25 augustus 2015

hopen op een hoopje

 

Lieve mensen,

Het is zo'n druilerige avond buiten en ik heb zin om zot te doen. Tegengewicht bieden aan de druilerigheid in mijn hart. En tegendraads zijn. Niet wachten tot morgen om hoop in te lossen. Maar nu al. De regels overtreden (ook al heb ik die zelf opgelegd).
Maar regels overtreden zonder meer, dat is moeilijk. Dus om het goed te maken, heb ik alle mensen die op het eerste bericht te kennen gaven alvast te beginnen hopen, ook mee in de pot gedaan.


Ik zou iedereen zo graag een sjaal gunnen. Het zou de nodige tijd kosten, dat wel. Het grootste obstakel is echter dat ik niet rijk genoeg ben... Een kleinigheid kan echter wel. Kleinigheid dan gezien in financieel-commerciële context. Gezien door de creatieve bril is het veel groter. Ik zei het dus al, ik heb zin om zot te doen. Ik maak in het volgende schooljaar iets voor vijf trouwe lezeressen (kon het even niet laten :-) ). Eén per maand, of sneller, dat hangt af van inspiratie, tijd, zin...

Ik wou jullie eerst vragen wie zin heeft. Maar na het nodige gepieker daarover, kies ik er toch voor om nog vijf namen te trekken uit de pot. De hoofdwinnares is al getrokken...
Ik ben even te lui om het fototoestel weer boven te halen, dus je zult me op mijn woord moeten geloven. Denk maar dat een creatieve hand steeds een eerlijke is.

In de volgorde van trekken:
Pippa's Hus
Miekemoeche
Hobbyrita's Handwerkwereldje
Katrientje Vanalles
Home is where die Dachshund is

Stuur je mij jouw adres? Tenzij ik het al heb, natuurlijk...

patroon: Perfect Darkness van Wieke van Keulen

Deze foto was al genomen vlak voor het donker werd:

Heb er veel plezier van! Het is je van harte gegund.

20 opmerkingen :

 1. Yay proficiat Kriske !!! Awel ik ben blij dat de hoop naar haar gaat sè ! Want die mooie blauwe sjaal die is schoon assorti met haar blauwe wang momenteel (moest ge dat verhaal niet kennen, vraag haar maar wat ze aan de hand heeft gehad...)
  En om ook even zot te doen op dit miezerig stormachtig avondje : toen ik uw blogtitel las, dacht ik niet meteen aan de vorige blogpost... Ik dacht eerder aan een wandeling met hond, bij dit vieze weer, en dan maar... Yep, hopen dat die hoop zo rap mogelijk gemaakt werd ;-))))
  Tsja, kinderlijke fantasie hé, niks aan te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super interpretatie van de titel! Helaas heb ik geen hond en die zal er ook nooit komen wegens allergie en bang. Hier en daar heb ik al een allusie gehoord op die blauwe wang, maar ik heb er verder het raden naar. De sjaal zal het inderdaad schoon camoufleren.

   Verwijderen
  2. Joepieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!! Die sjaal komt als geroepen! Jong, dat ik die win!!! Zalig!!!
   Dikke dikke mercie...dikke dikke poen! (dat laatste is limburgs voor zoen!)
   Ja dat blauw...pffff... fietsaccidentje... nee niet op vriendinnenweek maar daarna ...met de echtgenoot ...wieltje zuigen en over kop gegaan! En nu kan ik model staan voor mishandelde vrouwen... Met gemak! En 't is niet alleen de wang die blauw is! Gewoon een ganse linkerkant blauw! :-( Maar het winnen van de "hoop" maakt alles goed! Helemaal!!!!xxx

   Verwijderen
  3. Ik hoor de vreugdekreet tot hier. Het is je gegund! Ik probeer de sjaal zaterdag op de post te doen! Nog een klein beetje geduld dus...
   Poen in plaats van zoen, dat blijf ik toch maar een rare vinden hoor.

   Verwijderen
 2. Hoera voor Kris en hoera voor Claire !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoera voor mij? Og bedoel je die schitterende omslag die ik gisteren in de bus vond? :-)

   Verwijderen
 3. Super Claire! Wat mooi en lief! x
  Van harte gefeliciteerd voor de winnaars! In het voor bijzonder Kris, die gaat de blits maken in jouw schitterende sjaal!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kris gefeliciteerd met een prachtig blauw hoopje! Het is je zo gegund. Lekker warm en inderdaad mooi kleurend bij je plekken! (Of zijn die ondertussen geel/groen?) en lieve Claire mag ik zomaar mijn adres naar je sturen en ga je iets voor mij maken! Ik voel me vereerd en blij! Dank je wel alvast. Dikke zoen uit Groningen! Xx Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is de bedoeling... Er zit al iets in mijn hoofd. :-)

   Verwijderen
 5. De gunfactor is hoog voor Krisje deze dagen omdat ze bont en blauw gevallen is. Een heerlijke troostsjaal zal haar comfort geven.
  En er komen nog meer cadeautjes aan...wat een leuk idee, gaan de betreffende dames lekker lang in spanning zitten ;-)
  Veel haakplezier alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alle winnaars gefeliciteerd en Janusje jij hebt voorlopig genoeg om handen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat een geestige gedachte van jou! En zo fijn dat die sjaal naar Krisje gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd, Kris ! Mooi cadeau, ook voor de andere winnaars.
  Lief gebaar, Claire.
  Nog een fijne dag,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh onlie mie heeft gewonnen! Van harte proficiat en ik zit hier met blozende wangen want ook mijn naam staat op het lijstje. Dat was echt wel niet de bedoeling hoor, maar ik vind het keilief van je om voor ieder van ons iets te maken en geen haast, ik ga heus niet achter je veren zitten, al zet je mij als laatste, geeft niks, ik heb geduld. Je hebt duidelijk een groot hart Janusje, ik ben echt vereerd dat je mij mee koos met de anderen. Dankjewel nu al, je krijgt van mij ook nog wel eens iets toegestuurd als ik nog eens iets kan maken tussen alle lopende projecten en opdrachten door. Je bent te goed voor deze wereld.
  Liefs, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar ik geef niet om iets terug te krijgen. Dat weet je toch wel hé?

   Verwijderen
 10. Wat een verrassing!!!!! ik heb wel 3 x mijn ogen uitgewreven om zeker te zijn dat het écht wel miekemoeche is die daar in dat bofkontenlijstje staat! Claire, jij bent véél te goed voor deze wereld...zovéél troostprijzen !!! Awel, gij krijgt van mij ook een dikke POEN (ahja, ik ben ook van Limburg hè)
  Trouwens, heel veel plezier met de prachtige sjaal, Kris!!! Gij kunt wat verwennerij best gebruiken dezer dagen, als ik het goed begrijp uit bovenstaande berichten;-)
  daaaaaaaaaaaaaaaaggggg,
  Claireke, ik doe u een berichske hè ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, maar ik ben niet te goed hoor, voor deze wereld. Ik doe mijn uiterste best om er een plekje in te krijgen. Als ik zó goed was, zou me dat vast minder moeite kosten...
   Maar wel bedankt voor het compliment! Dat doet me plezier. :-)

   Verwijderen
 11. Dikke proficiat aan onze Kris,
  De sjaal gaat je erg goed staan (zeker nu met je blauwe wang, haha)

  En , het kon niet beter uitkomen want Krisje is morgen jarig!
  Prachtcadeautje voor haar (en matcht goed met de blauwe jas die ze voor zichzelf naaide, eh, Kris?)

  En oooooooh , ik sta ook in de lijst, wat spannend. Ik kijk nu al ernaar uit maar heb het volste vertrouwen erin dat het iets supermoois zal opleveren want alles van jouw hand, Claire, is allemaal even prachtig!
  Dikke merci, ik voel me als op de vooravond van Sinterklaas, vol verwachting klopt ons hart :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die sjaal ga ik ooit in het echt zien !!

  BeantwoordenVerwijderen