4 mei 2015

een tas vol wol

Een weekend Ardennen met de hele familie. Een tas vol wol. Echt vol, zo'n 20 bollen had ik mee. Want haken zou ik, al was het om in de drukte en chaos van 7 volwassenen en 6 kinderen tussen 3 en 10 toch af en toe rust te vinden.
Met de kinderen bezig zijn, vind ik zalig. Maar zo dicht op elkaar leven in familiekring, werpt me ook twintig jaar terug in de tijd, naar hoe ik toen was, naar oude frustraties, naar onuitgesproken boosheid... Niet dat ik geen zin had, dat had ik zeer zeker wel. Maar ik heb ook tijd nodig om mezelf weer terug te vinden.
Maar soit: na twee rijen haken, stelde ik vast dat ik dat ene kleurtje dat ik nodig had, niet in de tas had gestoken. Aaarrgg... Niet fijn.


Sophie's universe CAL 2015

Geen idee hoe groot het nu al is. De bank is in elk geval nog maar net groot genoeg. De voering van de tas is los gekomen terwijl ik de rits probeerde dicht te krijgen. En in de trein haken, wordt een beetje onhandig. Maar in aantal weken van de CAL zit ik nog maar halfweg. Nog een heel eind te gaan dus. Maar dat geeft niet. Dat is zelfs fijn.

15 opmerkingen :

 1. Ik snap je heel goed over die drukte, je kijkt ernaar uit....maar het is ook dodelijk vermoeiend....maar die deken....zucht...diepe diepe zucht....zooooooo mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is echt prachtig, zó mooi!!! Heel veel plezier met het creëren van jouw Sophie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu nog maar halfweg ? Amaai, dat wordt echt indrukwekkend !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat deken wordt (is al) prachtig... het lijkt me een ongelooflijk moeilijk patroon...Niet? Zo eentje waar je constant met je kop moet bij zijn??? Maar het loont de moeite! Dat is zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moeilijk is het niet. Ik ben geen haakexpert en ik kan het... Maar je hoofd erbij houden, ja, dat moet wel de hele tijd. Maar dat vind ik juist fijn. Tellen maakt met mijn hoofd leeg.

   Verwijderen
 5. Dat deken!!!!! nog nooit zoiets moois gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook niet, totdat ik eraan begon. Sindsdien valt mijn oog op nog meer schoons... Wat niet goed is, want ik wil mijn portemonnee een beetje sparen.

   Verwijderen
  2. Katrien, misschien moeten we er een keertje samen aan beginnen? Dan kunnen we mekaar helpen op donderdagavond als we het niet meer zien zitten??? :-)

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 6. Die deken is echt een prachtig staaltje handwerk in supermooie kleurtjes wol, je droomt er zo bij weg. En nu nog maar halfweg, dit wordt echt wel een grote deken. Groot gelijk dat je handwerk meenam, doe ik ook altijd op zulke weekends, om even "zen" te worden tussen al die drukte. Nog veel succes met je deken!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen