17 oktober 2015

bloemenstrepen en een geruit pakje

Voor de muts kocht ik 7 bollen wol. Juist. Nogal veel, dat wist ik ook, maar ik herinnerde het mij zo uit het patroon. Die 7 bollen gingen mee op vakantie. En 5 kwamen er onaangeraakt van terug.
Wat ging er mis? Inches en centimeters doorheen gehaspeld? Er in elk geval niet bij stilgestaan dat je nu eenmaal meer bollen nodig hebt, wanneer je met meer kleuren werkt, zoals in de beschrijving.

Thuis was het even twijfelen. Breng ik ze terug naar de winkel? Of toch maar niet...

patroon: Daisy van Ruth Sorensen (het streepje door de "o" moet je erbij denken)

Het werd "toch maar niet". Een grote omslagdoek in fair isle lonkte. Ik zag haar met zo'n exemplaar pronken op een legendarische picknick in het begin van de zomer. En zij maakte een wondermooi exemplaar. Het kriebelde. De daisy-shawl werd geboren... Hoe heerlijk is dit om te doen!


Steken tellen en de kleuren zien verlopen. En op het einde (over een paar weken) één grote lap zachtheid. Precies was ik nodig heb.

Dat brengt me bij mijn vorige blogpost. Hoe fijn jullie reacties waren, hoeveel deugd ze deden, dat schreef ik al in antwoord op de reacties. Toch wil ik nogmaal bedanken. De statistiekjes zijn sindsdien niet meer geraadpleegd. Het blogplezier is teruggevonden en het zelfvertrouwen groeit. :-)

Wat zijn jullie een fijne en warme mensen! De uitgebreide reacties, zomaar een goedemorgenmailtje, en een pakje in de bus! Rood wit geruit lag het naar mij te lonken in mijn rode brievenbus. Aangekondigd, want het liet iets te lang op zich wachten wat tot ongerustheid leidde bij de verzendster. Zacht en toch stevig. Erin een mooi zelfgemaakt en groot houten hart. Het hangt aan de muur naast de keukentafel. De plek waar ik de meeste tijd doorbreng. Ik kijk er vaak naar en dan maakt mijn hart (het organische exemplaar) symbolisch een jubelsprongetje.
De zachtheid komt van Engelse stofjes. De stofjes passen heel mooi bij je theeservies, Esther! Brengt me op een ideetje...
Een dikke dankjewel, Esther! Je bent een schat...


17 opmerkingen :

 1. Komt goed uit dat je teveel bolletjes hebt gekocht :) Dat wordt een prachtige omslagsdoek, ik wil die techniek ook nog eens uitproberen. Fijne avond en veel liefs, leuk dat je door Esther verwend bent, ik gun je het van harte :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hemels mooi! Die omslagdoek.
  Ik wou dat ik jouw geduld had. Den aapte ik jou onmiddellijk na want deze omslagdoek is helemaal mijn ding, oh wat ben ik jaloers!

  Zelf zie ik enorm graag gebreide bloemenmotieven, heb zopas handschoenen (zonder vingers, mét is me te moeilijk) in jacquard gemaakt.

  Prettig weekend
  enjoy

  Briigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat wordt die MOOOOIII !!! Prachtige kleuren heb je bij elkaar gezocht! Die verloopkleuren in de bloemen, heel mooi vind ik dat!
  En wat een verrassing; klik je link aan, beland ik op mijn eigen Ölandshawl. Leuk! en lief!
  Maar vooral ben ik blij dat je je twijfel kwijt bent en weer kunt genieten van de warmte van blogland! Heel fijn om die positiviteit met elkaar te delen!!
  Fijn weekend verder,
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauwiewauwwauw!! Volgens mij heb jij 3 engeltjes mee op pad gehad die dag; de ene hield af en toe zijn handen voor je ogen, de andere stopte zijn vingers af en toe in de oren en nummer 3 zorgde voor de verleiding/aankoop enz.
  Maar... Heb je nu wel genoeg? Anders vlug bij kopen hè? Zou zonde zijn als je nu net tekort komt met zo'n prachtstuk.
  Effe een vraagje (niet lachen, ik brei, maar alleen rechttoerechtaan); moet je die straks knippen? Of wordt hij helemaal dubbel? Toevallig; gisteren heb ik een mooie documentaire gezien over Faire Isle (het eiland). Schitterend.
  Enneh... Ben Super Blij dat we je weer op de 'yellow brick road' van blogplezier konden zetten.
  En Esther is een schat!
  Fijne zondag,
  Sandra x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, jammer dat ik die documentaire gemist heb.
   Een antwoord op je vraagjes:
   - ik heb niet genoeg wol, maar ik wil nog even afwachten totdat ik ongeveer weet hoeveel ik te kort heb;
   - knippen op de stippellijn. :-)
   Liefs!

   Verwijderen
  2. Ieks! 'Knippen op de stippellijn' zegt ze dan vrolijk... Dooooodeng lijkt me dat! xxx

   Verwijderen
 5. :-)
  Zalig verrukkelijk schoon lieverd, en ge breit zo snel !!! Ik worstel nog altijd verder aan de trui voor Marte...
  Overwegen om zo'n prachtige wol TERUG TE BRENGEN ????? tss tss tss, gelukkig deed je dat niet ;-)
  Zalig verrukkelijk in't kwadraat dat je je weer wat zekerder voelt, en moest je weer op de schaduwkant van de weg belanden, weet dan dat wij je met z'n allen weer naar het zonnetje helpen hé !
  Liefs !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig.
  De sjaal en de ♥-verwarmende actie van Esther. Wat je zegt, lieve mensen in Blogland.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed om te lezen dat je blogplezier terug is. Lieve reacties en het pakje van Esther hebben je een boost gegeven.
  Houden zo !
  Wat een prachtige omslagdoek zal dit worden, het patroon is schitterend.
  Nog een fijne zondag,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai zo schoon, ben
  Op zoek nog naar een muts die bij de dochter haar jas zou passen.... Deze zou perfect zijn :))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh fijn dat je er weer helemaal bent! En wat een geluk met je cadeaupakje ...zo lief van Pippaatje...
  Amaai hoe kunstig die sjaal en hoe mooi zijn je kleuren...wat ben ik daar jaloers op dat je zoiets ingewikkeld kan... dit gaat echt geweldig mooi worden! Een superfijne week met heel veel positieve gedachten! Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige omslagdoek maak je. Jij bent toch zo creatief. Volgens mij lukt jou alles wat je ziet. Prachtige herfstkleuren ook. Daar kun je de aankomende winter heerlijk in weg kruipen. Ik ben blij dat je door je 'blogdipje' heen bent. Claire is back! En ik ben blij dat je pakje toch gekomen is! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wauw!! Ik bewonder je talent, die omslagdoek!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooit, op een dag, zet het zien van al dat moois mij toch aan het haken. Als ik maar een tiende zou kunnen van wat ik hier zie passeren, zou ik me ongelooflijk gezegend voelen. Erg knap Claire!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo'n ongelooflijk mooi gebrei ! En met rondbreinaalden ... er is er hier eentje die dat benijdt ... want rondbreinaalden, het is gewoon mijn ding niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hé, je hebt terug geblogd! Goed van je! En wat een prachtige sjaal heb je gebreid!!!!!! Past perfect bij de muts!!!! Je bent een enorme kei in breien meid, hier moet je trots op zijn! Je kan het perfect! Zet je zelfvertrouwenknop maar een paar stappen hoger, dat mag best. Je bent een warm en lief mens, daar ben ik van overtuigd, dus Claire, houden zo!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen