18 maart 2015

Zou ik?

Zou ik?

Soms kriebelt het. Maar missen, nee, dat niet.
Een tikkeltje jaloezie bij het lezen over een blogontmoeting. Ja, toch wel. Daar had ik ook bij willen zijn.
Om de reacties, daar gaat bloggen ten dele om. Of zelf reageren bij jullie. Elke keer een hartesprongetje. En toch... soms primeert het gemis aan diepgang. Het is niet echt genoeg.
Veel liefs. En soms teveel. Te vrijblijvend misschien? Een wrang gevoel blijft dan achter. Maar misschien is dat wel typisch ik.


Hoe gaat het met je? Die vraag kreeg ik een paar keer. Superblij ben ik daarmee.
Het ging goed, toen in september, met een nieuwe vriendschap.
Ik groeide, werd steeds meer "ik". Een boeiende verkenningstocht. Eentje met rozengeur, maar ook doornen. Er werd van koor veranderd. De wegen van vrienden gingen een andere kant op.
Het nieuwe jaar is er één van vertwijfeling, veel verdriet, afscheid. Maar hé, de blik is vooruit gericht en met een goed paar wandelstokken kan ik gestaag verder gaan.
Dus ja, het gaat goed me. Hoewel "goed" geen synoniem is voor "gemakkelijk".

patroon: deena-thomson-menard
Sinds ik een breiende collega heb, is breien aan de orde van de dag.  Eindelijk durfde ik het breien van sjaals en omslagdoeken te verlaten en me voorzichtig te wagen aan truien. Eerst een poncho, dan een trui en nu een mouwloos vestje op de pennen. Zolang ik niet in een overvolle trein zit, wordt de tijd weggebreid. Veel voldoening heb ik daaruit.

patroon: Phildar

Ook de naaimachine produceert kleren voor mezelf. Heel voorzichtig nog weliswaar. Met mijn gloednieuwe overlock maakte ik twee T-shirts. En nu zit ik knalgeel te wezen in mijn eerste poging tot trui. Niet dat ik die nu zou aandoen om te gaan werken. Maar voor thuis kan dat wel. Zalig toch om hier achter de PC te zitten in een zelfgemaakt iets? Trots is een fijn en levendig gevoel.
De naaisels zijn voor een andere blogbericht. Anders verspeel ik hier zomaar mijn werk van zes maanden in één enkel bericht.

patroon: Phildar n° 104

Dat was het. Voor deze keer.
Tot later!

patroon: Phildar n° 104

9 opmerkingen :

 1. Keitof dat je nog eens een berichtje post ! Ik miste de werkjes in jouw typisch kleurenpalet ! Veel groetjes en liefs !
  Vee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey keileuk dat je er weer bent... wat een mooie dingen maakte je intussen! Echt superschoon! En naar je naaisels ben ik nu ook echt benieuwd... heb intussen zelf ook een nieuwe overlock! :-)
  Goh verdriet, gemis, afscheid... ook hier thuis hebben we er dit nieuwe jaar al veel mee te maken gehad... fijn dat je zo positief blijft.. wij proberen het ook... moeilijk toch wel soms...
  Welkom terug in ieder geval... hopelijk blijf je deze keer niet al te lang weg.
  Liefs
  Kris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooh, wat fijn dat ik hier terug wat lees van je. En je hebt al prachtige dingen gemaakt waar ik nooit aan zou durven beginnen. SUPER!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht de afgelopen maanden vaak aan je - kwam zelfs af en toe piepen in de hoop dat ik iets gemist had ;). Ik versta je gevoel van gebrek aan diepgang wel, maar toch heb ik via de blogwereld een aantal héél warme mensen leren kennen. Had ik niet de kans gekregen om jou te mogen ontmoeten.
  Het doet me plezier dat het 'gaat' met jou, niets mis met een paar flinke wandelstokken - die hebben we hier ook vandoen. Ik zie in ieder geval een aantal mooie maaksels (die laatste trui <3), een duidelijk teken dat jij je de afgelopen maanden geamuseerd hebt. En meer moet dat niet zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap!!! En vliegen er nog vogels uit?
  Amuseer je maar gewoon, waar dan ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. joepie !!! Hier is ze weer ! Uiteraard zijn de mogelijkheden met bloggen wat beperkt , is dat niet altijd even diepgaand. Maar mij geeft het toch veel momentjes van plezier en dat is ook nodig om gelukkig te zijn ;)
  Je maakte mooie dingen zeg ( maar ik had niet anders verwacht )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wandelschoenen ... een oplossing voor vele gemoedstoestanden! Soigneer ze maar!
  Ik ben blij je hier weer te zien, heb de afgelopen tijd vaak op je gedacht. En ik zie dat je niet stil hebt gezeten, tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat je weer blogt! Telkens weer kwam ik kijken of je toch niet terug een berichtje had geplaatst en nu staat er zoweer eentje en wat voor eentje! Bloggen vind ik heel fijn, net wat je schrijft, het gaat om de reacties en af en toe een vriendschap die eruit groeit hier of daar. Je hebt hele mooie toffe dingen gebreid zeg, daar moet en mag je trots op zijn, echt knap! En die maaksels op je naaimachine interesseren me zeker ook wel, ook ik ben voorzichtig bezig met eenvoudige kleding, heb al stof, maar helaas nog geen tijd gevonden. Welkom terug, we hebben je gemist!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk niet dat ik ooit op een blogberichtje van jou heb gereageerd, maar ik heb je berichtjes altijd wel gelezen en ik heb ze ook gemist de laatste maanden. Alhoewel ik ook geen actieve blogger (misschien door dat gemis aan diepgaand) heb ik me vaak afgevraagd hoe het met je ging. Fijn te lezen dat het gaat. Mooi wat je gemaakt hebt met je priemen!

  BeantwoordenVerwijderen