30 augustus 2015

over A. waarnaar ik kan blijven kijken en woorden die niet willen vloeien

Dat ik zin had om nog eens een aapje te maken. Een kleintje, kleiner dan kangoeroe of E. Kleiner zodat het in mijn gewone rugzak past. Voor kangoeroe of E. had ik immers een groter exemplaar nodig.

Mijn voorraad wol bleek echter geen fijn garen te bevatten, maar wel nog het schitterende Nora Silk Garden. A. werd dus toch weer groter... Ik ben helemaal weg van A. Zo mooi! Zo mooi dat ik het zonde vind om nog een salopetje te breien. Daarmee is A. vroeger af dan voorzien. Zijn kleurtjes mogen gezien worden.


Weldra lonkt het avontuur. Nog drie weken te gaan en A. en ik ruilen ons luidruchtige huis een week in voor een woonwagen in Bretagne. Nee, geen tent deze keer. Bretagne, eind september en tent... dat klinkt als de voorbode van nattigheid.

patroon: zijmaakthet

Er rijpt ook nog een ander plan voor in mijn verlof... Eéntje dat me vandaag al ruwe handen heeft bezorgd.

Een kleine herinrichting van mijn huis dringt zich op. Ik ben de dozen vol stof en wol in mijn living grondig beu. Ook al zijn het mooie dozen (waren het mooie dozen), het oogt te druk, te vol. In de keuken staat een rek vol dicht-bij-de-hand benodigdheden: schrijfmateriaal, te verwerken post, naaidoos, naaimachine... Ook best druk en weinig gezellig.

Dus, ik koop maar eens een kast en zet die in de plaats van het rek. En alle handwerkmateriaal en stof en wol verdwijnen daarin. Dat hoop ik tenminste. Gedaan met heen en weer lopen tussen keuken (naaiplek) en living (opslagplek). Welkom rust.

Bovenop de kast komt één van mijn rommelmarktvondsten. Althans, nadat ze volledig gestript, geschuurd, en voorzien van een nieuwe lampenkap is. Ruwe handen van het schuren...

Heb een fijne week!

21 opmerkingen :

 1. Wat een mooie kleuren heb je gebruikt voor aap:)
  Fijn een vakantie in het verschiet. Ik weet nu al dat je blij zult zijn als je je plannen hebt uitgevoerd.
  Opruimen en al je spulletjes in de kast(die je dicht kunt doen;-)) dat geeft rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. A is een schatje! Ik heb ooit het patroon besteld en kon er niets mee worden. Dus bij mij is het nooit een aapje geworden. Wat leuk dat A mee mag op reis. Een woonwagen in Bretagne, hoe gaaf is dat!!! Dat is iets om naar uit te kijken! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aapje A. is heel schattig, de kleuren zijn prachtig.
  Nog veel succes met de herinrichting.
  En nu aftellen : vakantie !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zot van A, ik lees het al ;-)
  A. heeft inderdaad geen salopetje nodig - zou gewoon zonde zijn hem te bestoppen !! En daarbij, vandaag zou hij ocharme zweten als een paard, met deze hitte (enfin, hier toch, hoe was het vandaag bij u ? Zit gij al in de onweders of nog in de plekkerige zweterigheid ?)
  Hmmm fijn, naar Bretagne op vakantie ! Dat zal u deugd doen (afgaand op vorig blogpostje...) ! En de keuze voor woonwagen ipv tent lijkt me zeer verstandig. Toch als ge niet wilt gaan zweefvliegen-in-tent, want het weer kan daar wel eens stormachtig zijn in het najaar... (brrrrr, ik haat het om dat woord te schrijven... Voor een keertje wil ik de zomer niet afgeven, ik wil helemaal nog geen najaar...)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, nee... zot van mijn A'tje :-).
   De onweders zijn nog niet toegekomen. Dat zal wel weer voor deze nacht zijn. Je moet maar denken: onweer = zomers onweer = zomer! Nog lang geen najaar... Hoewel het wel gek is om alweer met het licht aan en de gordijnen dicht de avond door te brengen. Dat is trouwens ook één van de redenen om een woonwagen te huren: dan kan ik wat langer opblijven, met het licht aan, terwijl het buiten al donker is.

   Verwijderen
 5. A. is prachtig! Die kleuren, uitdrukking en prachtige warme ogen.... Een tof reismaatje!
  Wat een heerlijk vooruitzicht trouwens! Het grote aftellen kan beginnen.
  Mooie plannen voor je huisje. En ook een goede tijd om dat te doen, zo richting najaar.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schatje is A! Ik probeerde er ooit eentje te maken uit een oude sok, maar dat resultaat was lang niet zo knap als deze schoonheid :) Dankjewel trouwens, voor je lieve reacties op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laat A maar lekker in z'n blootje, met zo'n prachtig vel zijn kleertjes overbodig !
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En A. heeft je al uit je huisje gehaald voor een zonnige fotoshoot, missie geslaagd lijkt mij, word jij er ook altijd zo rustig van?
  Leuk die opruim en opknap plannen. En dichte kast kan veel rust brengen, ga je de kast ook verven?
  Met Annie Sloan verf hoef je niet te schuren! Kan je zelfs gebruiken op de lampvoet...maar die tip komt een beetje laat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik geniet ook van het foto's maken. Zeker als ik dat op locatie doe.
   De kast koop ik nieuw. Iets in dezelfde aard als de kasten die al in de living staan. En als ik ooit verhuis, dan komt alles in de hobbykamer die ik dan hoop te hebben. Die tip van Annie Sloan verf onthou ik echter!

   Verwijderen
 9. Amai, naar A. kan ik ook blijven kijken hoor ! Hoe ontzettend mooi is hij geworden zeg ! Het lijkt me een levensgenieter. Gezellig dat hij met je mee kan naar Bretagne. Jullie gaan het vast en zeker knus maken in de woonwagen. Heerlijk om nog naar uit te kijken ! Ik ben al benieuwd naar de lampenmetamorfose.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben je zaterdag naar de begijnhofrommelmarkt geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Neen, die heeft werkelijk geen salopet nodig.
  Wat een prachtige kleurschakeringen.
  Het is er werkelijk eentje om in een handwerktijdschrift te zetten.
  En A. zal zeker prachtig poseren op de Bretoense stranden.

  Misschien toch beter niet weer per tent te gaan, want als ik aan jou en Bretagne denk, krijg ik visioenen van een storm en jij die plat in de tent ligt en uit alle macht probeert met je volledige gewicht te voorkomen dat de tent wegwaait (vreemd dat me dat is bijgebleven, he?)

  Dat schuren gaat zeker mooi resultaat opleveren, daaraan twijfel ik niet, en naar de nieuwe kast ben ik heel benieuwd. Wordt het een oude die je zelf gaat verven? (en vooraf schuren natuurlijk :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nee, nee, geen tent! Mijn tent is zo sterk niet meer na vorige storm. Bovendien is de kans op regen toch wel behoorlijk groot eind september. Dus nee, een authentieke woonwagen wordt het (op een camping). Lekker droog, 's avonds met een lamp aan in de warmte kunnen kokerellen, lezen, handwerken... Heel aantrekkelijk vergeleken met 's avonds in een tent liggen te koukleumen met een hoofdlamp op om nog wat te lezen. Ik zie het voor 100% zitten.

  De kast wordt Ikea. Ik heb er van een aantal jaar terug zo al enkele staan. Als ik dan verhuis later, dan komen die allemaal samen in mijn hobbykamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi aapje!!! En leuk dat je nog een reis kan maken!!! Benieuwd naar je geknutsel daar. hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kijk altijd zo vol bewondering naar jouw gebreide (!) knuffels ! Echt, A is prachtig !
  Geniet strakjes maar met volle teugen van je verlof !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh wat is hij prachtig geworden, noro is dan ook hele mooie wol en je hebt gelijk, eigenlijk zonde om hem een salopet aan te doen. Fijn dat hij met je mee mag naar Bretagne, dat wordt vast leuk!
  Hopelijk vindt je een geschikte kast, kan alles erin en voel je je weer wat beter in je huisje.
  Met die lamp komt het goed, dat zag ik al.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen