24 januari 2017

anti-nadenk-naaien

Dit weekend was het van moeten. Ik moest naaien. Om mijn gedachten te verzetten. Weg van het huis en de compromis die niet ondertekend geraakt, omdat er steeds weer nieuwe problemen opduiken. Weg van de angst dat de financiële instelling mijn lening niet zal toekennen, ook al is er geen enkele reden waarom ze dat niet zouden doen. Of niet snel genoeg, want de termijn tot het verlijden van de akte kort in.

Een portefeuille dus, om te beginnen. Naar dit model, maar dan in kurkleer. Het ziet er schoon uit. Ben ook best fier. Maar ik weet niet of het zo'n goed idee was om het kurkleer met naadwaarde te knippen en te verwerken. Er komen allemaal barstjes rond het stiksel. Benieuwd hoe die zich zullen gedragen bij dagelijks gebruik... Iemand een tip om dit te vermijden?
Dan maar in één ruk verdergegaan met een quiltprobeerseltje en een babydekentje. Daar bestaan nog geen foto's van. Voortdoen, niet nadenken. Het heeft geholpen.Maar vreet ook energie...

En vandaag, toen dook weer een nieuw probleem op, wat het stressniveau opnieuw de hoogte injoeg. Ik worstel me erdoorheen, maar alleen iets kopen, dat is niet meer voor herhaling vatbaar.

Laat ik morgen maar iets nieuws beginnen. Een huisjesquilt of zo? Lijkt me wel iets geschikt voor op de bank in mijn nieuwe huis.

weetjes:
patroon:  Mini Necessary Clutch Wallet van Emmaline Bags
stof:        kurkleer van bij k-bas
               katoen van ik weet niet meer waar          
               Decovil light
               Vlieseline plakkatoen G700
grootte:   14cm lang, 10,5cm hoog, zo'n 4,5cm breed
Ik bevestigde de sluiting 0,5cm hoger dan het patroon voorschrijft. Eenmaal de portefeuille gevuld is, ziet dat er goed ui. Leeg is het wat raar.

14 opmerkingen :

 1. succes, het is niet gemakkelijk om alleen iets te kopen maar als het mij is gelukt, dan lukt het bij jouw zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim dat het gaat vlotten met dat compromis. Niet te veel stressen...komt wat komt!
  Je energievretende maaksels zijn in ieder geval top. Ik zou geen oplossing weten voor dat kurkleer. Misschien moest je inderdaad zonder naad werken maar ik heb echt geen idee. Mijn handen jeuken nu al om te beginnen aan zo'n prachtexemplaar (met behulp van "the great professional" uiteraard) Ik denk dat ik me voorlopig aan gewoon nepleer ga houden. Overdrijven is nooit goed! ;-) Dat zal al moeilijk genoeg zijn. Tot heel gauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik ergens mee kan helpen, laat je het weten hé.
  Ik las ergens dat je kurkleer best met een jeans- of met een ledernaald verwerkt.
  Ik denk dat naadwaarde inderdaad niet nodig is, maar waarschijnlijk wel mooier.... (pas op he , ik denk dat zonder ooit zo'n kurkleer van dichtbij gezien te hebben... in baseer me op foto's van andere maaksels, ahum )
  tot binnenkort ! x


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Normaal gezien begint de termijn voor het verlijden van de akte pas te lopen na het ondertekenen van de compromis en dat is wettelijk vastgesteld op vier maanden. Eerder kan, maar normaal gezien heb je recht op die vier maanden.
  Niet dat ik zo'n expert ben, maar ook ik kocht mijn huis op mijn eentje. Als er ook maar iets is waar ik je mee kan helpen of kan geruststellen, laat het dan gerust weten!! Weet ook dat advies van de notaris altijd gratis is. Ik heb vele vragen afgevuurd voor, tijdens en na de aankoop en zij heeft me vaak gerustgesteld.
  Uit die stress komen dan wel weer pareltjes van naaisels tevoorschijn. ;-) Zelf heb ik enkel nog maar met de dunnere variant van het kurkleer gewerkt, dat stikte ik met een gewone naald. De dikkere kurk staat wel nog op mijn to do lijstje. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist niet eens dat er verschillende diktes bestaan...

   Verwijderen
 5. Vervelend die onzekerheid, maar het komt vast goed. Die portefeuille vind ik fantastisch maar dat vind ik van al je naaisels. Ben benieuwd naar de quilt.
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je beurs is prachtig geworden. Ik hoop dat je gauw uit de onzekerheid bent. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat je maakt is prachtig met of zonder barstje ,en de rest komt echt goed

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoop dat alles zich snel oplost én dat de bank snel 'sein groen' geeft.
  Van kurkleer weet ik helaas niets, alleen dat ik het erg mooi vind. Fantastische creatie weer!
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is heel moeilijk een huis kopen en zeeeeeer stressvol, ook wij merken dat, laat je niet op de kop zitten, het komt goed :) Maar net als jij zal ik blij zijn als alles achter de rug is. Heel veel succes en je portefeuille is prachtig.
  Veel plezier met quilten :) Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Uit een mega-stress-situatie is dan wel een hele mooie portefeuille voort gekomen.
  Met kurkleer kan ik je niet helpen, maar ik duim dat alles met het huis snel in orde komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat je even verstand op nul nodig hebt af en toe is niet abnormaal en dat kan ook ik het best met handwerken, hopelijk valt alles nu snel weer in de plooi!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen