15 november 2016

frutselknoopjes

Ik viel voor de frutselknoopjes. Niets aan te doen. Alleen daarvoor al zouden er knuffeldoekjes gemaakt worden. Dankjewel, mevrouw Khadetjes voor je schitterend initiatief en je al even schitterende patronen!


Werken met nicky velours was andere koek. Alsof al mijn naai-skills in rook waren opgegaan. Dat rekt, dat verschuift, dat zorgt kortom voor frustratie. Ondanks vijf geknipte exemplaren wou ik er bij de tweede de brui aan geven. Maar bandwerk loont: bij de vierde had ik de slag eindelijk te pakken.

Een tochtje door de miezerige regen later, zijn de vreetz'oppers, de knuffeldoekjes en de pennenzakjes (waar ik niet onverdeeld gelukkig over ben) afgegeven in de Stoffenkamer.

Blij dat ik meedeed.

13 opmerkingen :

 1. Is dat moeilijk werken met nickey velours oeps dat wil ik ook nog een keertje. Ik wil een waldorff pop maken met een nickey velours lijfje :) Je doekjes zijn geweldig en ik snap wat je bedoeld, inderdad lekkere frutselknoopjes ;)
  Goed bezig Janusje, maar ik kan me ook voorstellen dat je blij bent dat alles is afgeleverd :-)
  Groetjes en veel liefs, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Anita, ik weet niet of het moeilijk is. Voor mij wel, maar dat zal zijn omdat ik niet de gewoonte heb om met heel rekbare stoffen te werken, en dan zeker niet in combinatie met het absoluut niet rekbare katoen. Liefs!

   Verwijderen
 2. Zachte knuffeldoekjes, mooi initiatief, blije kindjes.
  Fijne avond,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk dat je daar aan mee doet mooi gemaakt weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken dat niet, dat Nickey velours. Blij nog eens iets van je te lezen en ik ben er zeker van dat ze content zijn met je maaksels!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lief vna die fijne zachte troostende knuffeldoekjes. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je maakte prachtige spulletjes. super van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap werk voor een prachtig doel!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je maakte echt wel prachtige dingen hoor, die gaan zeker en vast troost bieden, ze zijn met liefde gemaakt.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie stofjes. Die frutseldingen zou ik zelf ook nog goed kunnen gebruiken voor wanneer ik mijn kas weer zit op te vreten.

  De kindjes zullen superblij ermee zijn, good going , girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel knap gemaakt, gelukkig dat je ondanks de tegenwerkende nicky velours doorzette, ze zijn zo mooi. Wegens acuut tijdsgebrek heb ik jammer genoeg enkel lotjes gekocht om dit pracht initiatief te steunen..

  BeantwoordenVerwijderen