30 juni 2014

vraagje + ik geef het toe

Vraag, vraag, vraag... aan de (Amsterdamse) bloggers:
Ik plan het weekend van 1 tot en met 3 augustus naar Amsterdam te komen. Heel veel, bijna alle, goedkope accommodatie is al volgeboekt. Weet iemand een verborgen pareltje voor (tot nu toe) 2 personen? En niet te duur... (ik zit in mijn hoofd met een budget van 50 euro per persoon en per nacht, maar ik heb al gemerkt dat dit naar Amsterdamse normen enorm weinig is). Een beloning volgt voor de gouden tip! :-)
Tips voor verborgen eet- en drinkadresjes en dergelijke zijn trouwens ook welkom. Zonder beloning helaas. :-)

Starbust Rainbow loom

Ik geef het toe: ik zou nooit loomen. Nooit! Die ene keer was op vraag. Ik en meedoen aan rages? Allez, wat zeg je nu? En trouwens, 't is plastiek. Ik die altijd werk met 100% natuurlijke garens... ik zou met plastiek gaan werken?

Ik geef het grif toe: geen haar op mijn hoofd (en ik heb er véél) zou het gedacht hebben. Tja, ik kreeg de loombandjes die overbleven na het maken van de 13 armbandjes cadeau. Ik ging eens kijken op Pinterest. En ik kreeg zin, zowaar, om nog eens iets anders te proberen. Alleen maar zin hé. Ik had geen loom (de mal blijkbaar) in huis om het ook te doen.

Ik zit nog in mijn weinig-energie-fase. Ging dus wat rondfietsen in de stad... En toeval, o toeval, er was markt op een plaats waar anders geen markt stond en daar waren toch wel niet verschillende standjes met loombandjes! En 't is zo goedkoop. En ik ben niets anders bezig. En ik weet niet onmiddellijk wat ik nu weer zou kunnen maken (op die tas na waaraan ik dringend moet beginnen en die tegen zaterdag af moet en nog iets anders waaraan ik me ook eens moet zetten). En... Je voelt het al aankomen. Ik ben gezwicht.

Maar ik doe het alleen maar in het geniep. Geen mens moet zien dat ik meedoe aan een rage. Nee.

Zo gemakkelijk is het dus ook weer niet, getuige dit mislukte exemplaar. Nog veel te oefenen.

16 opmerkingen :

 1. Voor mij is dat loomen toch nog altijd een mysterie... maar stilaan begin ik het eigenlijk ook al tof te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, geweldig! Het is echt een enorme rage, zeker onder jonge meisjes. Een leuke manier om hen aan het freubelen te krijgen. Ik hoop dat je een adresje kunt vinden, heb al even voor je gekeken op internet, het goedkoopste was het Hilton op Schiphol, 104 euro voor 2 nachten zonder ontbijt. Stond op weekendjeweg.be... Maar Amsterdam is in ieder geval een geweldige stad. Ik weet niet of je al een stadsgidsje hebt maar er zijn hele leuke winkeltjes en boetiekjes in de "negen straatjes". Voor gewoon een terrasje en mensen kijken: Leidseplein. Of gewoon een beetje cultureel doen, kan natuurlijk ook altijd. Genoeg te beleven! Je kunt ook een dagkaart kopen voor de trams, er is onder andere de circletram die langs alle belangrijke bezienswaardigheden gaat. Zo'n hop on hop off systeem, maar kan ook handig zijn. Vlak bij het Centraal Station is ook de VVV, bureau voor toerisme, hebben ze vast ook allerlei tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo blij dat ik was toen ik dacht YES, DIT is wat ik ga kopen voor mijn vriend zijn petekind haar verjaardag.
  Het is in, ze kan creatief bezig zijn, het ideale cadeau.
  Even checken bij de mama en nee ze had het nog niet, tja, ondertussen blijkbaar wel.
  Kan ik nog iets anders verzinnen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Chic gedaan! Ik heb er een aan mijn arm hangen, van de moeten ;) Gemaakt door....mijn moeder! Nooit te oud zeker ;) ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh oh oh, dus toch gezwicht :-) ik nog niet, het spreekt me niet echt aan en heb zo nog al teveel plannen in mijn hoofd waar ik geen tijd voor vind, het wordt stilaan hopeloos, zeker sinds hubbie met pensioen is van 1 april wordt mijn vrije tijd door andere bezigheden in beslag genomen. Je armbandje vind ik wel keimooi en heel vrolijk! In Amsterdam ben ik niet bekend en dus kan ik je echt niet helpen hiermee.
  Voor die tas zal je nu toch stilaan eens tijd moeten maken vrees ik als je ze af wilt krijgen. En dan showen op de blog natuurlijk, ben razend benieuwd want jij maakt altijd zulke toffe tassen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja stiekem vind ik het ook leuk maar ben nog niet gezwicht. Alhoewel het scheelt niet veel en ik denk dat ik binnenkort toch zal zwichten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O ja en als Amsterdamse kan ik je helaas niet helpen met een leuk adresje. Ik ben al te lang weg uit Amsterdam. Ik hoop dat je nog wat vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi kleurrijk bandje, maar dat loomen is niet aan mij besteed. Ik vind het geen aangenaam materiaal om mee te werken en ergens vind ik het resultaat altijd "rommelig.", maar dat zal wel aan mij liggen. Oudste dochter daarentegen doet niets liever dan loomarmbandjes en figuurtjes maken. Dus draagt mama noodgedwongen ook enkele van haar armbandjes om het kind plezier te doen...
  Wat Amsterdam betreft, kan ik je echt niet helpen, ik ben er zelf nog nooit geweest.
  'n vrolijk groetje,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Onze Pol....al menig bandjes gemaakt en weg gegeven op school. En sleutelhangers met de tofste figuurtjes. tof tof tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ons meisjes zijn vorig jaar naar Amsterdam geweest, een heel goedkoop adresje, redelijk in het centrum, en te doen met de trein, maar ja...die zijn op kamp tot 15 juli...en het was ook een beetje iets raars...een beetje gelijk een jeugdherberg, maar dan heel christelijk geinspireerd, allé, er waren gebedsdiensten enzo :-) waar zij niet aan meededen zenne, ik zal het hen eens vragen als ze terugzijn (of eens neuzen in de mails), als ik het vergeet, stuur mij dan maar een herinneringsmailke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik weet het weer! (ja als ik zoiets wil weten, begin ik vollen bak te zoeken) heb eerst op de kaart van amsterdam zitten kijken, ik wist nog op het plan waar het ongeveer was, dan alle straten die mij bekend voorkwamen afgegaan voor hotels en het was: shelter youth hotel, weet ge, zij vonden het ok om te slapen, ons lisse is er zelfs al twee keer geweest, en die van mij zijn nu geen luxepaardjes, maar hebben toch graag een beetje comfort...oja en van die gebedsdiensten enzo hadden ze echt geen last :-)

   Verwijderen
  2. en het was dat in de bloemstraat

   Verwijderen
  3. en in één van die negenstraatjes kan je heel lekkere pannenkoeken eten!

   Verwijderen
 11. Hoi janusje....dat weekend is het Gaypride in Amsterdam!!! Zal moeilijk worden om nog wat te vinden....veel al volgeboekt want het trekt enorm veel toeristen. Ik stel voor om het iets meer buiten de stadskern te proberen. Suc6....groetjes van Ann een belgische uit amsterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dankjewel voor het mee zoeken! Ondertussen heb ik iets gevonden. 't Heeft weinig cachet, maar wel een bed en dat is het voornaamste. Want inderdaad, Amsterdam zit vol. Maar wij zullen twee van die velen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen