26 januari 2014

janusje aan de piano

Eentje voor morgen: 'Monday' van Ludovico Einaudi.

In tegenstelling met naai-imperfecties, vallen piano-imperfecties niet zo goed te verdoezelen. Het zij zo... Kunnen delen, helpt mij om actief te blijven. Dit werkt zeker wat naaien en breien betreft en hopelijk ook voor piano spelen.

Ik volgde les, ooit, zo ergens van mijn negende tot halfweg mijn twintiger jaren. Foutloos spelen kon ik niet, nooit (de zenuwen, je weet wel), maar toch was ik vrij goed. Na jaren en jaren maar heel sporadisch spelen, is mijn techniek weg. Jammer. Toch geniet ik er opnieuw van.

Proef eens...

16 opmerkingen :

 1. Neem de draad maar gauw weer op! Ik heb er van genoten... Die "techniek" komt wel weer terug (als je regelmatig speelt!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Einaudi...prachtig! De man des huizes en jr. Zijn hier ook begonnen... Zeker ook eens aar cd van Jan Swerts, melancholie van de anatomie luisteren.... werkt inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het hier opstaan ondertussen. En ik vind het mooi! Dankjewel voor de tip.

   Verwijderen
 3. De zoon luistert mee en ik vertel dat "deze mevrouw" ook piano speelt zoals ik hier soms op de piano (die verschrikkelijk klinkt en dringend een grondige restauratiebeurt nodig heeft !) ... "oo, da's wel mooi !" Na zo'n 20 jaar niet meer spelen (en ervoor 10 jaar wel) verschoot ik er onlangs ook van hoeveel er al verloren gegaan is ;-) Fijn dit geproefd te hebben !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zie ne keer, nog pianistjes ! Dat is genieten hoor, heel mooi ! Waar haal jij de bladmuziek ? Zou ook wel eens willen proberen of het nog lukt … maar dan zou ik toch weer heel veel moeten oefenen ! (en wat minder naaien) En dan eens afspreken voor een 'quatre-mains' of een 'six-mains'! Enfin, je doet me weer zin krijgen om de draad weer wat meer op te nemen en nee, dan eens niet die van de naaimachine.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel veel te vinden op het internet. Je kan googlen op bladmuziek, maar immens meer keuze wanneer je het als "sheet music einaudi " ingeeft. Ik heb er net ook enkele nummers van uitgeprint :)
   'n vrolijke groet,
   sneksniltje

   Verwijderen
  2. Klopt. Op die manier kom ik aan mijn bladmuziek.
   www.musicnotes.com is zo'n site waar bladmuziek te koop is. Blijft nog steeds interessanter dan een boek aanschaffen waaruit je het meeste nooit speelt.
   En voor een quatre-mains ben ik altijd te vinden! Dat is altijd fijn om te doen.

   Verwijderen
  3. Bedankt voor de tip ! Ik ben al even gaan piepen. Als ik wat meer tijd heb, ga ik het eens wat grondiger doornemen en eens wat van Einaudi aanschaffen. En dan oefenen …

   Verwijderen
 5. knap zeg! Talenten vol daar bij jou. helaas hier geen muzikaal talent in huis. heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het prachtig. Knap hoor. Klinkt naar meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil wel luisteren, maar de link werkt helaas niet hier! Het zal wel super klinken!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo fijn om jou aan de piano te horen en te lezen dat je plezier hebt in het pianospel ! Ik heb pas vorig jaar de muziek van Einaudi leren kennen, manlief had in zijn werkbureau enkele nummers ervan opgelegd en omdat ik het zo mooi vond, vroeg ik hem wat die muziek was en of het filmmuziek was. Bleek dus niet, maar heel vreemd, telkens als ik een werk van Einaudi hoor, ben ik overtuigd dat het filmmuziek is....
  Wat techniek betreft, kan ik het alleen maar beamen: niet meer (of sporadisch) spelen is niet stilstaan, maar achteruitgaan van niveau....
  Maar uiteindelijk is het belangrijkste dat je na al die stille jaren weer volop kan genieten van het pianospelen en er veel plezier/voldoening aan beleeft.
  'n vrolijk groetje,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een minuutje (of 5) stilstaan en even gedachten op nul... Even wegdromen.
  Laat maar komen, die pianomuziek, ik heb ervan genoten! Echt heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohhhh dit mag je absoluut nog delen met ons ... prachtig!! Volgens mij ben je het helemaal niet verleerd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Reacties
  1. Ik heb een elektronische piano. Daar zit een opnameknop op...

   Verwijderen