7 april 2016

een naam die op het puntje van mijn tong ligt

Lilou, Lilou, LILOU!


De naam was een groepsproces op IG. Zo een waarin de een de ander inspireert en het resultaat heel bevredigend is. In contrast met het werk. Maar dit tussen haakjes.

"Lily" opperde de ene. Een Franse naam, dat past bij een eigenzinnig persoontje, suggereerde de ander. Voor beide is iets te zeggen. Dus lanceerde ik een zoektocht op internet naar populaire Franse meisjesnamen. En wat stond daar in de top 100 van 2009? LILOU! Op plaats 15. Voilà, de perfecte naam. Dankjewel, dames!


weetjes:
patroon pop:          Lali Doll Pattern van LaliDolls
patroon kleertjes:   PetitGosset
poppenmateriaal:   Kamrin's Poppenatelier

20 opmerkingen :

 1. Ik ben helemaal verliefd op jouw Liloutje ! Ze heeft niet alleen een heel mooie naam, ze ziet er ook fantastisch uit ! Een pittig dametje ! En zo schattig met die staartjes ! Je mag echt heel trots op haar zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ook supertrots! En ik heb al zin in een volgende pop.

   Verwijderen
 2. Zo op en top schattig met die sproetjes. Echt zo mooi... ook de naam... ik zou wel een Liloutje willen als kleindochter. Hier thuis bij de dochters toch eens laten vallen die naam... je weet maar nooit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ook content met de sproetjes. Geeft iets speels hé? Ondeugend.

   Verwijderen
 3. Zo lief en schattig, dit vind ik nou knap ..heel mooi gemaakt maar dat kan je jouw wel toevertrouwen ,aan al die mooie dingen te zien die langs komen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoals ik al op IG zei ik ben een beetje flieft. (Verliefd;-)) ik vind haar zo schattig ondeugend! Wat heb je dat weer knap gedaan. Ze heeft gewoon een echte gezichtsuitdrukking. Wil je ze eens samen op de foto zetten? Die poppenkinderen van jou, dan kunnen we het verschil zien. Twee eigen gezichtjes denk ik. Xx Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een dot !!!!! dat wil ik ook nog eens maken pakket ligt klaar nu nog een doosje tijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doe ik! De gelaatsuitdrukking is hetzelfde vind ik. Niet bewust. Moet zijn dat ik net dat mooi vind

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze ziet er inderdaad een beetje eigenzinnig uit, jouw Lilou. Klaar om de wereld te ontdekken! Ik vind haar trouwens echt prachtig en ben ook helemaal weg van haar sproetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Welkom op de wereld Lilou !
  Ze is heel knap geworden, supermooi gemaakt!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een superschattige pop heb je gemaakt! Met een perfect passend naam! Dat hoofdje is prachtig met de sproetjes en de kleine staartjes! Lilou, wow!!
  Lieve groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Happy to oblige!
  Blij dat ik jou van dienst was.

  Las daarstraks op een Amerikaanse IG post nog een mooie naam die eigenlijk heel erg op Lilou lijkt. Misschien voor een zusje: Louloubelle :) Mooi, eh?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lilou, ik houd van de sproetjesregen op je gezicht, je perfecte neusje, je blauwe (toch?) oogjes en de vastberaden trek om je mond. Jij komt er wel!
  Lieve groetjes aan je mama!
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Janusje,mwat heb je weer een lieverd gemaakt, ze is echt super :) Knap van je en dan ook nog zo'n mooie en aparte naam, ik vind haar in het kort gezegd GEWELDIG, groetjes van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lilou, wat een mooie naam. Ze ziet er een beetje ondeugend uit maar ook schattig.
  Fijn weekend,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow, weer een prachtig poppenkind ! Met een mooi jurkje en heerlijke ministaartjes, aaaah, zo snoezig en guitig. Knap gemaakt !
  'n vrolijke groet,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen