5 oktober 2013

op ontdekking in de vakantie


Bijna af of nog te beginnen... maar daar gaat het hier niet over.

De kogel is door de kerk: ik ga niet op vakantie. Het wordt een hele uitdaging om 14 dagen te vullen. Thema wordt ontdekken. En laat dat nu net iets zijn waarvoor ik bang ben. Angst is vaak sterker dan daadkracht.

Wat wil ik doen? Nieuwe plekken en nieuwe mensen leren kennen. Ik wil minstens 7 uitstappen doen. Wat al vaststaat (als er tenminste voldoende deelnemers zullen zijn) is spinnen op 19 oktober bij Herba Lana in Brussegem. Voor de rest plan ik een dag Ieper (Flanders Fields) en een dag Mechelen (Dossinkazerne). De rest staat nog open.

Hierbij dus een oproep:
Ken je een mooie plek in België of Nederland? Een mooie stoffenwinkel? Een wolwinkel? Een gezellig koffiehuis (mmm cappucino!)? Ideetjes zijn meer dan welkom!
Heb je zin om mee op ontdekking te gaan? Koffietje drinken? Terrasje? Je zou heel erg welkom zijn! Ik heb vakantie van 14 tot 27 oktober.

Spannend... geen weg terug nu...

8 opmerkingen :

 1. ik vond het muzee in oostende een heel schoon museum ! Moest ik nu 14 dagenvrij zijn, ik zou er terug naartoe gaan. En gezien de tijd van het jaar is het ook erg mooi in het arboretum in kalmthout denk ik... Geniet ervan !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh, ik zet net die week en de week erop in verhuis. weet wel een leuk wolwinketje zijn in de o. lieve vrouwstraat in mechelen in diezelfde straat een leuk naaiwinkeltje maar dan begin van de straat. zoek later meer gegevens voor je op. Dossinkazerne is aangrijpend. veel plezier in je vakantie. :-) Laat weten Welke dag je naar Mechelen gaat...heel misschien past er een ontmoetingetje in. Maar helaas, helaas, zal ik moeten werken en dozen versleuren en inpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, laat weten wanneer mechelen op het programma staat, als het lukt gaan we ergens ne koffie of zo drinken !
  Op de site van mechelen zijn leuke wandelingen te vinden...toffe wolwinkeltjes: lazula, kriss en er is er nog eentje in de OLVstraat
  Komende vrijdag zou ik in de namiddag kunnen....
  Verder hang ik vast aan de schooluren hé.....
  Zeg en vergeet niet....vakantie moet leuk zijn !!! Als je plezier beleeft aan gewoon thuis wat haken en breien, dan is daar niets mis mee ! Elke dag op ontdekking kan heel vermoeiend zijn......
  Groetjes
  Vee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, ik leesnu dat je vrijdag dusnog aan het werk bent...weekend of woensdag? Als je zin hebt hé

   Verwijderen
 4. Delft is een mooie oude stad waar altijd wel wat te doen en te beleven valt. Zit ook nog een mooie grote wolwinkel: Knotten wol.
  En je bent natuurlijk welkom voor een "bakkie"zoals wij hier in het dorp zeggen.
  In ieder geval een hele fijne vakantie en geniet van alles wat op je pad komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou het erg leuk vinden als je de uitdaging aan zou durven gaan om naar Almere in NL te komen. Een bijzondere stad van pas 30 jaar oud. En met een leuk wolwinkeltje in Almere Haven.
  Mail me maar als je durft. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jammer dat ik die periode geen vakantie heb ... maar mooie plekken ontdekken/vinden kan geen probleem zijn ! een dagje Gent ? een dagje Brussel ? fietsen langs de Schelde ? (enne wat een mooie bollen wol !)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zal vast wel lukken! Hier in Landen is niks speciaals te beleven, spijtig genoeg! Je zou naar Sint-Truiden kunnen gaan, daar is het gezellig rondlopen, op de markt is een hele mooie stoffenwinkel Goovaerts waar ze ook wol en patchworkstoffen verkopen. Of in Hasselt zijn ook mooie winkels! Je mag altijd naar Landen komen en bij me op bezoek komen, ik haal je dan wel af aan het station, ben vrij op 16 en 17 oktober en ook 21 en 22. Altijd welkom!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen