28 februari 2017

een beeld van

Dat ik geen keuze heb, zei ze. Dat kiezen voor een leven alleen, zonder mensen dichtbij, geen optie is. Dat de pijn van opgeven veel groter is.

Dat is zo. Ik geef niet op. Al zou ik dat soms willen. De verlokking van rust... Maar dat is natuurlijk maar schijn.


Don't try to fix me, I'm not broken. Een zin in een lied dat ik deze avond voor de twintigste (?) keer hoor. Ongeveer één keer per rijtje breien. Het moet dus al meer zijn dan dat. Traag, weemoedig, intens. En net daarom zo troostrijk. Het is heel herkenbaar. Ik stel me kwetsbaar op. Maar ik hoef niet gered te worden, of geholpen. Ik red het prima zelf.

Placematten voor het nieuwe huis. In de bijna 17 jaar die ik hier woon, kan ik het bezoek, met uitzondering van de kindjes, nog steeds op één hand tellen. Of het scheelt niet veel. Een beeld van eenzaamheid. Eén waar ik me verschrikkelijk voor schaam. Ik hoop dat ik in het nieuwe huis de moed heb om het anders te doen.

weetjes:
patroon: https://www.thespruce.com/easy-twelve-house-quilt-block-pattern-2821182#step2

8 opmerkingen :

 1. Oh sweetheart toch ! Tuurlijk moet jij niet gered worden, jij bent helemaal oke ! En tuurlijk moet je je niet schamen omdat er weinig volk over de vloer komt, dat is hier ook zo. (uitgezonderd de vriendjes van de kinderen)Ik kies zelf wie er binnenkomt en dus ook wie niet. Jij bent van harte welkom !
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach ik hoop dat er mensen gebruik gaan maken van jou placemats. Mensen die jij uitnodigd en die bij jou passen en waar jij happy van word. Dikke zoen Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gekke meid!
  Hier is het ook geen zoete inval. En eerlijk gezegd moet ik daar ook niet aan denken.
  Ik ben graag in gezelschap, maar heb het ook hard nodig om me af en toe terug te trekken in mijn coconnetje. De bezoekjes die jij krijgt, worden volgens mij ontvangen met een warm en groot hart en daar gaat het om. En misschien worden het straks in je nieuwe huis heel veel bezoekjes. Maar alleen als jij dat wilt. En ondertussen... bewonder ik je prachtige quilt-huisjes nog een keer!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat de gewoonte om zomaar bij elkaar even binnen te wippen een beetje voorbij gaat. Bij ons stopte het in elk geval na onze studententijd. Als je uit werken gaat heb je 's avonds en in het weekend zoveel te doen, dat het er vaak gewoon niet van komt om ook nog mensen uit te nodigen. En daar is niets mis mee als je er zelf geen probleem mee hebt.
  Die placemats van jou zijn in elk geval heel erg uitnodigend en supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie placemats :) Ook hier geen "zoete inval" naast mijn werk, de kinderen en mijn ouders heb ik ook tijd voor mezelf nodig. De rust vind ik met handwerken :-) Ik kan het niet voor je invullen, maar het bezoek wat je krijgt is volgens mij waardevol en echt en dat is fijn :) Veel liefs, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige placemats, in ieder geval al heel uitnodigend als je bezoek hebt, maar daar begint het al lees ik. Bezoekjes brengen wordt almaar minder gedaan, ieder op zijn eigen eilandje, ook ik stoor me eraan en voor veel mensen bestaat het leven nog enkel uit werken en je 4 muren helaas. Eenzaamheid is soms moeilijk, ook mijn zus heeft na een scheiding 10 jaar geleden er nog altijd moeite mee. Handwerken helpt voor mij, maar voor haar niet, je zal het inderdaad zelf moeten oplossen en ik duim dat het lukt in je nieuwe huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik sluit me helemaal bij Carla aan. Jij bent jij en dat is perfect zo! Straffe madam!
  En je placematjes zijn geweldig. Dat wordt daar gezellig in je nieuwe huis! En zelfs met de losse hand doorgequilt! Chique!
  En moest ge nu eens heel veel goesting hebben om mij uit te nodigen, ik kom af! ;-) Maar op die placematjes ga ik niet durven eten. Gegarandeerd dat ik plekken maak die er nooit meer uitgaan. En daar zijn ze nu echt wel veel te schoon voor!
  Liefs en tot gauw hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zonder de invloed van mijn zoon en mijn partner zou hier ook weinig volk over de vloer komen. Ik vind het heerlijk om in mijn eigen cocon te vertoeven zonder druk of prikkels van (spontaan) bezoek. Fijn om te lezen dat het bij meer mensen zo werkt. ♥


  Buitenshuis afspreken is meer van nu :-) hoef je niet je huis tip-top te poetsen en heb je als gastvrouw ook een leuke middag.

  BeantwoordenVerwijderen