27 augustus 2016

na de poppen de tassen

Soms moeten gewoonten eens omgegooid worden. Een tikkeltje risico. Zo had ik een aantal weken terug een bui van "laat ons eens wat vrouwelijker doen". Dat was in de stoffenwinkel. Ik ging met groen in gedachten en kwam terug met roze, bordeaux en bloemetjes. En hmmm, ik vind de tas heel mooi, dat wel, maar ze is me niet bepaald op het lijf geschreven. Wordt een nu-en-dan-tas, voor de chiquere gelegenheden.

Sydney Crossbody

Het kunstleder is een tussenstap naar echt leder. Ik schreef me in voor een opleiding lederbewerking, maar sta op de wachtlijst. Ik duim voor lastminute annulaties, maar ik vrees dat het voor volgend schooljaar zal zijn.

Kunstleder strijk je niet. Dat weet ik. Tegen kunstleder bots je ook niet per ongeluk met een strijkijzer. Dat heb ik ondervonden. De schade is beperkt, gelukkig.


Daarvoor nog was een andere tas aan de beurt. Een herhaling van deze, op vraag van een collega. In tegenstelling tot hier, werd ze gemaakt zonder uitstellen en zonder al te veel moetens. Een positieve vooruitgang. Maar dan dat geld vragen... Daar hou ik niet van! Nu een absoluut minimum. De volgende keer is er misschien meer lef om ook een kleine surplus voor de werkuren te vragen.
Enerzijds is er de trots. Daarnaast is er vooral bezorgdheid en een ontwijken van elke blik op de tas. Wat overigens niet zo eenvoudig is, want ik ga elke middag met de collega (en de tas) lunchen in de refter.

Harriet Expandable Tote

Zo, dankzij jullie bemoedigende berichten is het bloggen weer van start gegaan. Dankjewel daarvoor!
Rest me nog tal van kledingstukken te laten zien. Misschien. Later. Het lijf en ik zijn niet te beste vriendjes heden ten dage. Een reden waarom ze nog niet gefotografeerd werden.

Een fijn weekend gewenst!

weetjes:
patroon:  Sydney Crossbody van Swoon Sewing Patterns
stof:        stoffen katoen + kunstleder van bij Stoffen Artevelde                 
               Vlieseline H630 voor binnenstof
               Vlieseline plakkatoen voor buitenstof, hengsel en zakdelen
grootte:   33 cm lang, 28 cm hoog en 9 cm breed(onderaan)

patroon:  Harriet Expandable Tote van Swoon Sewing Patterns met extra binnenzakken en ritssluiting
stof:        buitenstoffen katoen van bij Stoffen Artevelde                 
               binnenstof  Timeless Treasures Fun and the Birds van bij Pieke Wieke
               Decovil light + Vlieseline plakkatoen voor buitenstof
               Vlieseline H630 voor binnenstof en flappen rits
               Vlieseline H250 op hengsels en binnenzakken
grootte:  32,5 cm lang (onderaan), 25,5 cm hoog en 12 cm breed

22 opmerkingen :

 1. Jemig, Janusje, wat heb jij toch een talent. Ik vind het echt geweldig wat je maakt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihihi, ik ben ook geen roze en bordeaux meisje. Ook geen rosé en Bordeaux wijn meisje trouwens hihihihi!
  Maar dat neemt niet weg dat het een fanTAStische tas is. Knap werk weer!
  En dat geld vragen... Zucht... Blijft moeilijk hè. Had ik laatst met mijn paardjes ook. Op de terugweg van de wolwinkel op de fiets begin het al. Met elke trap vd pedaal werd de prijs lager. Rekenen, herrekenen, 'en ik houd wol over, dus...'
  Ben benieuwd naar je andere creaties. Hopelijk voel je je snel beter in balans en zien we jou ook nog xxx Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Op het eind was ik al in vierkante centimeters aan het rekenen om de prijs toch maar te drukken...

   Verwijderen
  2. Jullie zijn allebei even gek! Haha... stof en wol overhouden en dat dan niet verrekenen! Ik ga meteen een bestelling bij jullie allebei doen... als jullie dan toch geen geld durven vragen! ;-)

   Verwijderen
 3. Jij bent een kunstenaar, zo netjes en mooi! Ik vind de tas voor je collega zo mooi! Daar mag je met trots elke dag naar kijken.
  Tja en dat geld vragen is een ding. Pfff ik verkoop geen zelf gemaakte dingen maar wel ingekochte dingen. Blijft altijd lastig, vooral als je de mensen ook nog kent! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Liefst geef ik gewoon weg, maar dat gaat natuurlijk niet tot in het oneindige...

   Verwijderen
 4. Wauw wat een mooie tassen zeg, zo knap gemaakt, de drukkers, de rits en de hengsel gecombineerd met de mooie stof. Je tassen zijn echt super!!! Daar kun en mag je echt wel een behoorlijk bedrag voor vragen :)
  Volgende keer gewoon DOEN. Veel liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap het wel een beetje hoor dat dat moeilijk is om geld te vragen ...MAAR... het gaat hier niet om eender welke tas... het gaat hier wel om een "Janusje-tas"!!!! Niet vergeten daar aan te denken!!! Dat lees je hierboven trouwens ook al wel! Nee alle gekheid op een stokje... je hebt jezelf weer enorm overtroffen en kom op met die foto's van kledij!!! Die gaan super zijn. Weet ik nu al... Je was zo goed bezig met die "spring"foto's...? Ik ben hieperjaloers op je... er is hier de laatste maanden bijna niks creatiefs gemaakt... niet dat ik me ook maar een heel klein beetje met jou zou kunnen meten... maar echt helemaal niks... Erruggggggg! Hopelijk heb ik meer tijd tijdens een schooljaar van ritme en regelmaat en komt er dan wel iets van terecht?
  In ieder geval geweldig knappe tassen meiske!
  Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook ik was deze vakantie niet zo creatief bezig, op wat kleine eenvoudige tasjes, een waszak en een minikleedje voor een éénjarige na. 'k Ben dit jaar opnieuw ingeschreven voor de tassencursus, want ik wil absoluut zo'n mooie tassen met die patronen van Swoon Sewing Patterns kunnen maken. En in geval van nood, kom ik de janusje-hulplijn inroepen :D
  'n vrolijk groetje,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Denk meteen ,goh wat fantastisch ,kan wel bij jouw op cursus want doe je dit weer perfect mooi,kan nog veel van je leren zie ik ,en zou er maar wat boven op doen want dat is is dubbel en dik waard dus niet te bescheiden hoor ,.lieve groet marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige tassen en prachtig gemaakt. Wat een talent! Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een beauties, knap gemaakt. Is inderdaad niet simpel om er een prijs op te plakken maar gratis of voor een klein bedrag is ondenkbaar. Volgende keer de surplus bij rekenen.
  We kunnen nog veel van u leren. Chapeau !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nie gewoon, zo schoon! Ik zou zelf dolgraag een 'formele' tas willen.... Mss moet je toch eens denken over een webwinkel Janusje? Het zou een groot succes worden, zeker weten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Claire, misschien is dit wel een oplossing.
   Een webwinkel.
   Als je da de vraag hebt van een collega naar een Janusje-tas dan verwijs je naar de webwinkel.
   Ze zien dan voor de aankoop het bedrag en kunnen dan beslissen ja of nee.
   Hiermee voorkom je het moeten-verhaal, het werken met 'lelijke' kleuren.
   Je maakt op jouw moment de tas waar je zin in hebt en slingert het richting de webshop.
   Je hebt stijl en smaak, de tassen raken absoluut verkocht voor een goede prijs.
   Say Yes....:-)

   Verwijderen
  2. Ik twijfel al lang. Een webshop waar ik iets in zet, wanneer ik daar zin in heb, spreekt me aan. Een beperkt aanbod unieke stukken. Maar ik wil dat niet in het zwart doen. Dus dan is een zelfstandig bijberoep noodzakelijk. Daar voel ik nietveel voor.

   Verwijderen
 11. Da's gewoon een super-knappe tas. (en ik hou wel van deze kleuren) Daar mag je weeral met recht en reden heel erg trots op zijn, hoor! En voor je werkuren mag je zeker en vast geld vragen, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen