15 april 2015

blote-benen-weer

Het eerste blogbericht buiten, terwijl de zon achter de daken verdwijnt. Turen naar het scherm, tegen de zon in. Een minuut geleden toch, want nu is ze verdwenen. Het wordt nog een paar weken wachten totdat mijn terras volop van de avondzon kan genieten.

Het eerste rokje in een reeks van... (het tweede rokje wordt straks alvast geknipt) Een maatje kleiner zou me als gegoten zitten. Maar dit exemplaar doet het toch meer dan behoorlijk met een riem. Ben er supercontent mee!

Sally Jean Skirt

Noot voor wie zich er ook aan wil wagen: pas op met de tailleband, volgens mij zit er een fout in het patroon. Mijn tailleband kwam aan het ene uiteinde een centimeter hoger uit dan aan het andere. Precies zoals op het patroon was getekend. Lijkt me niet echt de bedoeling. Maar allez, met een beetje torn- en prutswerk is dat wel goedgekomen.

Is er iemand die een boek, website, ... kan aanraden waarin goed uitgelegd is hoe je patronen kan aanpassen aan jouw maten? Die van mij hebben een eigen wil en volgen de regeltjes niet...


20 opmerkingen :

 1. ola, dat is nu eens een knappe rok!!! Geen idee hoe je kan aanpassen. Ik foufel altijd wat. Ga op mijn instinkten af, en dat loopt niet altijd goed. Is er eigenlijk iemand die aan de gewone maten past? Ik ook alvast niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Foefelen kan ik niet zo goed. Ik mis iemand die helpt bij het passen en spelden. Vandaar dat ik liever wat regeltjes zou willen volgen.

   Verwijderen
 2. Amai chapeau seg, dat ziet er al best ingewikkeld uit om te maken. En zo schoon in die stof, echt een topstuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De graad van ingewikkeldheid valt wel mee. Alleen zijn de werkbeschrijvingen van StyleArc heel summier, waarbij enig denkwerk toch wel van pas komt.

   Verwijderen
 3. Wat een leuk rokje! en heel mooi gemaakt hoor.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ge bent toch ne krak zenne, zo'n schoon naaiwerk !
  Superstof ook , 'k zou de rok zo willen !!!
  Hier ook foefelen en chipoteren om de 'juiste' maat gemaakt te krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben het patroon in alle mogelijke maten. Stof komt van het Stoffenspektakel. Niet zo moeilijk en ik wil wel hulplijn spelen!

   Verwijderen
 5. Prachtig rokje ! Ik vind het stofje echt geweldig en de afwerking is gewoon perfect !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jawadde, dat hebt gij zo is rap gedaan ofwa? Heel tof en lijkt me nie simpel seg.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt er een heel leuk rokje bij! Wat heb je dit snel gedaan, ben de posts van afgelopen week bij aan het werken en je hebt hem al af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel tijd hé in de vakantie. De "nawerkse" activiteiten gaan dan niet door.

   Verwijderen
 8. Wat een schoon rokske, zo'n schoon stofke en da modelleke, kben er helemaal weg van! Hoe doe je dat toch? Ik krijg dit nooit op de wereld, met al die zakskes, de rits en de knoop en de riemlintjes, echt knap van je! Hij komt precies recht uit de boutique! Echt e chique rokske, kben jaloers, maar hoe je patroon aanpassen? Kzou er geen gedacht van hebben. Nog veel succes!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw ! Flashy ! En wat een afwerking ! Chapeau ! Echt !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super knap gedaan! Top rokje... en een top stofke! Ik zou het zo kopen moest het in de winkel hangen! Echt mooi afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb je wel eens van lutterloo gehoord dan kan je ieder patroon precies op je maat afstemmen was er zelf een beetje lacherig over maar heb laats ook een rokje gemaakt even een proefrokje maar als gegoten ,

  BeantwoordenVerwijderen