2 oktober 2015

stormy sea getest

De stormy sea sjaal is getest en goed (perfect) bevonden. Zijdezacht en soepel. Zon of lichaamswarmte worden zo geabsorbeerd zodat de sjaal warmte uitstraalt. Een echte koestersjaal.


Ze herinnert aan Bretoense kusten, rotsblokken, voeten bungelend in de zee. Zacht geklots van golven (de storm bleef uit, dus of de kleur haar naam eer aan doet, is niet getest).
Zachte nachten in het bovenste stapelbed van mijn tijdelijke woonwagen. Zacht omdat ik de sjaal als hoofdkussen mee in bed nam. Niet in de betekenis van gematigde temperatuur, want koud was het wel.


patroon: Fallen leaves van Wieke van Keulen

En nu? Een sjaalstop? Ik kan al bijna een kleerkast vullen met sjaals (mits enige overdrijving). Een webshop beginnen als ik de drang niet kan weerstaan? Maar maak ik wel graag in opdracht? Of als ik maak, zomaar, geraakt dat dan ook verkocht? Stof om na te denken.

Ik zag in Vannes een heel tof winkeltje. Allemaal handgemaakt gerief, geleverd door een dertigtal ontwerpsters. Ik werd binnengetrokken doordat er heel wat lampenkappen in Soft Cactus stofjes hingen. Volgens de verkoopster werkt de ontwerpster ervan een aantal maanden per jaar in Bali en koopt ze daar ook haar stoffen in. Ik vrees dat ik haar een illusie armer gemaakt heb...
Zo'n winkeltje doet dromen...

9 opmerkingen :

 1. Prachtige foto's, je kan ook een brei, haak en naaimagazine gaan starten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet ik wel eerst de stap zetten tot zelf ontwerpen...

   Verwijderen
 2. ik vind dat een hele mooi sjaal en een bijzonder mooie kleur! Mooie foto's ook !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie sjaal, hij gaat helemaal op in de omgeving. Wat heb je er veel plezier van gehad. Warmte en zachtheid in je bed. Fijn! XX Esher

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niets zo fijn als een koestersjaal, mét mooie herinneringen!
  Ik snap je 'stof tot nadenken'... En dan heb je het nog niet eens gehad over 'wat vraag ik ervoor'...
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik het goed begrijp, komen de Soft Cactus stofjes dus niet uit Bali (ben een leek in stoffenland, dus vergeef mij als dit een domme opmerking is...) ? Ach, en dat de verkoopster een illusie armer is, ik denk dat dát eerder een illusie is... In verkoop is veel gepermitteerd, inclusief veel fantasie en schone oorsprongsgeschiedenisverhaalkes (amai wat een woord ;-))
  De sjaal is een prentje ! Ik denk dat die sjaal niet veel verkoopspraatjes zou nodig hebben om verkocht te geraken, moest ge ooit tot verkopen overgaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zou je misschien kunnen vragen ? Aan een mooi winkeltje in de buurt...of ze jouw sjaals ook,te koop aanbieden ? Ik vind ze echt heel mooi en mensen die het zelf niet kunnen maken, zouden er wel voor willen betalen denk ik....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je sjaal een knuffelsjaal geworden is, super! En dat winkeltje, daar zou ik ook binnengezogen worden denk ik. Ja, zou je daar geen afzetmarkt vinden??? Of gewoon op het wijde web..... Denk er eens over.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen