16 februari 2017

lapjes

Ik vind quilts supermooi. Maar al die lapjes knippen, dat zag ik toch niet zo zitten.

Deze week ontdekte ik dat paperpiecing de geneugte van lapjes perfect doet matchen met de afkeer van knippen. Stukje knippen, zo onnauwkeurig als wat, naaien, beetje bijknippen en dat tientallen keren na elkaar. Schilderen met stofjes. Iets dat langzaam vorm krijgt. Dat vind ik dus super.


Dit is een miniprojectje. Ik zoek nu iets groters voor mijn weekend van vier dagen. Een verjaardagsweekend, dat gisteren jammer genoeg is voorafgegaan door een stevige intercollegiale crisis. Mijn emmer was vol. Ik ga het dinsdag uitpraten met de collega in kwestie. Dat zal voor ons beiden goed zijn en hopelijk de samenwerking verbeteren. Maar ondertussen is het allemaal onaf en word ik heen en weer geschud tussen boosheid, schuldgevoel, paranoïde denkbeelden, hoop. Gekmakend. Om maar te zeggen dat de afleiding van lapjes meer dan welkom is.

weetjes:
patroon: http://www.reginagrewe.de/05gratismuster/gm0004.html

17 opmerkingen :

 1. Dat is heel vervelend en zoiets van je af zetten is lastig. Je lapjeswerk vind ik prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is heel vervelend en zoiets van je af zetten is lastig. Je lapjeswerk vind ik prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volle emmers moeten overlopen, dat is goed; onaangenaam; ongemakkelijk; ambetant maar nodig dus goed.
  Vlieg maar in de lapjes nu ! Ik vind het supermooi, zag al veel mooie paperpieced quilts op mijn beeldscherm maar heb het zelf nog niet geprobeerd.
  Hierbij een linkje naar eentje dat ik prachtig vind : http://theinboxjaunt.com/2014/04/28/the-heron-a-paper-pieced-pattern/
  waarschijnlijk kan jij die nog mooier maken wegens stoffenkiestalent-van-de-bovenste-plank !
  Alvast dikke zoenen voor morgen !!!! Enjoy ! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zondag groot feest! Geniet daar nu maar van... dat met die collega is voor later. Ik hoop met jou dat het goed komt of beter wordt...dat in ieder geval. Nu eerst genieten van een lang weekend en een feestelijke zondag!
  En die paperpiecing is fantastisch mooi. Staat volgende week op het programma in de quiltles maar ik zag op Youtube al verschillende filmpjes. Zag je die ministrijkijzertjes ook? Schattig en geweldig praktisch lijken die me.
  Dikke zoen voor zondag... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ministrijkijzertjes kwam ik nog niet tegen. Het is wel waar dat een gewoon strijkijzer nogal log is voor die kleine stukjes stof. Maar het lukt wel.

   Verwijderen
  2. Moet je echt eens opzoeken die ministrijkijzertjes voor quilten. Die zijn zo schattig. Ik had me al laten verleiden om ze in het winkelmandje te klikken maar dan deed ik het er (innavolgingvaniemanddatikken!) toch maar weer uit.;-) Ruim 50 euro is misschien toch wat zot?

   Verwijderen
  3. Die zijn echt wel klein hé. Ik kwam er trouwens één tegen van 29 euro... Ik verkies toch stof boven een strijkijzer. :-)

   Verwijderen
 5. Het is goed als onderhuidse ergernissen kunnen uitgepraat worden. Jammer dat je er nog enkele dagen mee moet wachten. Maar zoals andere bezoekers van jouw blog al zeiden: zet het dit weekend van je af. Geniet van een heerlijk verjaardagsweekend!
  Die paperpiecing is een openbaring voor mij. Ik ben direct al op youtube gaan snuisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dit is nieuw voor mij, paperpiecing met lapjes! Heel mooi gedaan!
  ik wens je een heerlijk verjaardagsweekend...zonder al te veel collegamuizenissen in je hoofd!
  Alles komt goed!
  liefs, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik probeerde ooit paperpiecing, inderdaad stukken beter dan patchwork en makkelijker! Maar toch niks voor mij, geef mij maar breinaalden! Hopelijk lukt het om het uit te klaren met je collega's, ik begrijp wat je aan de hand hebt, ook ik heb en had die problemen en ze zijn helaas nooit opgelost. Hopelijk heb jij meer succes, ik wens het je van harte toe!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog nooit gezien dit, het lijk wel mozaïek. Prachtig.
  Ik wens je een heel fijn verjaardagsweekend. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je spreekt wondere woorden... paperpiercing, vraagt om onderzoek! Want euh... wat mooi, wat mooi, wat ongelooflijk mooi! Ik nam mezelf voor om er niet aan te beginnen, aan dat hele quiltgebeuren - ik heb even meer dan voldoende hobby's voor de tijd die ik maar heb - maar het wordt moeilijk om vol te houden. Ik wens je alvast een hoop loslaten en een fijn weekend toe x
  -en ik ben benieuwd naar wat je uit je hoge hoed zult toveren, dat ook ♥-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn ook toepassingen binnen je huidige hobby's. Een paneel voor een tas zelf samenstellen bijvoorbeeld. :-)

   Verwijderen
  2. Shhtt! Bij mij is het vooral zaak om me niet aan te moedigen #schaterlach
   Want tegenwoordig kom ik maar zelden maar aan tassen maken toe eigenlijk, in mijn poging om zélf de kleerkasten te vullen. En met twee communies op het programma en wat bijhorend feestgerief, zal die kleerkastvulling op zich al een fijne uitdaging worden. Maar ik neusde wat rond, en wie weet hé, misschien laat ik me de 16e wel gaan ;), heb ik onmiddellijk een expert aan tafel x

   Verwijderen
 10. Subliem!!
  Alvast veel succes voor dinsdag, maar eerst... genieten van deze zondag!
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen