6 maart 2013

iemand raad? (x2)


Ik heb gisteren iets nieuws ontdekt: vervelend + vervelend = leuk! soms toch... Vervelend 1: naar de wasserij, het wekelijkse uitstapje; vervelend 2: stof knippen. Oplossing: de stof meenemen naar de wasserij en daar, heel handig op de lange tafels, de patroondelen overnemen en de stof knippen. En aan het einde van de rit: een propere was en patroondelen klaar voor de naaimachine!
Weet trouwens iemand hoe je zo'n geplastificeerd stofje gelijkmatig onder het ritsvoetje kan bewegen? Mijn stof heeft de neiging om aan het voetje te plakken en dus te haperen.
 
Tweemaal raad had ik nodig. Het andere ligt wat gevoeliger. Vertel ik het of niet? Ach...
 
Al zo'n 20 jaar krab ik in het gezicht. Mijn vingers speuren automatisch naar oneffenheden en die moeten er allemaal aan geloven. Gevolg: een gezicht vol littekens. Al even lang geloof ik elke dag, rotsvast overtuigd, dat ik "vanaf nu" ermee kan stoppen. Gewoon stoppen, levert me hooguit een krabvrije dag...
 
Dus, al iemand een idee zou hebben, een hulpmiddel, iets dat mij kan afleiden telkens mijn handen naar mijn gezicht vertrekken, zeg het me, vertel het. Ik zou zo, zo blij zijn! Mocht het lukken... dan spring ik een gat in de lucht... en na, zeg 2 weken, mag jij iets uit mijn blog kiezen dat ik vervolgens voor je maak. Ik ben in elk geval al supergemotiveerd. Deal?
 

7 opmerkingen :

 1. Voor je tweede probleem zou ik geen raad weten, maar een boventransportvoet of een klevertje op je ritsvoetje kleven kan helpen bij toile cirée.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bij toile kan je best een boventrasportvoetje gebruiken en anders stik ik met een grotere steek en ik stik er krantenpapier op. daarna haal ik het krantenpapier ertussenuit. het andere probleem,... ik zou het niet weten. (nog meer handwerken zodat je handen niet naar het gezicht gaan maar naar je werkje)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jee, probleem nr. 1 geen idee.
  probleem nr. 2 geen idee. Je ziet, ik ben niet echt probleem oplossend.

  Misschien kan je 1x per week een scrub gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen en krijg je een zachte huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor het voetje kan je of plakband kleven onderaan of een voetje gebruiken om leder te stikken. Voor probleem nr.2 knip je best je nagels zo kort mogelijk en laat dan gelnagels zetten (zonder ze te verlengen). Hierdoor krijg je dikkere afgeronde nagels en wordt krabben heel moeilijk, hou ze dan ook kort door te vijlen...succes! Je maakt trouwens mooie dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind alles wat je maakt even prachtig.
  En als oplossing voor je probleem: misschien elke keer als je hand richting gezicht gaat, even doorgaan naar je haar en daar even doorheen glijden?
  Ik hoop voor je dat je ervan af komt. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben bezig met NEI therapie, met verrassende gevolgen na slechts twee behandelingen. Hopelijk helpt het bij jou ook om op zoek te gaan naar de oorzaak hiervan?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, en ik kwam hier via een haakblog, maar die tasjes zijn erg leuk. :)

  BeantwoordenVerwijderen