16 september 2013

klaar voor de regen


Ik maakte al eens eerder een fietszadelhoes voor mijn 'echte' fiets. Een kapotte hoes die ik aan het station vond (op de grond, niet op een fiets welteverstaan), diende als model. De versie met knoopje uit 'Zo Geknipt' stal echter mijn hart. Dat rekkertje met dat knoopje...
Met een week regen in het vooruitzicht, werd de hoes gisteravond nog gefabriceerd.

Na een stille periode wordt het tijd voor wat actie. Het valt me moeilijk, dat wel. Maar het moet, moet, moet. Genoeg tijd verloren. Na een middag doelloos wezen en een avond televisie kijken, is het dan toch gelukt. Met wat gevloek weliswaar. Eerst kreeg ik de rekker niet erin. Daarna had ik hem mee vastgestikt... Ze mag er wezen, uiteindelijk.

Ik ben op het werk wat visjes aan het uitgooien in verband met mijn ongezonde eetgewoonten. Een beetje aanmoediging kan ik wel gebruiken. Zo komt het dat ik om 21u30 nog aan het koken ben. De tranen staan hoog, maar de fierheid is ook paraat. Beloofd is beloofd, dus ik kan morgen niet afkomen dat ik toch niet gekookt heb. Niet dat ik mijn brouwsel aan iemand zou voorschotelen. Nee, dat kan absoluut niet. Maar gezond is het wel en dat ik voorlopig het enige dat telt.

Ach, bovenstaande is geen literair hoogstandje, noch inhoudelijk heel boeiend. Het moet er maar mee door.

5 opmerkingen :

 1. Ik was curieus hoe ge uwe conge nu hebt doorgebracht
  En vervelen en niksen, daar is niets mis mee ! Dan duurt de vakantie langer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. awel , dat staat ook nog op mij te-doen-lijstje : ergens vanboven nu het zoveel regent ineens :) Ook uit zo geknipt, de toile ciré ligt al klaar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zadelhoes is heel goed gekomen vind ik!
  Goed dat je toch weer wat in actie komt en jezelf dwingt om wat te koken en voor jezelf te zorgen, dat is toch belangrijk! Hopelijk vind je nog wat aanmoediging op je werk. Kop op meid, de zon schijnt voor iedereen toch!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooi stofje alweer. maar ik ga helaas niet in het stoffenspektakel geraken dit seizoen... droge billen alvast voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof zadelhoesje ! Om je aan te moedigen wat gezonde eetgewoonten betreft: het loont echt hoor ! En je kunt heel veel dingen zoals gekookte aardappels in één keer koken voor een dag of vier ver. En zelfs mijn vis bak ik voor drie of vier dagen ver: pladijs/kabeljauw/roodbaars/... hup allemaal samen in mijn grootste pan. De volgende dagen is het maar een stukje vis uit de frigo te halen, samen met de aardappels, minuutje in de microgolfoven en intussen snij je een stronkje witlof, paprika, tomaten of bloemkool als rauwkost en klaar ! (en ook echt lekker)
  Ook verse soep maak ik in 't weekend in mijn grootste kookpot en dan heb ik voor de hele week soep à volonté. Honger als een paard als je thuiskomt ? Rap een kom soep opwarmen zodat je de snoepkast niet plundert. En intussen warm je je maaltijd op.
  Ik kook al bijna twee jaar helemaal apart mijn eten voor mezelf, naast de minder gezonde gezinspot, (want man en kroost zien dat gezond eten niet echt zitten).En qua gewicht loont het echt ! Bovendien ben je blijkbaar al een vlot fietser, en da's ideaal : gezond eten en bewegen. Komaan Janusje, je bent al goed bezig en met wat planning om voor-meer-dagen in één keer te koken, hoef je echt niet meer zo laat aan de kookpotten te staan om gezond te eten. Goeie moed !

  BeantwoordenVerwijderen