16 augustus 2015

Over slingers, verslingerd en geslingerdDe vlaggenlijnen rolden vanonder de naaimachine. Nu ja, drie dan toch. Nummer 3 en 4, van boven te beginnen, dateren van een paar weken terug. De vier bovenste zijn voor het pensioenfeest van de collega, de onderste voor de verjaardag van het neefje. Roze is zijn lievelingskleur. Maar niet alle roze. Sommige roze is alleen voor meisjes. Vermits de nuances tussen jongens- en meisjesroze me niet helemaal duidelijk zijn, hield ik het roze vrij beperkt.

Mooi hé, zo allemaal samen?


De hele dag denk ik in termen van slingers. Verslingerd. Geslingerd.
Verslingerd zijn aan... naaien, haken, breien, maken, creëren.
Geslingerd zijn... in het leven. Heen en weer slingeren, nee, niet aan een lampenkap :-), tussen hoop en wanhoop, vastberadenheid en ontreddering. De pendule van de klok slingert heen en weer, tikt de tijd weg. Te snel.


Verslingerd aan haken, ik zei het al. En aan sjaals, maar dat weten jullie ook al. Deze bol Necmiye Colorful Unikat kwam één dag te laat toe om mee te nemen op vakantie. Ik vond ze bij thuiskomst. Vermits de vakantiesjaal ondertussen al gemaakt was, had deze geen bestemming meer.

Maar zie, er groeit een sjaal uit, en die is voor één van jullie. Omdat ik blij ben dat jullie er zijn.
Nog een weekje of wat geduld en dan kan je meedingen! Maar hou het stil. Ik wil dat de sjaal naar een trouwe lezer gaat (lezeres klint me te Flair-achtig in de oren). Dat ze zich zachtjes slingert rond de hals van iemand die me dierbaar is geworden.

Tot later!

35 opmerkingen :

 1. Wat een feestelijk gezicht al die slingers! Je zult er een hoop mensen een plezier mee doen. Het neefje vooral
  denk ik! En de sjaal word erg mooi. Wat een prachtige kleuren. Het doet me denken aan een dag op het strand met allerlei luchten en een heerlijk zee! Ik zeg niks tegen niemand niet. Ik hou me stil! (Maar ben blij dat ik sinds niet al te lange tijd een 'trouwe' lezer ben! ;-)))) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondertussen gaat de lucht bijna over in de zee. Jouw vergelijking doet me nog ferventer haken...

   Verwijderen
 2. Ah, een post die leest als een blij slingeraapje; slingerend en buitelend van boom tot boom :-)))
  Wat een pracht slingers! Heerlijke stofjes, die witte bloemetjes die sterretjes lijken zijn mijn favoriet, denk ik. Al zijn die met Mandarien-oranje ook gaaf!
  En oooohhhh... Wat een prachtsjaal! De kleuren van de lucht inderdaad, echt super mooi!
  Weggeven?? Gekke meid! Zo lief!!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben een rare en vaak vind ik dat niet fijn. Dit soort gekheid echter, daar geniet ik van. :-)
   Dat slingerend aapje zie ik zo voor me. Mooi gezegd!

   Verwijderen
  2. Hihihi, na het zien van A. schoot me dit berichtje weer te binnen. Was je toen al bezig met A.?
   Misschien kun je een soort harnasje haken zodat hij aan de buitenkant van je rugzak mee kan? Kan ie meteen van het uitzicht genieten :-)))

   Verwijderen
  3. Je hebt een goed geheugen! Maar nee, ik ben A. pas begonnen na de sjaal.

   Verwijderen
 3. Verslingerd ben ik ook aan haken en breien en af en toe een naaiwerkje.
  Mooie slingers in leuke stofjes, ze zijn netjes afgewerkt.
  Ik vertel het niet verder, het is een prachtsjaal.
  Nog een fijne avond,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto van de slingers en op de achtergrond die oude muur en deur, is dat toeval;-)
  Wat een mooie sjaal, als het zover is, waag ik ook mijn kans:-)
  Fijne week en hartelijke groeten, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De rode deur is geen toeval... Die stond daar al lang voordat ik van plan was foto's te gaan maken. :-)

   Verwijderen
 5. Oh ik vertel het ook niet verder hoor... alleen hoop ik dat ik weer in het land ben wanneer we onze kans kunnen wagen... 'k vertrek morgen voor 5 dagen op fietsvakantie met de sportkotvriendinnen... naar Twente!
  Fantastisch al die slingers samen... helemaal verslingerd word ik er op!
  Niet te snel haken zodat ik tijdig terug ben!:-)
  Lieve groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ntuurlijk ben jij al terug voorsat het zover is. Geniet er met volle teugen van!

   Verwijderen
  2. Hmm... mijn vingers zijn duidelijk te dik voor de kleine toetsjes op de tablet...

   Verwijderen
 6. Dag Claire,

  Al je slingerwoordspelingen doen me sterk denken aan een dierenverhaal van Toon Tellegen waarin een euforische neushoorn aan de luchter van het hol van de eekhoorn slingert. Prachtig geschreven. Als ik thuis was geweest zou ik er een stukje uit hierin geschreven hebben, maar dat zal voor later zijn.
  De entourage voor je slingers is werkelijk 'guirlande-waardig", wat een sprookjesachtig mooie poort, ik vraag me af wie daarachter woont :)
  Hele mooie vlaggenlijnen, je gaat heel veel mensen blij maken!

  Ja, en die sjaal is helemaal de max, zelf ben ik een geweldige sjaalpersoon, je kan er maar niet genoeg hebben , he? En die wol die is ZO mooi!
  Uiteraard houd ik dit stil. Zoveel te stiller, zoveel te meer kans, hopelijk.
  Ik houd het in de gaten, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was het niet de olifant die op bezoek was bij de eekhoorn? En die steeds opnieuw in bomen klimt om er vervolgens met veel geraas uit te vallen? Ik zou het kunnen opzoeken, de boeken liggen hier. Maar dan moet ik eerst mijn kast repareren. Een schap is wegens te volg gestouwd, ingestort en bovenop een ander beland. En in dat onderste ligt Toon Tellegen. Even onbereikbaar...
   Ingrid gaf de voorzet met de ultieme tip voor Sandra om granny's te fotograferen. En vanaf toen waren mijn gedachten bij de slingerende olifant.

   Verwijderen
  2. Als je die tips maar niet gebruikt om je mooie sjaal te fotograferen hè!
   Levensgevaarlijk! :-)) Da's vragen om een olifant in een porseleinkast... Of zoiets :-))
   Beetje melig op dit late uur, sorry :-)))
   Slaap lekker!

   Verwijderen
  3. Ah! Ook een Tellegenfan?
   De man schrijft schitterend, he?
   Ik gebruik vaak fragmenten van zijn boeken in de les om begrippen zoals antropomorfisme uit te leggen maar ik heb de indruk dat mijn achttienjarige studenten hem niet zo appreciëren.
   Ze vinden zijn teksten zelfs humorloos, kan je dat begrijpen?

   Verwijderen
 7. Wat een prachtig zicht zo al die slingers bij elkaar,...daar wordt een mens vrolijk van en bovendien slingers alle dagen iets extra's, ook de niet-feestdagen. Kortom, slingers maken je blij, fleuren op...zowel de omgeving als je humeur...dus jij gaat heel wat mensen blij maken ermee......om nog maar te zwijgen van jouw W wondermooie sjaal-in-wording.....ssssssst, ik fluister ...en nu ga ik zelfs zwijgen...............en heeeeeeel hard hopen! Daaaag

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De slingers zijn prachtig in dat decor. Dat het feest kan beginnen!!! En je sjaal zal wel een leuk iemand gelukkig maken. Hij is mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supertoffe vlaggetjes die zomaar allemaal samenkomen in een slinger!! Mooie foto's heb je ervan gemaakt en ze zijn echt wel leuk, dit fleurt een feest echt helemaal op! Spijtig dat je bol unicat te laat kwam, maar er groeit toch alweer een mooie sjaal uit je bol zie ik. Binnenkort komt er een verrassing naar je toe, ik hou je op de hoogte.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hihi ik moest echt lachen met je "trouwe lezer - lezeres klinkt te Flair-achtig"... Dat gevoel heb ik dus ook altijd, maar "lezer" schrijven klinkt me dan weer zo met de haren gegrepen, want ik ben er zeker van dat er geen mannelijke ziel op de aarde mijn blog leest. Enfin, uitgezonderd mijn papa, wanneer mama hem de Ipad onder zijn neus duwt met de mededeling "lees nu eens wat je dochter geschreven heeft" (zoals in elk huwelijk heeft mijn papa te luisteren naar de vrouw haha).
  En de sjaal... Amai ga je die echt weggeven ?? Zoveel werk, zo mooi garen ?? PS kun je nu de commentaren niet sluiten op dit berichtje, zodat diegenen die tot nu gereageerd hebben, meer kans maken ?
  ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas, Ingrid, het berichtje waarop gereageerd moet worden om mee te doen, moet nog komen... Maar ik zal het slim aanpakken en voor een misleidende titel zorgen, zodat enkel de trouwe lezer tot het einde leest en ziet dat het over hét bericht gaat. Trouwens, "lezer" is voor mij geslachtsloos. Zoals dokter of apotheker of professor. Daar wordt de vrouwelijke vorm ook niet noodzakelijk gebruikt.

   Verwijderen
  2. de slimme aanpak, daar ben ik helemaal voor!

   Verwijderen
  3. OK, dan doen we het zo! Nog één tint te gaan, of één dag. En dan...

   Verwijderen
 11. Ik vind je vlaggenlijnen echt prachtig ! (en je gedachteslinger over de sjaal ... héél raak !)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kan helemaal smelten van kleine jongetjes die van roze houden, die net zo graag met meisjes als jongetjes speelt, die een boomhut bouwt voor de Bratz van zijn zusje.
  De vlaggenlijn voor dit jongetje heb je perfect gemaakt.
  Tai Chi oefeningen die ik ooit leerde lijken veel op de haakbeweging, ik denk dat er echt wel iets in je lichaam vrijkomt tijdens het haken. Lekker van blijven genieten! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bratz... ik heb toch even moeten googelen wat dat was... Jammer genoeg heeft het neefje geen zusje. Enkel twee grote broers die met veel onbegrip reageren op de voorkeur voor roze.
   Of haken een chemische reactie op gang zet, weet ik niet. Kan. In elk geval geeft het me wat ik nodig heb: rust, een bezwering van gepieker en onrust.

   Verwijderen
 13. Prachtig , al die vrolijke slingers bijeen. Een technisch vraagje: hoeveel cm lint laat jij tussen de vlaggen en hoe breed is de bovenkant van elk vlaggetje? Laat jij dezelfde ruimte in cm over als de breedte van je vlaggetjes ? Of neem je meer of minder ruimte ? Mijn oudste dochter heeft namelijk een vlaggenlijn gestikt maar er is een beetje te veel ruimte gelaten tussen de vlaggetje, en dat geeft de vlaggenlijn een beetje schrale indruk. Natuurlijk pas gezien als de vlaggenlijn af was en opgehangen werd.
  Je sjaal gun ik aan een ander, want ik ben je weer een tijdje uit het oog verloren, dus vind ik het niet fair als ik toch een kans zou wagen.
  'n vrolijk groetje,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De vlaggetjes eens nagemeten: de bovenkant van de vlaggetjes is 19 cm (wanneer de vlaggetjes al in het biaislint zitten, is er nog 18 cm zichtbaar). De tussenruimte tussen de vlaggetjes is 9 cm (dit is gemeten wanneer de vlaggetjes al in het biaislint zitten). De tussenruimte is met andere woorden de helft van de breedte van de vlaggetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat beeld van je slingers allemaal bij elkaar, dat zijn nu eens dingen die een glimlach op mijn gezicht kunnen toveren.
  Geslingerd naar een momentje van klein geluk, enkel en alleen door de aanblik van je prachtige vlaggenlijnen.
  De nuance tussen jongens- en meisjesroze ken ik precies ook niet zo goed, maar de slinger ziet er perfect uit. :-)
  Mooi plekje ook waar je ze opgehangen hebt!
  Tijd tikt inderdaad snel en het gevoel om heen en weer geslingerd te worden tussen hoop en wanhoop is me ook zo bekend de laatste weken. Laat het leven nu maar slingeren naar de kant van de hoop en de vastberadenheid...
  Veel groetjes van een trouwe lezeres, dat klinkt pas echt Flair-achtig hahahaha. :-)

  BeantwoordenVerwijderen