24 november 2013

brievenbusgeluk

Deze week was er één van veel geluk in de brievenbus. Ik kreeg zomaar post van twee blogsters! Joepie, joepie, joepie, zo fijn! Veel toffer dan een giveaway winnen... (Dat denk ik toch, want ik won er nog geen enkele in dit blogjaar.) Het is zo hartverwarmend dat mensen meeleven. Duizend maal dank, Monique en Sarah!

van Monique
van Sarah
Sinds vrijdag is hier veel veranderd. Vrijdag was de dag waarop ik het zoveelste gesprek had met mijn werkgever en hij (het was een zij) mij ontsloeg. Het gevoel nu is heel dubbel. Er is opluchting dat ik daar niet meer heen moet en mij daar niet meer zo ellendig hoef te voelen. En er is veel onzekerheid en schrik voor de toekomst.

Nu de bron van de vernederingen verdwenen is, is ook mijn zelfvertrouwen teruggekomen. Dat voelt goed. Er breekt een lastige periode aan, maar ik geef niet op. Ik probeer een plaatsje te bemachtigen op de Beparkte Oplage van eind december, zodat ik mezelf ertoe kan verplichten om elke dag een paar uur te handwerken. Dit in de hoop om daar een houvast in de vinden. Blijft natuurlijk dat bandwerk niet aan mij besteed is. We zien wel hoe het gaat...

Nog een fijne zondagavond gewenst!

6 opmerkingen :

 1. Tof hé, zo n onverwachte kadootjes ! Bij mij stond deze week een doosje sjokolattekes om mij voor poppenkleedjes te bedanken, en ik had het gevoel dat sinterklaas was geweest haha.
  Allé , ik ben blij dat de problemen op uw werk "opgelost" zijn....alhoewel zonder werk zitten natuurlijk niet zo tof is, maar werken waar ge u ongelukkig voelt is nog veel erger. Ik duim dat er snel iets beters uit de bus valt !
  Groetjes
  Vee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me je dubbel gevoel voorstellen, maar ben er van overtuigd dat dit de weg opent naar nieuw geluk!
  Mooie cadeautjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De opluchting dat je daar niet meer heen moet is tussen de regels door heel duidelijk te merken. En spreek je over vernederingen op die werkplek? Herejeetje, Janusje, dan was het de hoogste tijd dat je daar weg was. Bewijs ervan is dat je weer je zelfvertrouwen voelt groeien. Kun je geloven dat ik eigenlijk ook echt wel opgelucht ben voor jou ?
  Het is logisch dat je onzeker bent over je toekomst. Maar ik ben zeker dat je er wel komt: je bent een doorzetter en met een tikkeltje meer zelfvertrouwen geraak je er beslist !
  Een prachtige tekst trouwens op die kaart van Sarah van Khadetjes, en een erg passend bij jou in huidige situatie !
  'n vrolijke groet,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De post was zéér graag gedaan, 't was blijkbaar echt een 'nieuwe' dag. Knopen doorhakken is niet altijd fijn, maar in jouw geval denk ik dat je er goed aan gedaan hebt! Op naar meer zelfvertrouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is je gegund Claire. Jammer dat je nu werkeloos bent maar aan de andere kant voel je je nu al weer een stukje beter en dat is wel belangrijker. We brengen zoveel tijd op ons werk door dat het wel belangrijk is dat we het naar onze zin hebben. Hopelijk vind je snel een leuke baan. Maar tot die tijd, geniet van je vrije tijd.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toch al goed dat er een knoop doorgehakt is. Nu weer bergop, langzaam maar zeker. Beparkte Oplage ... ik ben er eens geweest, heb wel zin om daar nog eens naartoe te gaan. Dus maak maar veel moois, is ook heel goed om je gedachten te verzetten. En veel plezier met je mooie kadootjes van attente mensen, tof!

  BeantwoordenVerwijderen