28 februari 2016

over jarig zijn, vloeken en heksen

Op een zalige lentedag, zo'n kleine tien dagen geleden, trok ik richting Rotterdam. Zij schreef een mooi blogpost over de stad. Precies op tijd om ingepland te worden op de verjaardag.


Die verjaardag, daar rust precies een vloek op. De uitstap was schitterend, gelukkig. Dat als kanttekening. De vloek zit eerder op de verjaardagspost. Eén omslag kwam op tijd. Hoe zalig. Maar de boekenlegger verloor ik op de trein (het spijt me zo, lieve Carla; ze was schitterend). Ik die nooit iets verlies... Een andere omslag kwam bijna een week te laat toe, vergezeld van een verontschuldiging van de Post wegens de opgelopen schade. Gelukkig betrof die schade enkel de omslag, de inhoud was intact. Dankjewel, Kris. Nog later kreeg ik een mailtje met de boodschap dat de verjaardagspost onverrichter zake terug bij de verzender was beland. Postzegel ontbrak. En gisteren kwam ik te weten dat een pakketje uit Nederland al zo'n twee weken onderweg is (morgen, Esther, zal het er zijn. Ik voel het). Heksen voelen zo'n dingen aan. (zegt ze met een glimlach, hoor)

Want los van al die vervloekingen, voelde ik me de dag voor mijn verjaardag een heks. Zo één die gemeen lacht en koude rillingen bezorgt. Dat was op het werk, waar het slechtste in mij naar boven komt. Zo boos was ik, zo ontgoocheld en gefrustreerd, omdat een groepswerk van zes personen al maanden op de schouders van twee ligt. En omdat dat als doodnormaal wordt beschouwd en de vier anderen daarmee wegkomen. Zo prikkelbaar dat iedereen op een veilige afstand bleef... Als een heks die iedereen wegjaagt met haar boosaardige blik. Waag het niet...

Ik wijk af. De heks was diezelfde avond al teruggekeerd naar sprookjesland. Dankzij een goed gesprek met de therapeute.


Rotterdam, Ja Wol. Met gezwinde tred daarheen. Wel een uur bladerde ik in boekjes, zocht tussen wolletjes, vroeg raad aan de eigenares. Heerlijk. Ik ging buiten met de meest zachte (en onmogelijk te fotograferen) mintkleurige wol. Het wordt een trui. Een fijn project voor de komende weken. Tijdens het breien kan ik af en toe de neiging niet weerstaan om het stukje trui tegen mijn wang aan te vleien. Zo zacht...

En in zachtheid sluit ik dit bericht af. Heb een fijne avond nog.

17 opmerkingen :

 1. Ik hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad :) Ik zelf ben 27 december jarig en eerlijk is eerlijk, ik heb al vele jaren moeite met het me jarig voelen! Wat een prachtige kleur groen, goed gekozen :) Wij vrouwen, wij moeten soms wel eens de boze heks zijn ;-) Geeft niets, als je maar goed voor jezelf opkomt. Ik wens je een goede week. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog van harte gefeliciteerd , en wat een prachtige wol heb je uitgekozen!Zo leuk dat je me volgt ;o)
  hartelijke groet, Dilliedijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterende foto's van Rotterdam... wij waren er ook een keer en het viel ons toen heel erg tegen... misschien in de foute "Mood" op dat moment. Tja jarigenpost die met vertraging binnensijpelt... dat is om heel lang een jarigenfeestgevoel te hebben... (zeg sjoeke ik vraag me nu al de hele tijd af... welk konijn aan je muur hangt... volgens mij stuurde ik helemaal geen konijn??? Is dit nu dementie light? Moet ik bang beginnen worden?) Mercie aan de post om het pakje toch nog te bezorgen... ik denk dat mijn washitape van "denaction" geen goede kwaliteit is om pakjes toe te plakken... slechte reclame!
  Je wol is nu nog veel mooier dan op IG...een totaal andere kleur! Ik ben fan!!! En hoedje af voor dat ingewikkeld patroon... nu versta ik ook je angst voor te weinig wol. Je loopt niet effe naar Rotterdam om een bolletje extra te kopen. Wat een prachtige handgemaakte haaknaalden hebben ze daar zeg.
  Je werkontgoocheling snap ik... heel goed... is dat niet overal dat er profiteurs zijn die daar dan megagoed mee wegkomen en nog bejubeld worden op de koop toe? Af en toe de heks in jezelf laten boven komen kan eens heel veel deugd doen! De ontlading...om daarna weer als een "feetje" door het leven te stappen!
  Lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik een feetje... haha... :-) Dan mag er toch geen onrechtvaardigheid in de buurt zijn, want dat tovert me om tot één brok kwaadheid. En onmacht. Dan ga ik zoals kleine kinderen om me heen stampen.
   Maar goed, dat konijntje. Aan de muur hangt een klein konijntje gemaakt uit papier en foam tape. Wit met kleine roze bloemetjes, een diamant als staart en een wiebeloogje. Komt het terug? Kan ook een geschenk van de post zijn. Of misschien is Esthers pakje ook opengegaan en is dit konijntje zo in jouw omslag beland? Wacht, ik zet het even op IG.
   Die washitape hing eigenlijk overal op de omslag, behalve aan de rand... :-)

   Verwijderen
  2. Niet lachen met mijne washitape hoor! Hij zat overal... OOK op de RAND!!!! Aanvankelijk toch! :-(

   Verwijderen
 4. Wat hoor je dat toch vaak, dat een groepsopdracht maar door 1 of 2 wordt uitgevoerd en de rest lekker profiteert!! Altijd komen de klachten van de harde werkers; ik vaag me wel eens af wat de profiteurs er over zeggen. Iets als: "het is een groepsopdracht, dus ik heb er niet veel werk aan"?? Goed dat je het niet over je kant laat gaan!!!
  Ik ben helemaal weg van je wol en het stuk dat je al gebreid hebt!! Wat ziet dat er prachtig uit!! Wat een mooi patroon!!! Dan vergeet je alle perikelen en ben je blij met elk vertraagd binnenkomend poststuk :-)). Ook van mij nog van harte gefeliciteerd!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alsnog een dikke proficiat voor je verjaardag! Fijn dat je trip naar Rotterdam een succesvolle wolvangst opbracht !
  En terecht dat je je ergert aan mensen die het werk aan anderen overlaten! Dan mag je best eens Heksje zijn!
  Nog veel brei- en wolknuffelplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog gefeliciteerd met je verjaardag.
  De profiteurs, vroeg of laat vallen ze door de mand. Maar je hebt toch genoten van je uitstap naar Rotterdam, mooie foto's. De wol die je kocht is prachtig, ik hou van de kleur.
  Fijne week,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grrrr, dat pakje, ik kan het niet uitstaan! Ik hoop dat je gelijk hebt en dat het vandaag op je maat ligt. Want waar zou het anders moeten zijn? Weg kan toch niet? We wachten het maar weer af. Ach en met heksen heb ik het net zo en ik geloof zeker niet dat jij er eentje bent. Veel plezier met het breien ik vind de kleur zo prachtig! Ik weet niet hoe hij er anders uitziet natuurlijk. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk, ik ben geen echte heks. Mijn voorspellende capaciteiten zijn niet goed genoeg ontwikkeld. Maar in Onliemie haar pakje zat een vreemd object? Misschien uit het jouwe? :-)
   Ik geef niet op! Elke avond vol verwachting de bus openen. Fijn!

   Verwijderen
 8. Ik zie een vrouwelijke ridder, een strijder voor het goede, tegen onrecht, geen heks xxx
  Man o man... Dat breiwerk... Die wol... Schitterend!
  En bijna het belangrijkste vergeten; nog van hárte gefeliciteerd!
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een vrouwelijke ridder... Mmm, dat idee bevalt me wel. Nog een beetje oefenen in edelmoedigheid...

   Verwijderen
 9. Een beetje laat, maar toch nog een dikke proficiat met je verjaardag!
  Dat breiwerk is prachtig! Het ziet er ook lekker zacht en fluffy uit. Maar wel een ingewikkeld patroon, precies!
  PS: assertief kunnen zijn is een gave, geen vloek ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kan je niet tegen onrecht? Dan ben je een echte waterman.
  (Erg leuke creatieve, warme, grappige, communicatievaardige mensen die watermannen/vrouwen).
  Prachtige wol gekocht tijdens je trip, leuke manier om na te genieten door te werken met de zachtheid. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Groetjes van Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Mooie wol het ziet er lekker zacht uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Had ik dit eerder geweten, had ik je een verrassing opgestuurd, maar dat kan misschien alsnog gebeuren. Je kocht prachtige wol, mooi kleurtje en een supermooi patroon, dit wordt een beauty!!!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen