5 juli 2015

gezichtjesdag


Vandaag is gezichtjesdag. Poes, beer en kangoeroe lagen uitdrukkingloos op tafel. In de avondzon verhuisden ze mee naar mijn balkon, om ze daar te voorzien van een gezicht. Altijd spannend. Lukt het me de juiste emotie te borduren? Ik denk dat het een geluksavond was... Vooral de poes steelt mijn hart.

Het bijna driejarige metekindje, weet je nog... Vandaar de "subtiele" roze accenten. 't Is pas binnenin de tas, dat er zich een zee van roze zal openbaren. Maar dat is voor later.

En Brigitte, zo snel haak ik niet hoor! De kangoeroe meebrengen, zal niet voor dinsdag zijn... Met een beetje geluk staan er tegen dan twee oren op. Verre van kangoeroe, hé?

15 opmerkingen :

 1. Ooooh..... Inderdaad, de poes.... Recht in de roos. Oftewel in het hart. Met de zonnige neus :-))
  Ben benieuwd naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige dag: gezichtendag!
  Dat zou men beter ook voor mensen introduceren,
  want als je zo 's morgens op het werk komt, heeft iedereen het gezicht op "zonder expressie" staan (zo ook op de trein vorige week ontdekt)
  Als er nu eens iemand zou rondlopen die al die gezichtsloze mensen de expressie van jouw kat zou willen geven, dat zou mijn dag helemaal goed maken!

  Je kat heeft het helemaal.
  Ik wil ze gerust adopteren.
  En die kangoeroe ook. Al heeft hij voorlopig nog maar twee oren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat verwoord je het mooi! Nu ik erbij stilsta, heb ik 's morgens op de trein ook vaak een expressieloos gezicht. Echt wakker en attent ben ik pas wanneer ik de computer aanzet op het werk. Iets om op te letten.
   En de poes, die is al gereserveerd! Maar ik onthou je adoptieaanvraag!

   Verwijderen
 3. De kat is zeker mooi geworden, hij/zij kijkt zo lief! Goed gedaan! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig die gezichtendag.... prachtig wat je maakte...poes steelt mijn hart! Aan de kangoeroe heb je nog werk... priegelwerk!!! pffff.... ik ga mijn stof strijken en knippen... als ik durf.... :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Perfect gezichtje.
  Komt dit aan de binnenkant van de tas? Dat is wel een super lief detail.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komt aan de buitenkant! De binnenkant is het roze vogelstofje.

   Verwijderen
 6. Ik ben helemaal voor het poezebeest. Niet moeilijk als je zelf zo een poezemadam bent. Maar is dat niet gevaarlijk om een vogel en een poes samen te verwerken in de zelfde tas ;-)
  Mooi wordt het zeker.
  Tot morgen
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind ze keileuk geworden en ook de poes is mijn favoriet, alhoewel de beer ook heel leuk is. De beer zou ik ook nog eens willen maken, maar momenteel ligt er nog een geknipte kabouter om af te maken. We mogen ze toch ook nog eens bewonderen als ze helemaal klaar zijn hoop ik?
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben benieuwd naar het tasje. Veel plezier vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig idee voor de tas met de poes!!!! Wauw, jouw creativiteit kent geen grenzen!!! Ik kijk vol ongeduld uit naar het resultaat, maar weet nu al dat het alweer een toptas wordt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Smelt smelt, die poes ! (Nu moeten hier allemaal hartjes komen)
  O, wat is die keischattig !
  Bij het gezichtjesborduren heb ik dat ook altijd : gaat de uitdrukking een beetje OK zijn ? Maar bij jou is het allemaal schitterend ! Je bent er echt een krak in ! Ben zo benieuwd naar de affe kangoeroe !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inderdaad altijd een hele uitdaging, die gezichtjes ... maar het is je supergoed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen