25 juni 2015

over gezelligheid en nieuws, en over cadeautjes

De gezelligste picknick van het jaar, die bracht meer dan gezelligheid alleen. Ze kwam precies op het goede moment voor mij. Een paar dagen voordien borrelden er gedachten op als daar zijn: leven volgens mijn eigen waarden, los van wat anderen daarvan denken; standhouden in wie ik ben, zonder eerst de bevestiging nodig te hebben van anderen dat het goed is. Wijsheden die vooralsnog zuiver rationeel bleven. Hoewel, ik zag er iets in, ik kon voelen hoe bevrijdend het zou kunnen zijn. Maar het helemaal doorvoelen, toepassen, dat was een brug te ver.

En toen was daar de beklimming van de zandberg, een enthousiast welkomstcomité... en het was goed. Ik had vrede met mezelf, zoals ik op dit moment ben. Hoe wonderlijk eigenlijk. Natuurlijk wil ik nog evolueren. Maar ik moet niet meer iemand anders zijn om mezelf goed genoeg te vinden.

Tot daar het gemijmer. 't Is maar om te zeggen hoe blij ik rondloop!

De picknick was ook de ideale gelegenheid om een laat cadeautje af te geven. Allez, het cadeautje was gloednieuw, de reden van het cadeau was net geen jaar geleden. Ik ben niet trots op mijn uitstelgedrag... Het cadeau werd enigszins bedeesd aan haar overhandigd.


India hobo bag van Swoon Sewing PatternsToeval wil dat ik even later haar prachtige tas lootte. Waarna zij opnieuw een tas van mij lootte. Een boel toeval in het spel.

Ik maakte opnieuw een Donna-tas van Swoon Sewing Patterns, maar ditmaal helemaal zoals het patroon het aangaf. Kleiner dus dan de tas die ik eerder maakte, zonder schouderriem en zonder extra binnenzakken. Tja, zo heel veel tijd had ik niet meer...

Donna vintage bag van Swoon Sewing Patterns 
 

Nog even de binnenkant tonen. Omdat ik die mooi vind en vergat in de collage op te nemen.25 opmerkingen :

 1. wat een kunstwerk Janusje zo ontzettend knap om dat te malen TOP !!!!
  Groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn stuk voor stuk beauty's!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whow... wat een toeval! Die Carla heeft nogal chance! Gewoon 2 Janusjestassen op één dag! En wat voor schoontjes! Jong wat kijk ik uit naar de 7de!!! Maar zo mooi en goed ga ik dat niet kunnen...pffff. Wat een talent!
  Enne meiske, voor zover we mekaar op de picknick al leerden kennen... ik vind jou een stille, keitoffe madam! Gewoon meer dan goed (genoeg)! Super dat je er bij was! Echt!
  Tot heel gauw weer! (blijblijblij ben ik!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk kan jij dat evengoed! Onder mijn deskundige begeleiding (hummm... :-) ) komt dat zeker goed. Wacht maar af!

   Verwijderen
 4. Amai die laatste vind ek echt zo schoon eeee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat een mooie tassen maak jij!! Ennnn, dat blije gevoel, dat moet je proberen vast te houden! Wees net zo blij met jezelf als de picknickgroep met jou was!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met dat vasthouden komt het wel goed! Dat doe ik nu al een week zonder moeite, dus dan ga ik er maar vanuit dat het sterk genoeg is om te blijven.

   Verwijderen
 6. Olala die zijn zo PRACHTIG en die zijn allebei van mij !!!!! Dank je wel !!!!
  Het blauwe tasje ging gisteren mee naar het haakcafé, en oogstte veel bewondering !
  Je hoeft je absoluut niet te schamen voor dat 'uitstelgedrag', want dat was het niet, 'k had zelf geschreven dat mijn resultaat op zich al beloning genoeg was hé ! (Maar ik ben wel heel blij met mijn Boho tas !!!!)
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig... in dat blauwtje zag ik ook een haaktasje. Daar gebruikte je het toch voor hé?
   Jouw tas doet ondertussen ook goed dienst! 's Morgens zit er alleen mijn haakwerk in. 's Avonds kan ook mijn sjaal er nog bij, want dan is het te warm om die nog te dragen.

   Verwijderen
  2. Ja een haakwerkje, en het past ook perfect voor wol + sokken (of handschoenen-)naalden, dat tasje gaat nog véééééééél dienst doen !
   De Bohozak gaat morgen mee op schoolreis :-)

   Verwijderen
 7. Je zoektocht doet mij denken aan het boek De Alchemist, de hoofdpersoon komt na een lange reis over de hele wereld, weer op het beginpunt uit. Bij zichzelf.
  Wat fijn om te lezen dat je op dat punt aangekomen bent. Evolueren dat proces gaat vanzelf, daar zorgt het leven wel voor.

  De tassen zijn perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet dat boek eens lezen. Zo gekend en toch las ik het nog niet... Ik zal het op mijn lijstje van "te lezen" zetten. Heel erg bedankt voor je lieve reacties verspreid over mijn blog! Echt heel tof dat je doorheen mijn berichten neust.
   Hoop dat je ondertussen al verlost bent van de keelpijn en het gesnotter. Of dat je alleszins toch aan de beterhand bent...
   Een lieve groet

   Verwijderen
 8. Je zoektocht doet mij denken aan het boek De Alchemist, de hoofdpersoon komt na een lange reis over de hele wereld, weer op het beginpunt uit. Bij zichzelf.
  Wat fijn om te lezen dat je op dat punt aangekomen bent. Evolueren dat proces gaat vanzelf, daar zorgt het leven wel voor.

  De tassen zijn perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Claire, wat maak jij supermooie tassen, wow, ik ben echt onder de indruk! Als tassenfanaat gaat mijn hartje hier sneller van kloppen bij het zien van al die prachtstukken! En zo mooi afgewerkt! Woonden we maar wat korter bij elkaar, ik zou nog veel van jou kunnen leren!
  En wat je zoektocht betreft: fijn dat je op het punt gekomen bent dat je helemaal mag zijn wie je bent, je je niets hoeft aan te trekken van de mening van anderen (is heel moeilijk, ik weet het! worstel er zelf ook mee!)! Wees niet te hard voor jezelf, hou van jezelf, je mag er zijn!!! Echt wél! Ik ben blij voor jou dat je bij die lieve dames zo'n superpicknickmeeting had! Het ga je goed, en wie weet komen we elkaar nog wel 's tegen...want toen op de bloggersmeeting overviel alles mij een beetje en achteraf had ik best spijt dat ik niet wat meer contacten gelegd had en een babbeltje geslaan met oa. jou... Het was niet helemaal mijn ding, het hele concept,...liever een wat kleiner initiatief, ...zoals jullie "huisjesgroepje" ;-) daaaaaaaaaaaag, ,nog een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey, binnenkort geef ik een workshop aan het "huisjesgroepje", zoals jij het noemt. Wie weet volgen er nadien nog... (eerst maar eens ondervinden hoe het me bevalt). Ik geef je dan zeker een seintje!
   En neen, op de Big Blog Meetup zie je me ook niet meer terug. Veel te groots en veel te commercieel voor mij.
   Een fijne avond gewenst!

   Verwijderen
  2. Hier dezelfde mening over de BBmeetup! Nee hoor, al die blablablabla....zoveel commercie! Ik heb liever "pure"contacten waarvan je naar huis gaat met hartverwarmende herinneringen...Ipv twee volle goodiebags, hahaha! En niet twijfelen wat je workshop betreft, jij gaat dat supergoed doen en geloof me...daar krijg je een kick van! Succes, ...en ik ben al benieuwd naar t vervolg ;)

   Verwijderen
 10. Wat een mooie tassen, tot in het detail afgewerkt. Spijtig dat ik er 7 juli niet bij kan zijn, ik had veel bijgeleerd.
  Het blije gevoel vasthouden, zou ik zeggen, terug denkend aan de picknick.
  Fijn weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het meevalt, komt er nog wel eens een workshop! Ik hou je op de hoogte!
   Fijn weekend!

   Verwijderen
 11. Wat mooi! Je tassen, maar zeker ook (zelfs meer nog) je groei.
  Herkenbaar ook... En evolueren? Ben het met Katrien eens; dat komt vanzelf.
  Als ik naar mezelf kijk; sommige dingen doorleef je en maak je je eigen en andere dingen vragen wat meer aandacht (is ook wel eens frrrrrrustrrrrerend, grrrr... :-))))
  Ik denk (en hoop) dat ik mijn hele leven lang mag leren en groeien :-))
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groeien is een heel fijn gevoel en elke stap voorwaarts doet alle ellende vergeten die het gekost heeft. Helemaal met je eens! Liefs!

   Verwijderen
 12. Geloof maar lekker in jezelf en in je talenten, al begrijp ik je gedachten heel goed! Het is soms wel fijn om bevestiging te krijgen, maar het is niet altijd nodig.
  Kijk toch weer eens wat een prachtige tassen, ééntje kon ik al in het echt bewonderen.
  Ik krijg meer en meer zin in de workshop, nu nog beslissen, Dorothy day tripper?? Of de Betty? Of toch maar .... ARGH, dat is nu mijn probleem se! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stand momenteel 3 Betty - 1 Stella. En de volgende? Maar weet je, eenmaal je één tas gemaakt hebt, kan je de andere ook. De basis blijft steeds hetzelfde. Pieker dus maar niet te veel!

   Verwijderen
 13. Wat heerlijk daqt je op het punt bent aan gekomen dat je jezelf goed genoeg vind! En dat ben je ook!
  Met jou gaven en talenten. En dan ook nog eens van die prachtige tassen maken! Kanjer! Fijn weekend, XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ondertussen beneden aangekomen in het lijstje van reacties, grijns ik van oor tot oor...
   Fijn weekend!

   Verwijderen