6 mei 2014

bandwerk?

 
Zijn de hartenvogels bandwerk?

In de strikte zin van het woord natuurlijk wel. Ik maak ze niet per stuk, maar per 10 of zo. Nu overtref ik mezelf met 35 stuks ineens. Ik wil een voorraadje aanleggen en internationaal gaan in Dublin. Enkelingen uit de zingende holebigemeenschap een onverwacht souvenirtje aanbieden...

Voelt dit als bandwerk? Nee! Gelukkig niet. Zou dat komen omdat er per vogel niet zoveel werk aan is? Knippen, lijmen, naaien. That's it. Ik doe het graag.

Ik zag in april een blogbericht van Moois van 'm(i)e' over het hoofd. In dat blogbericht kreeg ik ook een award. Dankjewel daarvoor!

18 opmerkingen :

 1. welke lijm gebruik jij? ik heb echte "viltlijm" gekocht, maar dat houdt niks hè! ik moet toch naaien.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik viltlijm van Collall (uit de Ava). Geen idee of die goed houdt... Het is enkel de bedoeling om het naaien te vergemakkelijken.

   Verwijderen
  2. Ahhhhh dus ge stikt toch nog.....in het vilt hé 😉

   Verwijderen
 2. Goh wat ben ik fan van je geluksvogeltjes! Maar allé nu ga je die weer in Dublin hangen... zo vind ik er nooit eentje! ;(
  En bandwerk? Ja maar wel bandwerk waar je toch alleen maar gelukkig van kan worden!
  Ik heb er gisteren eentje in grote versie nageaapt.. passeert nog wel een keertje op mijn blog.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet panikeren! Dublin is pas over een maand. Ondertussen vliegen de vogeltjes dichter bij huis.

   Verwijderen
 3. Het wordt pas bandwerk als je het niet graag meer doet en het een verplichting is.
  Veel plezier met het maken er van.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig voel je het niet aan als bandwerk, anders werd het maar een saaie bedoening. Maar je hebt nu een flinke voorraad kleurige fleurige vogeltjes die je met heel veel plezier weer zal uitdelen ginder en je gaat bij mensen een glimlach op hun gezicht toveren. Tenslotte doe je het daar toch voor!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze blijven zo schattig, die vogeltjes ! En het moet vast heerlijk zijn om met het koor in Dublin te mogen zingen. Ik weet wel: een mens moet keuzes maken en kan niet alles doen, zo heb ik met heel veel pijn in 't hart het koorzingen vaarwel moeten zeggen, maar stiekem ben ik toch een heel klein beetje jaloers op je.....
  'n vrolijk groetje,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig dat je het zo vol goesting blijft doen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu ben ik eens echt nieuwsgierig ... kunnen de ontvangers van de hartenvogels jou dan bv terug contacteren als ze zo'n hartenvogel gevonden hebben ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn mailadres staat op het bijhorende kaartje. Dus ja, ze kunnen me contacteren, hoewel dat eerder zeldzaam is. Maar dat geeft niet. Het is fijn om iets achter te laten voor iemand. En uit de paar mailtjes die kreeg, blijkt telkens hoe welgekomen mijn hartenvogeltje was. Dat doet natuurlijk ook veel plezier.

   Verwijderen
  2. Dat is echt wel superfijn he, dan ... Echt leuk !

   Verwijderen