17 juli 2013

een tuto?


Waarom schrijft iemand een tuto? Dat vraag ik me af. Omdat ik zelf ook wel zin heb. Ik heb voor deze tasjes weliswaar geen patroon gebruikt. Maar ik heb natuurlijk ook niets nieuws uitgevonden. Maar wie doet dat tegenwoordig nog in blogland, iets nieuws uitvinden? We laten ons toch allemaal inspireren door wat we hier en daar tegenkomen? Op andere blogs, op pinterest, op google... Alles is ooit al eens beschreven door iemand. Dus als ik vind dat de eer iemand anders toekomt, dan geldt dat toch ook voor die honderden anderen die het wel doen? Stel dat ik het doe, zou iemand daarvan dan gebruik maken? Dat vraag ik me ook af. Het zou natuurlijk ook gewoon handig zijn voor mezelf. Niet iedere keer opnieuw berekenen wat de afmetingen precies moeten zijn, klint aantrekkelijk. Ach, ik zie wel.

Ik heb ondertussen nog maar twee weken te gaan op het werk. Elke dag vertrekt er nu wel een collega op vakantie. Elke dag afscheid nemen. Elke dag beseffen dat er weer iemand is die ik waarschijnlijk niet meer zal terugzien. Ik heb een schitterende band met veel collega's. Maar zuiver collegiaal. Ik kon me geen betere plek wensen om uit te groeien van een uiterst stille persoon tot iemand die overal haar zeg doet, mee denkt op vergaderingen, suggesties doet, opkomt voor haar standpunt... Ik voel me gewaardeerd en dat is heel wat voor mij, om dat te voelen.
En daarnaast heb ik nooit een collega gezien buiten werkverband. Niet dat ik dat gemist heb. Maar ik hoop wel te groeien tot iemand die ook buiten de werkomgeving, tussen vrienden dus, zo zeker is van zichzelf. Dat moet zalig zijn. Maar het gaat steeds beter.

Hmm, beetje een sentimentele bui. Net een boek gelezen over iemand die voluit wil leven en daarin gehinderd wordt door ziekte. Ik ben kerngezond, heb alleen weinig energie, of minder dan ik zou wensen soms, en voluit leven lukt vaak zo moeizaam. Ach, ik kom er wel. Ooit...

Mijn langste tekst ooit op de blog denk ik. Moest me even van het hart. Ik ga weer aan het naaien. Het jongste metekindje is donderdag jarig en er moet nog een pop gemaakt worden, en een dekentje voor de pop, en misschien nog een mandje... Geen tijd meer om uit te stellen!

7 opmerkingen :

 1. ik vind de tasjes erg leuk en daarom zou ik de tutorial ook leuk vinden:)
  Een punt herkennen is de eerste stap naar "herstel" of te groeien. Je bent volgens mij dus al op de helft als het niet over de helft is!
  Veel plezier bij het maken van de pop en het dekentje.

  groetjes Zelda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, tuto doen. en oooh, ik kijk er naar uit voor zaterdag. :-) Spannend en tegelijk soms de twijfel of het wel goed is, maar nieuwe dingen inslaan en eens durven dat moet af en toe. Ik ben geen durfal. ben weinig spontaan en meestal intovert als het op contacten aankomt. Maar hier heb ik een goed gevoel bij. :-). mijn man gaat vaak op de week (avond) weg naar de stad en ziet wel wat hij tegenkomt. zeer sociaal. tegenovergestelde van mijzelf. Maar het komt in orde. ik wil vast ook zo'n tasje eens proberen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als je een tut wil schrijven, moet je dat gewoon doen !
  Ik doe het wel eens en vaak doe ik dat ook om voor mezelf te onthouden hoe ik iets deed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, je kan evengoed wel een tuto doen, vinden wij bloggers leuk om te vinden bij en dan ook te maken misschien, ook al denk je dat het niks nieuw is!
  Goed dat je zo gegroeid bent op dit werk, hopelijk lukt het ook buiten het werk nu verder, je bent echt wel op de goeie weg :) Doe zo voort, het lukt best!
  En dan voor je metekindje wat knutselen is toch heel leuk, vooral als je het blije gezicht ziet als ze het krijgen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laat die tuto toch maar komen, vind ik dik oké!
  En volgens mij ben je aardig op weg hoor! En de ene dag lukt het gewoon wat beter dan de andere. "Yes you can" zeg ik vaak tegen mezelf, nu ook eens tegen jou :-) Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een tuto is altijd leuk. Zeker van deze mooie creaties. Je zal er ook veel waardering voor krijgen. Dus de goeie vibes van op je werk verderzetten en het komt wel goe, ook in het dagelijkse leven.

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen