2 april 2015

de zotste (= giveaway)

Het begon op het Stoffenspektakel, enkele weken terug, in Antwerpen. Gent was logischer geweest, maar dat was een weekdag in een week waarin ik al verlof had genomen. Twee dagen verlof was een te grote luxe.

Antwerpen dus. Enkel tricot zou het worden. Ik ben sinds kort een overlocker rijker (allez, ik heb er nu één) en mijn stoffendozen bevatten geen enkel vierkante centimetertje tricot. Dat kon dus niet, hé... Tricot en alleen tricot zou het worden. Op de blogmeetup vertelde ik nog trots dat ik daarin geslaagd was. Nu realiseer ik me dat ik toch gezondigd heb. Twee lappen gekleurde jeans met bloemmotief verdwenen ook in de typische oranje zakken.

Een rok in gedachten, maar geen patroon. Al surfend op internet, kwam ik dit tegen. En het ging niet meer uit mijn hoofd. Vele patroontjes van Style Arc zijn in pdf te verkrijgen, maar dat ene, nee. Dus werd er na het nodige geaarzel zot gedaan: het papieren patroon werd gekocht en is nu onderweg uit... Australië... Zot zijn doet geen zeer, nietwaar?

En jullie, wat ik jullie zotste, impulsiefste, buitensporigste... aankoop op handwerkvlak? Ik ben benieuwd. Laat het me weten. Zondag trek ik een gelukkige uit alle inzendingen en die krijgt een verrassing.

Nog een Style Arc, pdf-versie:
patroon: Ann T-top
Let op de fronsen in het voorpand. Een ideale verdoezelaar van minder gewenste, lichaamseigen lagen. Het T-shirt ligt mij nauw aan het hart, omdat ik had opgegeven (Je weet wel, een niets-lukt-avond die eindigt in frustratie, te hard trekken aan de stof en een scheur tot gevolg.) en toch opnieuw ben begonnen ('s anderendaags weliswaar). Alle overlockte en getopstichte naden losgetornd, nieuwe mouwen geknipt en alles weer ineen gestoken. En wat nog vreemder was: ik vond het nog tof ook.

12 opmerkingen :

 1. nog niet al te veel zotte dingen gekocht. Heb al wel eens stof van "Rupsje nooit genoeg" uit America laten komen maar via hong kong. Iemand kon dat naar haar daar laten verzenden zonder speciale kosten omdat ze ook bestelde. En we deelden die kosten van port. En daarna stuurde ze het naar hier door voor maar 4.50 euro. ( kan bij ons eigenlijk niet met de post binnen België) En dat was dan super goedkoop hier geraakt. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm, hier zelden impulsieve aankopen, ben een ontzettende twijfelaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mijn zotste impulsiefste aankoop was mijn naaimachine, meer dan 25 jaar geleden.
  Ik moest en zou mijn eigen stikmachien hebben, om mijn broeken smaller te stikken, dat was toen hip en mijn ma wou dat niet doen..... :-) Heb er lang voor gespaard, en ben nu nog altijd blij met dat naaimachien, maar smalle broeken draag ik al jaren niet meer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha ! Ik dacht al, ga je die rok in tricot maken ??? maar inderdaad ... foei ... die jeansaankopen ;-) Ik moet wel zeggen : Proficiat ! Zo snel dat jij weg bent met die overlocker ! ... zo maar eventjes zo'n mooi T-shirtje uit uw mouw schudden ! Echt knap.
  Zotte aankopen ? Massa's stof die mijn kasten vullen en die ik nooit verwerkt krijg in het eerste jaar. Een Cameo die daar bijna een jaar stond omdat ik maar niet snapte hoe ik het ding moest gebruiken (gelukkig weten we dat ondertussen wel)? Een dure nieuwe naaimachine (quilttype en dus meerkost) omdat de wederhelft precies wild was van die extra grote tafel die erbij geleverd werd, maar uiteindelijk vind ik hem (haar ?) elke cent waard want dankzij mijn Juki (klinkt zo mannelijk, niet ?) lukt het me gewoon om zo precies te stikken !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, ik was hier even in de war ... wat een nieuwe look op je blog !

   Verwijderen
 5. De zotste aankopen bij mij...een verzameling stofkes die ik in geen 100 jaar verwerkt krijg... waar ook nooit dat tussen zit dat ik net zou kunnen gebruiken! En knopen...knopen... en nog eens knopen...een echte knoopverslaving vrees ik...
  Je Tshirt is prachtig... perfect model! Dat wil ik ook...die plooikes hé...super! Maar de mouwkes en hals zijn professionneel afgebiesd... ik denk niet dat ik dat zo mooi zo kunnen... Enneuh de kleur is ook helemaal mijn ding... chique gedaan!
  Fijne paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat heb je heel goed gedaan .
  proficiat en de aanhouder wint !!!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai, ik ben weg van Sally en ik kijk al uit naar het resultaat. Ik kreeg vorige week een patroontje uit Canada in de bus, telt dat ook mee? Een short voor dochterlief waar ik al een jaar verlekkerd naar kijk, en nu kon ik mezelf niet bedwingen. Geen retailers, geen pdf, alleen papieren patronen bij de ontwerper. Zucht ;). Maar zelfs dat haalt het niet bij de aankoop van een nieuwe (en dure) naaimachine zo'n twee weken nadat ik voor de allereerste keer iets genaaid had. Haha, gelukkig blijkt dat nu een goede beslissing geweest te zijn, maar toen was ik er niet zeker van.
  Amai, achter de schermen heb jij toch serieus gewerkt, plezant, die nieuwe lay-out en header!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij een volledig gerechtvaardigde aankoop die rok :) meest impulsieve aankoop?? Dat ik dringend nog eens ene moet doen bedenk ik me nu!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vrees dat ik hier niet origineel uit de hoek zal komen want mijn buitensporigste aankopen zijn veel te veel stoffen in voorraad om de rest van mijn leven verwerkt te krijgen en hetzelfde met wol en haakgaren. Ik probeer nu al weg te blijven van bepaalde stofspektakels enzo want in ieder stofje zie ik wel een creatie.....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben blijkbaar redelijk saai, want ik doe nooit van die impulsaankopen, dus geen zotte of buitensporige aankopen hier :-) Misschien dat ik me daar gewoon eens aan moet wagen!
  Tof t-shirt is dat geworden zeg, en ik ben al benieuwd naar het resultaat van de rok.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oei, heb precies wat blogjes gemist met het paasweekend enzo. Je maakte een hele toffe t-shirt in mooi groen en opgefrist met dat lichte randje, echt knap, ook met die fronsjes om te verdoezelen, echt goed gezien! Benieuwd hoe het met de roktoestanden zal verlopen....
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen