooie fotootjes !
  Nog een fijne avond ..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gestreept zal vast ook heel mooi worden, lijkt mij heel zacht.

  BeantwoordenVerwijderen