14 juli 2014

wanneer je niet meer zo actief bent en toch wilt bloggen...

... dan moet je af en toe een tussentijdse stand van zaken laten zien.

Wat het wordt, is duidelijk. Wat je niet kan zien, is dat ze van behoorlijk adellijke komaf is. Of misschien net niet? Want het is een echte restjespop. Haar kleed zou wel eens kunnen gaan lijken op een ettelijke keren herstelde jurk. Oordeel zelf wanneer ze voorzien is van meer kledij dan onderbroek, sokken en schoenen.

Ik hou van breien op de trein, van breien buiten, of desnoods op café. Maar thuis breien, nee, dat heeft iets weg van verveling. Een rare kronkel van mijn geest. Of herkent iemand dat? Ik denk dat ik thuis, binnen, te weinig prikkels heb. Dat mijn geest zich dan verveelt, ook al zijn met handen bezig. Binnen is er geen beweging, geen zachte wind, geen zon die mijn huid verwarmt... Om maar te zeggen dat ik nu op mijn terras zit en dat me dat rust geeft (als de buurvrouw haar bonkebonkmuziek nu wat zachter zou zetten, nog meer). Rust waarin breien fijn is.


9 opmerkingen :

 1. Het doet mij denken aan pipi langkous....ik kan alleen maar breien thuis in de zetel....wel bij den teevee....ik vind dat zo n gedoe met die priemen buiten en op den trein zou ik al helemaal niet zien zitten 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. niet herkenbaar, ik werk het allerliefste thuis. :-) benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaloers op dat breien ben ik ja... buiten een beetje rechtdoor rechtaan breien heb ik er nog niet veel van terecht gebracht... Volle bewondering voor wat dit gaat worden! Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik handwerk juist het liefste prikkelvrij, heel stilletjes, heel rustig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dat met lezen, thuis heb ik altijd het idee dat ik beter iets nuttigs zou doen...
  Pipi langkous zou cool zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er is niks mis met een tussenstand van zaken, dat doe ik dikwijls met mijn poppen of knuffels die ik brei. En wat is er mis met thuis breien?? Binnen kan net zo goed als buiten, heb ik helemaal geen moeite mee als het werk gedaan is of zelfs als het niet gedaan is en ik geen zin heb in huiswerk. Maar geniet jij maar lekker op je terrasje en neem je breiwerk mee, dan wordt dit vast en zeker een hele leuke, kleurrijke toffe pop!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou ik kan het ook overal wel hoor maar doe dat niet altijd

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben nu wel heel curieus naar het vervolg ... en zo netjes gebreid! Bedankt voor je compliment op mijn foto's, zou ik nog wel zien zitten, fotograaf voor toeristische gidsen ... lijkt me heerlijk werk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap, ik heb hier ook een buurvrouw die poppen breit en sta altijd vol bewondering ! Zelf kan ik dat niet zo lang volhouden voor mijn nek en schouders. Haken, ça va nog een beetje, en dan herken ik me in het feit dat ik dat thuis amper of niet doe. Da's dan meer iets voor op de trein of op vakantie. Hier staat de naaimachine meestal verleidelijk te lonken en die kan je die veel moeilijker meenemen he.

  BeantwoordenVerwijderen