4 april 2015

de lijstjes (zeker lezen, giveaway, weetjewel...)

Ik las dat lijstjes het goed doen op blogs. Laat ik dus maar even de daad bij het woord voegen. Hier komt de...

lijst der meest bezochten, blogs niet inbegrepen:
1. Swoon Sewing Patterns
2. Style Arc
3. Deena Thomson Menard

Een beetje meer in detail nu...

1. Swoon Sewing Patterns

Tassen, tassen en tassen... aan het tempo van één patroon per maand. Veel reden dus om als tassenfreak heel regelmatig te gaan kijken. Bovendien is de werkbeschrijving steeds prima.
Ga je zeker eens vergapen aan al dat schoons! Maar, koop nog niet... wacht de uitslag van mijn giveaway af!

Een greep uit mijn realisaties van het voorbije jaar:


2. Style Arc

Een heel recente ontdekking. Voordeel is dat ze héél veel maten hebben, nadeel dat de werkbeschrijving ontzettend summier is.Voor een beginnende klerenmaakster zoals ik, geeft dit veel zoekwerk en onzekerheid. Maar het zijn mooie modelletjes en dat telt hé.
Ga ook zeker eens op etsy kijken. Daar worden PDF-patronen verkocht. Als het van Australië moet komen, zoals mijn rokkenpatroon, dan heb je nogal veel geduld nodig.

De realisaties van de voorbije week...


3. Deena Thomson Menard

Voor de poppenliefhebbers... Prima beschrijvingen en de modellen zijn onderling te combineren. Dat is toch in elk geval wat ik deed: het lijf van de ene en de kleren van de ander.

7 opmerkingen :

 1. Ohja, lijstjes doen het altijd goed ;). Poppen zijn niet zo mijn ding (tante Hilde ligt hier nog quasi ongebruikt), Style Arc onthoud ik voor later (eerst eens de patronen gebruiken die ik heb), maar van Swoon ben ik absolute fan! Ik volg hun fb pagina, waar alle nieuwe tassen passeren en heb me al serieus moeten bedwingen om Donna niet te komen #helemaalverliefd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, Donna... Gelukkig kan ze zich vermenigvuldigen zoveel ze wil, anders zouden we serieuze concurrenten zijn! Nog niet gekocht, maar wel al meer dan eens gaan bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wedstrijdje om-ter-langst-wachten? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind het heel straf dat jij als beginnende naaister al zo'n mooie dingen maakt !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie tassen maakte je afgelopen jaar en je bent veelzijdig, breiwerk ook heel leuk. Naaien van kleding zal ook wel vlotten, al doende leert men....en als het tempo zo hoog blijft aan twee stuks per week, helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tassen zijn duidelijk veel meer jouw ding dan het mijne ! En die poppen breien (niet dat het daarom direct mijn ding is, maar) dat doe ik je echt niet na ! Maar kledij voor jezelf ... daar volgen we elkaar wel in hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen