15 april 2014

regenboogsjaal


Sinds mijn misstap van enkele weken terug heb ik een piekerhoofd. Dat hoofd doet maar door en door en door, om te vatten wat er precies gebeurd is en welk het effect daarvan precies is op anderen. Dat hoofd wil weten of het weer wordt als tevoren. Dat hoofd twijfelt en piekert ook bij elke nieuwe ontmoeting sindsdien. Het hoofd eist aandacht op en vindt lezen of naaien maar stoorzenders. Het kan dan niet goed meer nadenken.

Feit is dat ik dat hoofd niet zijn gang wil laten gaan. Het is zinloos, verspilt energie. Dus ik brei. Gedreven door het kleurverloop van de wol. Gedreven om die schoonheid rond mijn hals te kunnen slaan en daarin dan rust te vinden. Tellen, tellen, tellen. Nergens voor nodig, maar dat is een automatisme wanneer ik brei. Eerst van 1 tot 7. Ondertussen al van 1 tot 133. Tot? Van 1 tot 200? Nog heel wat werk te gaan, maar dat is goed. Het hoeft niet te snel af te zijn.

10 opmerkingen :

 1. dingen komen vanzelf wel op hun plaats, ookal piekert ge er u suf over... Maar k herken het helemaal hoor, ge moe alleen maar mechanisme vinden om het van u af te zetten en ge bent er precies goe mee bezig!! gaan janusje :) & go with the flow!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! En moed houden he! Alles komt, ooit, goed!!
  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je sjaal word mooi en geef de moed niet op he komt vast goed
  Lieve groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Janusje
  Hopelijk kan je snel opnieuw rust vinden, altijd piekeren, nadenken, het is vermoeiend...
  Blij om te lezen dat je sjaal toch wat verstrooiing brengt, ga zo door!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Breien en helemaal zen worden ... dat het zo moge zijn ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. probeer wat rust bij jezelf te vinden. Breien kan best veel rust bieden. Woonde je maar niet zo ver. dan kwam ik nu een taske thee brengen om "zen" te worden. je sjaal zal lekker zacht zijn en geborgenheid bieden. hij is nu al mooi!. En wat goed dat je je verzet tegen het piekeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ideaal he dat tellen tijdens het breien, het leidt af...geeft je hoofd rust....kom je iets makkelijker in de rust/zen modus....ik ga altijd iets moeilijks breien als mijn hoofd niet wil stoppen ;)
  Mooie sjaal trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Breien en tellen doet goed, even niet piekeren.
  En..............je houd er een prachtige sjaal aan over ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zonet heb ik je genomineerd voor de Liebster Award.
  Als je tijd en zin hebt, kan je de vragen terugvinden op mijn blog. :-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je moet niet zo hard zijn voor jezelf, laat het gewoon op je afkomen en leer dingen aanvaarden en het een plaats geven, dat geeft rust. Je hoofd dat piekert heeft geen aan en uitknop spijtig genoeg, maar als handwerken je rust geeft, doe het dan of ga wandelen of fietsen of praat erover met iemand. En alles komt weer goed, dat moet je blijven geloven, soms duurt het misschien wat lang, maar het komt, slechte periodes gaan voorbij, achter de wolken schijnt altijd de zon en na regen komt altijd zonneschijn. Je mag me altijd contacteren, mailen, schrijven, bellen (ik wil je proberen te helpen). Brei maar rustig door aan je prachtige sjaal, je zal hem met plezier dragen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen