8 maart 2014

men neme een spotgoedkoop mandje

 ... (in dit geval uit de Zeeman), enkele restjes stof, en tadaa: een nieuw mandje, dat dienst moet doen als instant opberger voor naaigerief.
Denk je mijn keukentafel nu in: de naaimachine staat er quasi permanent, lappen stof, scharen, tornmesje, potlood, enz. met daartussen een verdwaalde rekening, een krant. Een rommeltje dus. De kleine rommel kan nu in dit mandje. Het past perfect bij de nieuwe tafellamp. Die laatste bewijst zijn diensten, vermits de grote lamp besliste om ermee op te houden.
inspiratie: http://www.jandofabrics.com/newsletters/tidy-tips-fabric-storage-bins/
Ondanks de chaos in mijn hoofd en emoties, genoot ik vandaag toch van de zon. Een terrasje zou ik doen. Van de cappuccino, werd de slagroom opgelepeld, en daarna... stootte ik met een forse uithaal mijn glas om. Mij een raadsel hoe dat is kunnen gebeuren. De inhoud ging vol over mijn been, tas en boek. En misschien ook over de benen van de ober, maar die heeft niet gegild en bleef onaangedaan, dus ik weet het niet. 't Was eigenlijk ook zijn eigen schuld. "Wat zal het voor u zijn, mevrouw? O sorry, meneer..." Grrrr, vroeger was het steeds van meneer, gevolgd door "o sorry, mevrouw". Nu is het op korte tijd al twee keer van mevrouw, gevolgd door "o sorry, meneer". Ik vind dat eigenlijk nog erger.
 Maar het was best gezellig. Er kwam een oud vrouwtje bij me zitten en we hebben gebabbeld over de goeie oude tijd en waar dat toch naartoe moest met de moderne samenleving. Allez, zij babbelde, en ik knikte, stelde wat vragen.

Daarna ben ik met mijn boek op een bankje aan het water gaan zitten. De eerste keer zonder trui en mét opgerolde mouwen. Ik vind dat speciaal, die eerste keer met blote armen. Ik heb ervan genoten.

Ik wens jullie nog een fijn en zonnig weekend!

11 opmerkingen :

 1. Durver! Ik ging voor de eerste keer zonder jas maar met mouwen! Morgen vogel-vis tijd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat het gevoel van het boek, het bankje en de zon maar overheersen dan. En vergeet de ober. Mooi mandje heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hé, leuke mandjes. en wat jammer van dat lekkere tasje koffie. Maar hé, ik heb ook vaak zoiets voor. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alweer zo'n topper en ja heerlijk zo die eerste lente zon !! echt genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg voor je been, je boek, je tas en je eigenwaarde. Maar onbegrijpbaar dat hij het verschil niet ziet tussen een vrouw en een man. Of zou hij vroeger zoveel transgenders en transseksuelen bediend hebben dat hij op den duur ervan uit gaat dat elke man eigenlijk een vrouw is en elke vrouw eigenlijk een man ????
  Ik kan aannemen dat dat helemaal niet leuk is om mee te maken en dat het een ferme deuk aan je zelfbeeld geeft. Eigenlijk kan ik die ober niet snappen hoor, jij ziet er toch helemaal niet uit als een man en je hebt toch geen mannenfiguur !
  Bij mijn man komt dat verwisselen heel veel voor aan de telefoon. Ookal heeft hij een overduidelijke jongensnaam, die hij kordaat zegt als hij de telefoon opneemt, toch gaat driekwart van alle bellers (die hem niet kennen) hem de hele duur van het telefoongesprek aanspreken met "mevrouw". Hij laat het over zich gaan, gelukkig maar, waarschijnlijk omdat het zoveel keer gebeurt. Maar als je dan nog eens zichtbaar bent en dan toch verkeerd aangesproken wordt, pfff, ik zou het me ook heel erg aantrekken.....
  Leuk mandje, heb je dat met velcro of zo vastgemaakt of is het aan de onderkant nog open (zonder stof) ?
  Dat bloemetje erop is zo mooi, tof gevonden van je.
  'n groetje,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit niet in met de koffie en de ober hoor. Daar kan ik met humor naartoe kijken. Geeft weer een verhaal.
   De stof zit met lijm vast op het mandje. Dat laatste is trouwens volledig omgeven door stof. Stof en lijmen ging voor mij niet samen. Ik hem me er toch maar aan gewaagd. We zien wel wat het geeft op langere termijn.

   Verwijderen
 6. Leuk gedaan dat mandje, vooral met die bloem daarop, dat maakt het nog specialer !
  Tof he, dat eerste warme zonnetje, dat doet zo'n deugd. Morgen weer genieten zie.
  Jammer van je koffie, en foei, stoute ober !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je dat weer knap gedaan met die mandjes, echt schoon! Fijn dat je hebt genoten van het eerste zonnetje en dat je dat glas hebt omgestoten, niet aantrekken, er zijn ergere dingen in het leven! Geniet nu van de zon!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die koffie laat me koud hoor (Allez, het was wel eventjes warm op mijn been).

   Verwijderen
 8. Ik heb zelfs een kleurtje op mijn 'eerste' blote armen ... zalig hé! Fijn dat je ervan genoten hebt, ondanks het koffie-débacle. Mandje is weer een prachtstuk, echt waar!

  BeantwoordenVerwijderen