5 april 2014

uiterste houdbaarheidsdatum


De uiterste houdbaarheidsdatum ten huize Janusje wordt precies bereikt. Het begon met twee broeken die het in de wasmachine begaven. (Dat hoop ik althans. Het kan ook zijn dat ik een week rondliep met een gat op mijn bil.) Eén februari was dat, daags na de solden dus. Broeken heb ik niet op overschot, dus er dienden er nieuwe gekocht te worden. De winkeldame leidde me rond in de nieuwe collectie, maar gelukkig bespeurde ik vanuit mijn ooghoek een soldenhoekje. Twee nieuwe broeken. Mooier dan de oude :-).

Dan was er de GSM. Die had al een jaar of zo de niet zo leuke eigenschap om te pas en te onpas het alarm te laten afgaan. 's Nachts natuurlijk, bij voorkeur rond een uur of drie. Maandag liet ook de sms-dienst het afweten. Sms'jes ontvangen kon hij nog wel, alleen bevatten die geen tekst meer. Vrij nutteloos dus. OK, nieuwe GSM. Een goedkope smartphone werd aangeschaft. Mee met de tijd, nietwaar?

Om de kosten te drukken (en eigenlijk vooral voor het plezier), werd een hoesje gefabriceerd. Van ver lijkt het wel wat. Van dicht is te zien dat mijn geduld het liet afweten. Getuige een detailfoto voor de ongelovigen...
Het moet er maar mee door.

O ja, de sandalen werden bovengehaald. Met loslatende zolen, hoe kan het anders? Maar die zullen nog een jaartje moeten wachten op vervanging. Rubberlijm zal wel soelaas brengen.

Nog een heel fijn weekend gewenst!

En dank, dank, dank voor de bemoedigende reacties op mijn vorig bericht! Ik was en ben er zo blij mee!

9 opmerkingen :

 1. als er wat stuk gaat, is het meestal allemaal tezamen hé. herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog 1 broek waar ik in kan en die nog niet kapot is... ik vertik het nieuwe te kopen - tenzij in een maatje kleiner... Dus ik ga er toch dringend werk moeten van maken.
  Ik hou wel van het hoesje, ik vind vooral de vorm erg mooi. Heb je met leer gewerkt of met skai? Ik wil hier ook eens mee aan de slag, dus tips zijn welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo is het meestal, als er iets kapot gaat volgt er meestal nog een tweede en soms een derde. Het hoesje voor je GSM is toch mooi, niemand bekijkt het met een vergrootglas zoals jij! Misschien kan je eens in de kringloop of andere tweedehandswinkel achter kleren gaan? Soms ook op rommelmarkten te vinden voor een prijsje. Of op de markt koop ik meestal, daar vallen de prijzen dikwijls ook nog mee. Kocht pas 2 bloesjes, 10 euro het stuk.
  Welke maat van schoen heb je? Misschien heeft iemand (of ik die maat 36 heb) nog wel een paar voor je staan.
  Grtjes en hou de moed erin, Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gedaan, en wie kijkt er nu van zo dichtbij behalve jij!?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de fijnste broeken dat zijn de oudsten en ja die gaan dan ook het eerst kapot Hoe begrijpelijk en ja dan volgt de rest vaak ook ..... zucht dat herken ik maar al te goed.
  En het hoesje vind ik toch echt weer heel mooi.
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het hoesje is prachtig!
  Niemand gaat het zo kritisch bekijken als jijzelf. ;-)
  Meestal is dat zo hé, dat er nooit gewoon maar 1 ding stuk gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien een goedkope versie smartphone, maar dat hoesje : superchique gewoon ! (details zien de anderen toch niet !!!) Als hij het over een aantal jaar even laat afweten (zoals de mijne !) en je brengt hem binnen voor herstel, zullen ze noteren : 'in goed staat' (zoals bij de mijne ;-) ) ... enne leer stikken met je machine, het was nooit echt een succesnummer hier, maar bij jou lukt dat precies wel supergoed !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niets is perfect hè janusje dus meer dan oke je hoesje! Leve de imperfectie!!

  BeantwoordenVerwijderen