5 maart 2016

over lijf, t-shirt en trui

Al een paar weken gemaakt, maar vooralsnog ongeblogd: de Kylie Knit Top van StyleArc. Zelf kleren maken, confronteert me met dat lijf van me waarin ik me niet goed voel. Misschien dat ik het bloggen daarom uitstel...


Het lijf herbergt de persoon die ik ben, en waarmee ik nu al redelijk overweg kan (OK, dan spreken we niet van die boze en bittere persoon die ik ook vaak ben de laatste weken). Naast die persoon herbergt het lijf vooral een bodemloze eenzaamheid. Die bodemloze put moet volgegeten worden. Instant verlichting van de leegte. En langzaamaan een steeds slechtere band met het lijf.

Of het lichaam verwaarlozen als uiting van... van wanhoop? Zoals daar is: 's avonds, als de dag voorbij is, troost vinden in het overslaan van tanden poetsen. Gekke ik.

Ach...

Ondertussen krijgt deze wolk zachtheid steeds meer vorm:


Heb een fijn weekend!

weetjes:
patroon:  Kylie Knit Top van StyleArc
stof:        tricot Tiny Dancer Midnight Knit + effen tricot van bij Den Depot

22 opmerkingen :

 1. Zowel je pull als je sweater in zachte maanblauwe tinten, die kleuren associeer ik helemaal met jou: lieve, geduldige, stille Claire....( allicht ook omdat je laatste tas ook in diezelfde richting zat).
  Ik zie die kleuren graag , eh, begrijp me niet verkeerd, maar als ik je in je bericht zo bezig hoor,
  dan vraag ik me af of je bij een volgend project niet best alles compleet omver gooit.
  Uit je tekst leid ik af dat je ongelukkig bent en op zoek naar wat anders: dus naai/ brei eens iets in een uitbundige kleur (oranje? rozerood? oudroos?) en maak dat er vrolijke bloemen in de stof zitten (of ingebreid worden) Gooi jezelf, ga er helemaal voor. Presenteer een compleet nieuwe Claire.

  Is het niet het proberen waard?

  De oranje bloemen lijken alvast een super stap in de goeie richting. Ze zijn gewoonweg prachtig. Ze staan trouwens in mijn top-3 van allermooiste bloemen en bijgevolg noem ik hen "dachshundie".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tip! Als de trui klaar is, komt er een sjaal in blauw- en roodtinten. Die wol kocht ik al een maand of wat geleden. Dat is al een stap in de gekleurde richting.
   En ik zoek een felgekleurd stofje voor een volgend naaiproject. Opzettelijk eens iets kiezen wat on-Claire is, maar ik toch mooi vind. Dat zie ik zitten. Tof projectje voor de paar dagen verlof die ik eind komende week heb.
   Dankjewel!

   Verwijderen
  2. My pleasure.

   Je zal zien dat het helpt.
   Warme kleuren zijn echt vrolijkmakers. Bij mij helpt het in ieder geval.

   Ik ben benieuwd naar het on-Claire!

   Prettig weekend, meisje!
   Die knuffel hieronder is ook geen slecht idee. Van mij krijg je er ook één, da's al het begin van een groepsknuffel.

   Verwijderen
 2. knuf ! Meer kan ik niet doen.... En weer onder de indruk zijn van wat je hebt gemaakt. Dat ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanuit Groningen ook een knuffel!
  Wat een goed idee van Brigitte. Een vrolijke kleur.
  Ik hou ook van de kleuren die jij uitkiest maar het is het proberen waard toch?
  En dan hoop ik dat je je iets fijner voelt. Dat de eenzaamheid een beetje wegebt...
  En ik hoop ook nog steeds dat mijn pakje komt en dat je daar ook een beetje blij van word.
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog niet opgegeven! Wanneer ik 's avonds de straat in kom gewandeld, kijk ik al of er een hoekje van een omslag uit de brievenbus steekt. Doe ik verwachtingsvol het deurtje open. En denk dan: morgen... morgen is het er vast.

   Verwijderen
 4. Gij meent dit...een Onliemietruike...!!! Sjoeke ge gaat zien ... als je dat draagt sijpelt de vrolijkheid zo binnen! Daar ga ik persoonlijk voor zorgen... weg alle eenzaamheid en ontevredenheid... Eindelijk gewoon berusting! "Het is wat het is"(moto van de echtgenoot hier) en dat is ook goed zo...(dat "voleten" snap ik ook... ik ben ook zo'n emo-eter... moeilijk hé om dat om te buigen) Misschien helpt breien dan? De tip van ons Bibiche vind ik het proberen waard... daarentegen vind ik jouw pull geweldig mooi... alhoewel ik me nu afvraag welke kleur ie echt heeft? IG en Blogger geven 2 totaal verschillende kleuren weer...???
  Vandaag nog eens een dik compliment gehad over mijn mooie "gewonnen Janusjesjaal"! Ge kunt niet geloven hoe vaak ik die al gedragen heb... helemaal mij!En altijd even enthousiaste reacties! Nog eens een hele dikke mercie daarvoor he! Dat patroon van je Tshirt vind ik ook geweldig... bij een volgende ontmoeting moet je me toch eens meer uitleg geven over "patronen bestellen"!
  Enne ... jij ben zo hard de moeite waard! Wil je alsjeblief een klein beetje proberen dit te geloven!!! Alvast een heel klein beetje? Doen hé! Een superdikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik leer in veel te berusten. Of aanvaarden. Dat is een beter woord dan berusten. Maar in eenzaamheid, nee, dat gaat niet. Dat diepgeworteld gevoel dat ik al van in mijn kindertijd meedraag, is veel te verstikkend, verlammend. Gelukkig is het niet altijd voorgrond, dat wel.
   Die kleur van de trui. Dat is mint. Afhankelijk van het licht (of gebrek daaraan) is het eerder langs de groene of de blauwe kant. Onmogelijk te fotograferen...
   Liefs!

   Verwijderen
 5. Eenzaamheid, een onderschat verdriet.
  Jij die elke dag maar weer strijd moet leveren tegen dat stemmetje in je hoofd die niet zulke aardige dingen zegt, geen partner die de muizenissen wegjaagt,geen kind die je tegen je aankruipt. Dingen die je wenste en waar je om rouwt. Ga er maar aan staan, het lichtje in jezelf brandend houden. Ik hoop van harte dat bovenstaande lieve reacties je weer een zetje in de goede richting geven. Knuffel van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie! Ik lees dat je het begrijpt, en dat is heel fijn.
   Het kunnen delen en vervolgens reacties lezen, helpt heel zeker. Het neemt het gevoel niet weg, maar dat is ook niet de bedoeling van mijn schrijven. Maar het helpt enorm om de zaken meer in perspectief te zien. "Ik ben meer dan een eenzaam iemand." Zoiets. En dat geeft dat extra zetje om niet bij de pakken te gaan zitten.
   Knuffel terug!

   Verwijderen
 6. Och Claire, jij hebt zo veel talent. Hoe jij je woorden op papier zet daar kan ik alleen maar van dromen en jij maakt de mooiste creaties. Zo ben ik groot fan van jouw tassen en dit breiwerk wordt ook weer een ware beauty. Hopelijk dat wanneer het mooie weer komt jij je ook weer beter in je vel gaat voelen. Dikke knuffel, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben blij dat je het uit; de eenzaamheid en onvrede met jezelf. Want of je het nu stilzwijgt of niet, het is er wel! Misschien helpt het een beetje, al onze steun. Ik hoop het, want ik gun het je zo!! Ik heb bewondering voor je doorzettingsvermogen en voor de mooie dingen die je maakt! Het naaiwerk is prachtig en de trui die je breit vind ik schitterend!! Wat een mooi patroon en wat komen de steken mooi uit!! Echt heel mooi dat met de ajour een ruitmotief ontstaat!! En dan ook nog eens zulke goeie foto's maken!! De creativiteit ten top!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk helpt jullie steun! Het brengt evenwicht. En het geeft me zin om te breien, te naaien. Het is heel hartverwarmend ook, om er helemaal te kunnen en mogen zijn.

   Verwijderen
 8. Lieve Claire, prachtige wol- en textielkunstenares, ook van mij een dikke knuffel xxx Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och Claire, ik kan ook alleen een virtuele knuffel toevoegen... want ik ken je niet echt en ik weet ook niet hoe jou leven is verlopen. Maar ik bewonder je, door dat wat je maakt natuurlijk. Maar ook dat je het zo duidelijk kunt verwoorden is heel bijzonder. Ik probeer met je mee te leven

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Claire, ik zou je eens goed willen vastpakken en wat opbeuren. Je weet, achter de wolken schijnt de zon. Ik duim voor jou.
  Je hebt zoveel talent en je maakt fantastische dingen.
  Voel je de groepsknuffel van alle knuffels hierboven ?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook ik ken je niet in het echt en nog maar sinds enkele maanden virtueel. Maar ik heb wel veel bewondering voor de manier waarop jij je kwetsbaar durft op te stellen. Ook van mij een hele dikke en warme knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Claire toch, wat zou ik je graag eens vastpakken en je een boost in de goeie richting willen geven! Je krijgt toch via de blog veel goede respons op je prachtige creaties. Maar eenzaamheid is een raar beestje dat je leven kan inpalmen, mijn zus die gescheiden is, klaagt er ook veel over en het is begrijpelijk. Toch een dikke knuffel, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ga je blog langs en lees je verhaal ,ik zou je ook willen knuffelen en warmte toe sturen ,ben hier eigelijk veelste weinig ,want je schrijft zo mooi en eerlijk vanuit je hart ,al voel ik ook de pijn ......
  Je maakt de prachtigste dingen .,ik kan alleen maar zeggen hou van je zelf je bent zoveel waard.
  Lieve groet tot gauw

  BeantwoordenVerwijderen