9 juli 2015

over hoe de realiteit tegenovergesteld was aan de nachtmerrie


Voor een buitenmens als ik, gedwongen tot de stad, is dit een droomlocatie. Dat alleen al was puur genieten! Bezoek van roodborstjes, suskewiet-vinken... Gedruppel van regen op de parasol... En stil, zo stil! Ja, ik moet de stad uit, al was het maar voor een vakantie.
En lekker dat het daar was! Terwijl ik lag te bekomen van een nachtmerrie (een workshop waar de één na de ander vertrok, een zelfvertrouwen dat volledig gekelderd was...), was zij al aan het bakken. Dankjewel, Kris! Wat een gastvrouw ben jij!Er werd gewerkt. Keihard, bijna zonder onderbreking. En dat een dag lang. Een dag veel langer dan een gewone werkdag, maar dan wel één met een veelvoud aan voldoening! En ook al was ik moe (stomme nachtmerrie) en was mijn uitleg daardoor warriger dan ik gewenst had, toch voelde ik me goed in mijn juffenrol. Maar ja, ik had dan ook de beste leerlingen die iemand zich kan wensen.

Hoe fijn is het om te zien dat ieder op zijn manier te werk gaat. Van alles spelden tot eerder op het gevoel werken. En dat uiteindelijk elk resultaat er één is om van weg te dromen. Maar die resultaten laat ik niet zien. Nee, dat laat ik over aan de dames in kwestie.


Verwend dat ik werd! Het had niet gehoeven, maar niettemin ben ik er ontzettend blij mee. Het grootste cadeau staat niet op de foto. Dat er heel zorgvuldig zal gekozen worden en dat na de verwerking ervan, er een object zal ontstaan om te koesteren, dat kan ik wel al vertellen. Dankjewel An, Anneleen, Brigitte, Daniëlle en Kris! Ik schreef het al, dat blogland nooit meer hetzelfde zal zijn.


Op het einde was er voor iedereen een "pluim van de juf". Ik wou ook de nodige inspanning leveren, terwijl mailsgewijs bleek hoe er gezweet en gezwoegd werd op het knippen van de patroondelen en het verstevigen ervan. Na al die tassen van mij, was ik uit het oog verloren dat het knippen en verstevigen niet zo evident is. Te onthouden voor een volgende keer!

En tot slot... ook mijn tas is "fotoklaar".
Alles was geknipt en verstevigd mee naar de workshop. Voor als ik niets om handen zou hebben. Maar al de eerste minuut, heb ik alles zorgvuldig weer opgeborgen. De handen en het hoofd waren vol genoeg. En zo had ik het graag.

Haast jullie maar om de tassen helemaal af te hebben! Of ik steek jullie voorbij! :-)


 
En ondertussen werd er naarstig verder genaaid:
http://onliemie.blogspot.be/2015/07/workshoppen-en-een-echte-janusjetas.html
http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/2015/07/betty-bowler-tas.html
http://mandarien.blogspot.be/2015/07/betty-bowler-boom.html 
http://handgemaaktdatsmaakt.blogspot.be/2015/08/juf-claire-met-eindeloos-geduld-een.html

30 opmerkingen :

 1. Wat heb jij een mooie, liefdevolle blogpost gefabriceerd. De trefwoorden bij de foto's vatten het mooi samen: droomsetting, opperste concentratie en verwennerij. Zo hebben we het allicht allemaal ervaren.

  Vanwege de opperste concentratie allicht net iets te weinig oog gehad voor de droomsetting en te weinig gesocialiseerd, maar de suskewiet en de specht heb ik duidelijk gehoord.

  Je boekje ligt hier bij op mijn werktafel, ik heb het al vaak bewonderd: dat stofje, dat veertje, dat knoopje, het is allemaal zo Claire! Nog eens bedankt, he!

  Je tas ziet er fantastisch uit. Je maakt dat kleine meisje vast heel blij ermee!

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je tas is heel mooi. Ik mocht proeven van een ijverige gezellige setting. En ja hoor, heb echt spijt dat de workshop die ik gaf samen viel met de jouwe. Maar ook heel blij dat ik even ben langsgekomen.Je terugzien was zoals thuiskomen. Je deed dat super goed!!! Hopelijk zie ik je nog eens in levende lijve. Bedankt voor het mooie boekje!!!! Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het al in je vorige blogs gemerkt, wat kan jij mooi vertellen. Ik geniet echt van je schrijfstijl. Ik had die dag niet beter kunnen verwoorden.
  Zeker voor herhaling vatbaar.
  Niet moeilijk dat jou tas af is. Hoeveel heb jij er ondertussen al gemaakt?
  En wat is die weer mooi.
  De pluim van de juf, wordt gekoesterd hoor :-)
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, de tas is niet af hoor. Fotoklaar is alsof ze klaar is, want foto's bedriegen. Er zit nog geen binnenkant in en de draadjes zijn nog niet afgeknipt. :-)

   Verwijderen
 4. A goshie...een nachtmerrie voorafgaand aan de workshop.
  Zou ik ook kunnen hebben!
  Juffie zijn is een vak apart.
  Gelukkig heb je een hele fijne ervaring opgedaan wat een volgende workshop zal vergemakkelijken.
  Haha dacht je zelf ook een tas te kunnen naaien tussendoor??
  De locatie ziet er inderdaad top uit! Gezellig zo met die vlaggenlijn ;-)))
  Ik ben benieuwd naar de tassen.. Die van jou is alweer geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vlaggenlijn kwam meteen van pas! Leuk hé?

   Verwijderen
  2. Ja, die vlaggenlijn, Daniëlle heeft meer dan eens haar hoofd gestoten aan die grootte vlaggen. :-)
   Niettegenstaande is het echt een prachtige lijn!

   Verwijderen
 5. dat leek me precies een toffe dag ! Ik ben een beetje jaloers ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik sluit me volledig aan bij Daniëlle... wat kan jij het toch mooi verwoorden...
  Het was een superfijne dag...mijn tas is intussen klaar ...met de nodige hindernissen maar die heb ik met "foefelaretrucare" helemaal opgelost... Dankjewel voor de workshop en het "pluimboekje" ... Zo origineel dat boekje...
  Jouw tas is geweldig...er gaat er eentje stralen! Daar ben ik zeker van!
  En herhalen gaan we dit hé... het was veuls te plezant! :-)
  Lieve groetjes
  Kris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen we zeker opnieuw! Wat heb jij toch een goed idee gehad, zoveel maanden terug!

   Verwijderen
 7. Sprakeloos word ik van dit mooie workshopverslagje! Wat een mooie boekjes met pluimpjes maakte je!!!! Onuitputtelijk talent, Claire...en de poezentas...wauw....KUNSTIG mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Na een enthousiast verslag bij OnlieMie moest ik natuurlijk meteen hier ook even gaan kijken. Wat ben/heb jij een talent zeg. Ik ben meteen volger geworden. Groet van Bettie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat je dat nog niet was Bertie! Je weet niet wat je al niet allemaal gemist hebt!

   Verwijderen
  2. Teruglezen, teruglezen, teruglezen... :-) heb ik ook gedaan.

   Verwijderen
 9. Lieve Claire wat heb je het allemaal mooi verwoord en wat zien de boekjes en pluimen er prachtig uit zeg!
  Je hebt het super gedaan met de dames ze mogen blij zijn met zo'n juf. En de tas voor het kleine meisje is ook zo leuk! Ik denk dat dit niet jou laatste workshop is geweest! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las jouw berichtje op het werk en werd er helemaal warm van. Je bent een schat! Dankjewel!

   Verwijderen
 10. awel, dat bewonder ik nu van u: dat ge eraan begonnen bent, aan het workshop geven, ik (als doorwinterde juf) zou er NOOIT aan beginnen, gij hebt dat geweldig goed gedaan ! jouw tas is (alweer) prachtig! en ja, kris haar tuin is de hemel op aarde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, maar ik zou ook nooit voor een klas gaan staan. Helpen doe ik enorm graag, lang aan het woord zijn daarentegen...

   Verwijderen
 11. Je hebt dat toch goed gedaan, waarom die nachtmerries? Je kan keigoed tassen maken en dat blijkbaar ook heel goed overbrengen zo te zien. Wou dat ik er bijgeweest was, dit wil ik eigenlijk ook wel leren van je! Volgende keer mag je me verwittigen, ik wil heel graag komen om dit van je te leren en ook om jou te leren kennen, Daniëlle en Anneleen ken ik al, de rest nog niet. Jullie werkten in een prachtomgeving! Echt genieten en weer thuisgaan met een mooi resultaat.
  Trouwens, je poezentas vind ik SUPERTOF!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die nachtmerrie? Tja, dat had ik zelf niet in de hand. Doodkalm, niet de minste stress, stuurde ik 's avonds nog een mailtje rond, waarin ik een goede nachtrust wenste, zonder nachtmerries. Om vervolgens vanuit het niets zelf geveld te worden...
   We komen elkaar nog eens tegen. Zeker weten!

   Verwijderen
 12. Ik geniet gewoon mee door dit te lezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het was een topdag zo te zien, mooi verhaal.
  Je tas is weeral prachtig.
  Geniet van het weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fantastisch gedaan! Ik geef jou een virtuele pluim!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat lief van je! Ik zag al nog wat andere foto's passeren; het zag er een leuke dag uit, met heel mooie resultaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wow Claire, het valt me ook telkens op hoe mooi en treffend en op een unieke manier je een hele sfeer weet te verwoorden. Het was zulk een prettige dag en ik heb weer zo veel opgestoken van deze workshop dat ik allicht niet meer te houden ben en nog meer dergelijke tassen ga maken ! Wat leuk dat ik dat aan jou te danken heb ! Je bent een top juf ! Ik koester mijn pluimboekje, ik vind het enig mooi. Dank je wel !
  En die tas met dat poezeke en die vogeltjes : gewoon geweldig !
  Liefs, An

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie post, heb hem met veel plezier gelezen. Het lijkt me een zeer leuke én geslaagde dag, de resultaten laten dat zien, ze zijn mooi! En je eigen tas, om jaloers op te worden, wat is ie leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Als ik al die mooie tassen zie... Een geweldige juf hebben ze daar gehad!
  En dat leuke schriftje... Heb je daar een tutorial van?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lieve Claire, nachtmerries heb je natuurlijk niet onder controle, maar weglopen zou toch echt nooit in ons opkomen. :-) Daarvoor was het trouwens veel te leuk en gezellig.
  Het was een perfecte dag in een prachtige setting met aangenaam gezelschap en een geduldige topjuf. Zo zou elke "werkdag" mogen zijn hoor! Je hebt dat hier heel mooi verwoord.
  Ook nog eens heel erg bedankt voor de pluim van de juf, zo blij dat ik ermee ben!
  En ondertussen ben ik inderdaad al voorbij gestoken door jouw tas, oeps! :-)

  BeantwoordenVerwijderen