10 november 2015

Hannah


Hannah...

Ik weet niet wat ik bij je voel, waarvoor je staat. Het was fijn jou te maken bij Betsie. Maar ook o zo vermoeiend om een dag lang mijn best te moeten doen om sociaal te zijn. Sociaal zijn, dat is niet iets wat ik ben, wel iets waar ik veel moeite voor moet doen. Ik kijk dus naar jou met een dubbel gevoel, zoals ik ook naar mezelf kijk. Willen koesteren, tegen de borst houden; en willen wegduwen, stom vinden.

Vandaag zou ik kleertjes voor je maken. Ik ben daar ook al een dag lang aan bezig. 't Is te zeggen: zoeken, geen zin meer, weer zoeken, toch iets vinden, patroon printen, geen zin, geen energie, opnieuw beginnen... Het leven zoals het is - de leegte. Te bekend.

Laat ik jou koesteren. Laat ik me tot doel nemen een jurkje voor je te maken vandaag. Alleen dat. En dan zie ik morgen wel verder.

Welkom, lieve meid.

22 opmerkingen :

 1. Sociaal zijn is niet iets wat moet. Ik had nog maar één keer het genoegen je in 't echt te ontmoeten, maar ik zag een echte mooie mens ! Niks oppervlakkigheid, niks fake, echtheid eerlijkheid en diepgang. Ik mocht je direct graag (daarvoor ook al virtueel) en ik mag je nog steeds graag. Ook als de blogberichten niet rooskleurig zijn. Maak dat jurkje maar. Morgen is weer een andere dag.
  Liefs !
  PS : Hannah is prachtig en ook haar naam vind ik erg mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het jurkje is af en het staat haar geweldig. Dankjewel voor de aanmoediging!
   Het doet deugd. En tegelijk schaam ik me een beetje. Schrik om als "zielig" over te komen, want zielig ben ik allerminst...

   Verwijderen
 2. Lieve Hannah!! En lieve Janusje. Wat heb je haar prachtig gemaakt. Volgens mij is het hoofdbestanddeel liefde. Dat moet bijna wel, wat ze ziet er lief en schattig uit. Ook ik heb je maar 1 keertje 'echt'gezien. En lees zinsdien trouw jou blog. Volgens mij ben je hartelijk en lief en denk je aan anderen. En mocht het dan zo zijn dat je misschien minder makkelijk met andere mensen praat en dus minder sociaal bent....Je bent mooi zoals je bent. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. niet sociaal zijn mag :)
  Gewoon accepteren !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb net je blog ontdekt. Wat maak jij mooie dingen. Ik blijf zeker terugkomen!
  PS: niet iedereen hoeft sociaal te zijn, hoor! Samen zwijgen kan ook heel inspirerend werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welkom lieve Hannah, toevallig is een collega van mij oma geworden van een kleindochter, ook met de mooie naam Hannah :-) Lieve Janusje, doe je zelf toch geen geweld aan, pieker niet zo. Hannah is prachtig en bedenk maar zo een geboorte van een kindje kost ook moeite ;) Een pop maken daar gaat veel energie in zitten, logisch dat je dan niet aan je andere ontwikkel punten kunt werken. Jij hebt je pop in één dag gemaakt, ik in 4 ochtenden en als ik dan thuis kwam was ik ook moe. Alle mensen zijn verschillend en alle mensen zijn uniek. Ook jij Janusje!!!! Ik heb je nooit in het echt mogen ontmoeten, maar ik geloof meteen wat de anderen hierboven zeggen. Sociaal zijn zit niet alleen in praten hoor! Je kunt op vele manieren sociaal zijn. Dus hoofd rechtop, schouders eronder :) Heel veel liefs, Anita xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haaaa, daar is ze!! Welkom in de wereld Hannah!! Met liefde gemaakt, een zachte glimlach op je snoet.
  Lieve mama van Hannah, je bent zó sociaal en je hebt het zelf niet in de gaten. Zo te horen heb je enorm veel van jezelf gegeven. Jezelf uitgeput. De lat ongevraagd metershoog gelegd. 'Sociaal' lijkt tegenwoordig gelijk te staan aan 'verbaal incontinent'. Het gevoel hebben vrolijk te moeten zijn. Maar geloof me, da's niet sociaal.
  Ik had graag bij je op cursus gezeten. Zwijgend leren, oprecht geïnteresseerd in elkaars creaties, waardering hebben voor elkaars authenticiteit. Af en toe een glimlach uitwisselen, zien en gezien worden. Kei sociaal. Wel stil :-)))
  Geef Hannah een plaatsje in een favoriete sjaal. Ze is net als haar mama nu even kwetsbaar.
  Maar straks trekt de inspiratie weer aan je mouw. Komt goed, ik heb er alle vertrouwen in.
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal stil ben ik door je mooie, lieve, warme woorden. Dankjewel!

   Verwijderen
 7. Proficiat met Hannah, het is een prachtig poppenkind, helemaal van jou! Wees niet zo hard voor jezelf want dat verdien je echt niet!!! Ik sluit me volledig aan bij Sandra's woorden hierboven, ikzelf zou het niet mooier kunnen uitdrukken... Je bent zo een talentvol, prachtig mens, waar ik enorm veel respect en bewondering voor heb! Veel moed nog lieve Claire! Ik denk aan je!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Liever echt dan nep! En een echt talent heb jij ook: wow! Zo lief!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Claire,

  Je bent lief, kwetsbaar en ontroerend, net als Hannah.
  Iedereen houdt van jou, dus niet meer piekeren, hoor!

  Liefs,
  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als jij de hele dag moeite deed om sociaal te zijn, ben jij echt dapper geweest om het vol te houden. Dat je daarna pompaf bent is heel logisch. Maar je legt de lat veel te hoog voor je. Je bent zoals je bent en dat is goed. Zoals de meesten hierboven met fijne woorden over je schreven. En Hannah heeft geluk met zo'n liefdevolle poppenmoeder !
  Lieve groeten,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een opdracht als je de hele dag moeite moet doen om sociaal te zijn, moeilijk te begrijpen voor iemand als ik die echt niet zonder sociaal contact kan, maar toch, het moet vreselijk zijn. Toch moet ik je heel erg bewonderen dat je het toch volhield en dit wondermooie popje ter wereld bracht met de mooie naam Hannah, dat je vast en zeker wel zal koesteren en vol liefde in je huis opnemen. Hoe komt het toch dat je steeds heen en weer geslingerd wordt tussen wel of niet, zin of geen zin, leef je leven zoals het op je afkomt zoveel mogelijk en dat zal alles veel makkelijker maken. (denk ik) Kop op meid, de zon schijnt voor iedereen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een opdracht als je de hele dag moeite moet doen om sociaal te zijn, moeilijk te begrijpen voor iemand als ik die echt niet zonder sociaal contact kan, maar toch, het moet vreselijk zijn. Toch moet ik je heel erg bewonderen dat je het toch volhield en dit wondermooie popje ter wereld bracht met de mooie naam Hannah, dat je vast en zeker wel zal koesteren en vol liefde in je huis opnemen. Hoe komt het toch dat je steeds heen en weer geslingerd wordt tussen wel of niet, zin of geen zin, leef je leven zoals het op je afkomt zoveel mogelijk en dat zal alles veel makkelijker maken. (denk ik) Kop op meid, de zon schijnt voor iedereen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo mooi geschreven door Sandra.
  Hou je daar maar aan vast, verbaal incontinent wil je toch ook niet zijn?
  'Er moeten ook luisteraars zijn' zei mijn moeder altijd.
  Dikke kus van Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt zelf gemaakt ??? Dat is gewoon prachtig !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hannah is zo mooi! En dit gewoon voor je eerste pop? En wat je onzekerheid betreft...al mijn voorgangers hebben het hier al zo mooi gezegd... iedereen houdt van je! Zelfs diegenen die jou helemaal niet kennen! Jij bent wie je bent en dat is meer dan ok!
  Knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hannah is zo mooi! En dit gewoon voor je eerste pop? En wat je onzekerheid betreft...al mijn voorgangers hebben het hier al zo mooi gezegd... iedereen houdt van je! Zelfs diegenen die jou helemaal niet kennen! Jij bent wie je bent en dat is meer dan ok!
  Knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Maar Claire, zo "sociaal" doen, dat is voor iederen supervermoeiend zenne, allé ik ben daar ook elke keer keimoe van, voldaan, gelukkig, dat ook, maar ook stikkapot, daarom dat ik het ook beperk...zo'n nieuwe ontmoetingen of meetings

  BeantwoordenVerwijderen