26 november 2015

af, en nieuw begin?

Af! Hij is af! Een slechte foto bij flitslicht. Een absoluut niet romantische locatie. Daar ligt hij te drogen. Te ruiken naar lavendel, van de Eucalan. Mij te vervullen met trots.

In het weekend maak ik betere foto's. Maar ik kon niet wachten om toch al iets te tonen.

Deze foto is ook een alibi om het over iets anders te hebben.
Al jaren loop ik met het idee om een zelfstandig bijberoep te beginnen. Niets groots, niets om te verdienen (maar ik wil geen wetten overtreden). Een webwinkel is één onderdeel van mijn droom. Als test ga ik nog een paar poppen maken. En als ik het fijn vind om te maken zonder dat ik weet voor wie, dan zet ik de stap.
Het allerfijnste aan iets maken, is immers de warmte, het graag zien, dat ik dan voel voor de persoon waarvoor ik iets maak. Er is verbondenheid. Zo ook als ik voor mezelf maak. Dan is er de belofte van geborgenheid, troost, warmte. De verwennerij. In die zin is een pop niet zomaar iets. Dat is op zich al een emotionelere activiteit dan zeg maar een tas maken voor niemand in het bijzonder. Even afwachten hoe het zal zijn dus en daarna een beslissing nemen.

Sinds mijn workshop in juli voel ik ook het verlangen om dat vaker te doen. Ik heb een heleboel bezwaren. Daar ben ik een kei in: bezwaren vinden om een verlangen de kop in te drukken (dan spreekt de angst). Ik ga die bezwaren nog even voor mezelf houden.
Wat ik graag van jullie zou weten, is, gesteld dat ik een workshop zou geven, en gesteld dat je geïnteresseerd zou zijn, wát je dan precies zou willen leren. Nu, dat "leren" moet met een tikkeltje zout genomen worden. Ik heb zelf immers geen enkele scholing en dus helemaal niet de pretentie om eens te gaan zeggen hoe het moet. Ik zie het eerder als samen aan iets werken en daarin begeleiden.
Ik vraag dit omdat het misschien helpt de bezwaren te overschaduwen en mijn fantasie de vrije loop te laten gaan.

Liefs

20 opmerkingen :

 1. Daar ligt je beauty! Fris gewassen met de heerljke lavendel Eucalan! Echt een meesterwerk... Ik kijk uit naar je fotoshoot dit weekend!
  Wat goed dat je start met poppen maken voor je webwinkeldroom. Een eerste stap, zonder dat je je meteen vastlegt. Voorzichtig aftasten, mooi.
  Voor wat betreft je workshopvraag; ik zie het je doen, met verve. Alleen kan ik je (nu) niet helpen; heb zelf nog veel dingen in mijn hoofd die ik uit mijn handen wil laten komen. Daar is op het moment niet iets bij waar ik graag een workshop van zou willen volgen.
  Succes met pionieren, doe je goed!!
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van Brigitte heb ik geleerd uitroeptekens niet te vaak te gebruiken.
  Maar nu typ ik dan toch, ja!!!!!!! Een tassenworkshop. Te gek, gaaf!!!!
  Wat te leren? Verstevigen, ritsen, binnenvakjes, schouderbanden, voeringen, de basis dus om alle gave taspatronen- voortaan aan te durven.
  Fijn dat je energie hebt om aan je droom te werken.
  Succes met de eerste stappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Te veel uitroeptekens geeft al snel een agressieve bijklank. Dat is toch zo in werkgerelateerde mails. Maar in deze context hou ik daar wel van. :-)
   Ik ben wel benieuwd naar hoe je dit leerde van Brigitte.
   Liefs!

   Verwijderen
  2. Ergens in een blogreactie las ik de opmerking van Brigitte over uitroeptekens, dat zij haar leerlingen leert deze spaarzaam te gebruiken. Niet specifiek naar mij gericht, maar ik pikte te les wel mooi mee.
   Fijne dag.

   Verwijderen
  3. Ergens in een blogreactie las ik de opmerking van Brigitte over uitroeptekens, dat zij haar leerlingen leert deze spaarzaam te gebruiken. Niet specifiek naar mij gericht, maar ik pikte te les wel mooi mee.
   Fijne dag.

   Verwijderen
  4. Aha! Voor jou ook ene fijne dag!

   Verwijderen
  5. Oei ik ga niet spaarzaam om met uitroeptekens... daar zal ik dan ook eens op moeten letten... Daarover heeft juf Bibiche tegen mij nog niks gezegd... misschien durft ze dat niet!!!! ;-)

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh, er is vanalles wat ik onder jouw begeleiding zou willen leren :
  * 'moeilijkere' tassen maken (zoals het allermooiste haaktasje dat ik van je 'won' op de picknick)
  * deftig fair-isle breien (zoals je prachtsjaal, ik verlekker me al op de echte foto's ! en zoals je muts)
  * T-shirts maken in rekbare stof (ik heb nog halsboordenschrik)
  * de perfect darkness sjaal leren haken
  * beklede schriftjes + veer leren maken
  * mooi leren appliceren
  * blokjes breien voor de de kampeerdeken, zo met een hoekje in
  *..... er is zoveel dat ik wil leren !
  Je bent welkom om bij mij thuis een workshop te komen geven , we hebben veel plaats ;-)
  Succes lieverd !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is-ie prachtig!!!! Maar echt!
  Een workshop zit er voor mijn niet in om allerlei redenen, maar ik ben wel heel erg geïnteresseerd in de poppen die je voor je webshop gaat maken. Hannah is echt geweldig. En ik heb een kleindochter van twee en binnenkort als alles goed gaat, drie nieuwe kleinkinderen erbij. Vandaar dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is af! Nu al prachtig om te zien. Ik verheug me op de volgende foto's! Ik woon helaas te ver weg om een workshop bij jou te volgen maar als je een webshopje gaat beginnen en ik zou mogen bestellen....Dan zou ik heel graag een popje van jou willen kopen. Maar ik zal geduldig zijn en wachten van hoe en wat. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige sjaal! Benieuwd naar je foto's dit weekend.
  Fair-isle breien. Daar wil ik wel een workshop over volgen.
  Tassen naaien lijkt me ook kei-leuk. Maar dan vrees ik dat ik eerst een workshop voor beginnende naaisters moet gaan volgen ...
  Groetjes, Vlimbouter

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een prachtstuk is je sjaal.
  Ik kan nog heel veel bijleren : Fair-isle beter leren breien, je pop maken voor ons kleindochtertje, je tas maken.
  Heb zeker interesse om een workshop bij je te volgen.
  Fijn weekend,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. een uitdaging ga hem maar aan het komt wel goed !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Doen jong!
  Ik spreek uit ervaring/ondervinding.
  De tassenworkshop bij Kris heb je perfect aangepakt. zoveel geduld, zoveel rust! Ik denk er met plezier aan terug.
  Jij bent een keigoede coach.

  Suggesties ga ik hier niet doen want net zoals Sandra hierboven zit ik met nog veel te veel om handen dat ik sowieso niet klaar krijg. Maar als er iets is wat ik nog ooit graag zou leren, dan is het zo van die siermotieven naaien in patchwork, dat lijkt me wel wat.
  Fair isle breien ken ik niet, de term althans niet, ik zoek het dadelijk even op.

  Momenteel ben ik aan het derde paar handschoenen met figuren erin bezig. Alleen is er nog maar één paar compleet want paar nummer 2 heeft één geborduurde handschoen en één zonder bloemen erop en bij paar nummer 3 heb ik één handschoen klaar met geitjes erin gebreid (maar nummer 2 moet nog gebreid worden).
  Misschien ben ik wel fair isle aan het breien zonder dat ik het weet....haha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je sjaal is prachtig, het lijkt me leuk om te leren om ook zo'n sjaal te breien. Goed dat je je droom gaat verwezlijken. Ik wil in de toekomst, als ik mijn opleiding af heb ook graag workshops geven. Soms zie ik beren op de weg, maar ik wil het dolgraag, we zullen zien. Jij in ieder geval veel succes en ik ben benieuwd naar je volgende pop. Fijn weekend en een dikke kus.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. oooh, ik ga nu al uitkijken naar je winkeltje. Hopelijk komt het er.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zeg direct ja tegen ALLE tassenworkshops die je gaat geven!!!!! (mogen hier de uitroeptekens?)
  Misschien ook ooit de poppen maar voorlopig ben ik nog niet eens goed in het maken van de Tante Hilde poppen... dus moet ik me nog niet aan de moeilijkere versies wagen...
  Fair isle breien of zo figuren inhaken (hoe heet dat nu ook alweer) wil ik ook wel graag leren... dus nog heel veel workshops... misschien kan je me alvast inschrijven?
  Hou je ons op de hoogte wanneer je winkeltje er aan komt... ik probeer je eerste klant te zijn! (!!!!!) :-)))
  Waren de neefjes braaf gisteravond? :-)
  Fijne werkweek en voorzichtig onderweg hé...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat is ie prachtig geworden, jouw sjaal ! Zoveel geduld, daar doe ik mijn hoed voor af ! Trouwens voor al je creaties, ze zijn altijd om ter mooist !!
  Dus vooruit maar, met die webshop !!!!
  Voor een workshop, kan ik me aansluiten bij Carla : de moeilijkere tassen, een T-shirt (die angst voor rekbare stoffen en halsboorden deel ik met haar ;-) ) of dat handige tasje dat ik ooit bij jou won en mij overal vergezelt. Breien en haken zijn helaas fysisch niet aan mij besteed wegens teveel nek- arm- schouder- polsklachten. Zelfs het computerwerk (klikken met de muis) is er meestal te veel aan :-( en dat heb ik nochtans altijd graag gedaan. Gelukkig valt het met het naaiwerk behoorlijk mee, mits voldoende te doseren.
  Ik kijk uit naar nog eens zo'n workshop hoor, want die van vorige zomer was keileuk en gezellig :-)))
  Ik wens je veel succes met je toekomstplannen !

  BeantwoordenVerwijderen