29 augustus 2015

brievenbusgeluk

De maand augustus was er één van lange werkdagen. Een deadline te halen begin september (nog even doorbijten) en veel collega's op verlof, wat extra werk meebrengt.
Van voelen hoe graag ik mijn werk doe.
En van enorme frustraties over de ambtenarenmentaliteit, waarover ik hier niet ga uitweiden. Het is immers weekend. Situaties te zot om waar te zijn, maak ik daar mee met naaste collega's. Dat maakt mij bij momenten zo kwaad en ontgoocheld. Doet me beseffen dat ik het daar misschien wel niet zal volhouden.


En hoe fijn is het dan, dat augustus ook dé maand van brievenbusgeluk was. Dit ieniemienie envelopje kreeg ik van Carla. En dan nog wel in mijn lievelingsstoffencombinatie. Je bent een schat, Carla! "Uitermate geschikt voor het bevatten van een bijzondere steen". Een steen die al een tiental jaar bij mij hoort, me kracht en moed geeft. Overdag zit ze in mijn broekzak en 's avonds gaat ze mee in bed. Heel evident. Behalve nu ik het neerschrijf... Beetje gek. Maar ach, dat ben ik.


Kaartjes kwamen er ook. Sommige daarvan heb ik mezelf gestuurd. Andere waren mij nog niet op voorhand bekend en daarom des te waardevol. Een kaartje van Sandra met een mooie tip om mijn grote verlangen te stillen. En een kaart van Brigitte, die doet verlangen naar vakantie (nog maar drie weken te gaan trouwens!). Dankjewel, lieve schatten.

Van Rita kreeg ik een doos vol handwerkplezier. Het ene nog door mij te verwerken, het andere al omgetoverd tot moois. Hoe grappig is dat deksel. Alsof de oogjes naar beneden kijken en waken over de inhoud van de pot. Hoe lief dat je dit pakket voor me samenstelde, Rita!

Nog een heel fijn weekend gewenst!

12 opmerkingen :

 1. Snailmail. Hélemaal top. De enveloppen/doosjes laten je hart al zingen zonder dat je de inhoud gezien hebt... Wat heb je prachtige en attente cadeaus gekregen! Jouw kaartjes staan nog steeds prominent in de kamer. Er gaat geen dag voorbij dat ik ze niet zie.
  Ondertussen... Kom ik erachter dan de lucht hier een beetje groenig aan het worden is en het rommelt... Hmmmm... Vóór m'n ontbijt eerst maar even met de hond lopen!
  En ik duim duim duim verder. Het is bijna 10.00 uur ;-)
  Lieve groetjes en een fijne zondag,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niks beetje gek, dat van die steen. Hebben we allemaal niet zo iets wat we overal mee naar toe sleuren ?
  Aha gij hebt 1 van de portemonneekes gekregen van toen Carla niet te stoppen was in massaproductie :-) !
  Fijne zondag, geniet van dit super-schoon-weerke wat we vandaag nog krijgen (bij Sandra begint het al te rommelen lees ik ? Oei, lopen de weersvoorspellingen vooruit in Holland ?)
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerder achteruit denk ik. Wat een spektakel was het hier om 06u... Of bij jou niet?

   Verwijderen
 3. rita is een echte schat!!! die moeten we ooit toch ook eens in het echt ontmoeten zenne!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Brievenbusgeluk, dat overkomt alleen schatten die het verdienen !
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Brievenbuspost krijgen enkel mensen die het verdienen en daar hoor jy dus duidelijk bij! En dat vind ik blijkbaar niet alleen. Geniet ervan en hopelijk beleef je er wat plezier aan.
  Lieve groetjes, rita.a

  BeantwoordenVerwijderen