11 augustus 2015

over de eeuwige cirkel en niet over stressballen

Zo af en toe heb ik leegmaakzucht. Wanneer het hoofd teveel piekerrommel bevat of het hart teveel somberheid, moet er leegte rondom mij gemaakt worden. Ik open de kasten en kijk wat er weg mag. En als ik dan die hele stapel voor me zie, en denk dat die binnenkort uit mijn huis weg is, dan zie ik letterlijk een extra volume lucht. Waar een ding was, is nu plaats voor lucht. Extra ademruimte.

Een paar dagen geleden waren de t-shirten aan de beurt. Wat te klein is geworden en ik bijgevolg enkel nog af en toe als onderhemdje draag, eruit. En al die met een gaatje erin ook. Die gaatjes ontstaan ter hoogte van mijn broeksriem. Pas als ik op het werk ben, besef ik het weer van dat gaatje. 's Avonds belandt de t-shirt onnadenkend in de wasmand. Om een week later gewassen terug in de kast te belanden. Dat gaatje is dan al lang uit mijn gedachten. Zie daar de eeuwige cirkel der t-shirten met een gaatje.


Tijd voor echte kringloop... Van t-shirt naar draad naar tapijt! Ik verknipte de t-shirten naar deze handleiding. Niet elke t-shirt geeft een mooi opkrullend lint. De meerderheid van mijn t-shirten (ik had een lievelingsmerk en dus veel van hetzelfde voordat ik zelf aan het t-shirt-naaien ging) bleken van de niet opkrullende soort te zijn. Een 2 cm breed, plat lint was het resultaat. Turnoefeningen voor de vingers om dat gehaakt te krijgen!

Maar soit, hoewel wat schots en scheef door de verschillende types draad, is het resultaat meer dan goed genoeg om mijn voeten van de nodige warmte en zachtheid te voorzien, wanneer ik in de zetel aan het bloggen ben.


Voor de verandering mochten de beide apen hun plek op de piano nog eens verlaten... Doet mij zin krijgen om er nog één te gaan breien. Misschien een heel kleintje dat wat makkelijker mee te nemen is dan E. of kangoeroe?


20 opmerkingen :

 1. Wat een mooi matje!!!! En die aapjes ... Daar word je vrolijk van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoon tapijtje, en schone metafoor, vrije plek = ademruimte !
  Liefs !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alweer mooi verwoord.
  T-shirts prachtig gerecycleerd!
  De apen matchen wonderlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hé. Elke aap heeft een half tapijt in zijn kleuren. Geheel toevallig. Of het zijn natuurlijk gewoon de kleuren waar ik van houd.

   Verwijderen
 4. Doet me goesting krijgen om te gaan opruimen... (na het tuinwerk dan wel) dat van die gaatjes helemaal herkenbaar...goeie tip! Mooi je tapijtje!
  Zeg let maar op dat E. of Kangoeroe jou niet horen...een kleinere versie breien die makkelijker mee te nemen is!!! Foei meiske!!!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, maar ik weet mijn aandacht en liefde perfect te doseren!

   Verwijderen
 5. ik was ook van plan om zelf t-shirtgaren te maken en had er al een hele hoop verzameld, ook van vrienden. Maar ik heb ze in een mini-opruimbui toch maar in de kledingcontainer gaan gooien. Want ik heb echt waar zoveel vanalles in huis !
  Je tapijtje is een schatje geworden ! Je voeten gaan daar van genieten !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ik ben echt zo'n slechte wegsmijter!
  Ik wou dat ik dat ook kon, het zou misschien wat rust kunnen brengen.
  Ook daar steekt de twijfel dan op: ik zou dat nog wel eens nodig kunnen hebben. ;-)
  De aapjes zijn leuk, hopelijk worden E. Of de kangoeroe dan niet jaloers. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb leren wegdoen door zo klein te wonen. Alles bewaren, voor het geval dat, kan gewoon niet meer.

   Verwijderen
 7. Oooh, kijk die aapjes eens stoer zitten!
  En die gaatjes... Hier ook herkenbaar! Meest frustrerend is dat bij redelijk nieuwe shirts.... Alhoewel dat meestal (meestal) de goedkopere, dunne zijn. Maar toch, grrrr...
  Ik vind je kleed geweldig! Hoop niet dat je nu last van je vingers en handen hebt...
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, geen last van de vingers. Die zijn al redelijk afgetraind...

   Verwijderen
 8. Ach die lieve aapjes, super leuk dat ze op je voeten matje mogen zitten.
  Tja die t-shirts zijn heel herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, ik heb daar ook 'last' van. Soms moet ik gewoon opruimen om klaar te kunnen zien. Het leidde bij mij nog nooit naar zo'n prachtig tapijtje, voorlopig doneer ik mijn kleding nog steeds aan de 'helpende hand'.
  (Broeksriemen draag ik nooit, ik leg altijd een neepje in mijn broeken; dat werkt perfect!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou niet weten hoe te beginnen aan dat neepje... Je zal toch eens een workshop kleding aanpassen moeten geven. :-)

   Verwijderen
 10. Een mooi gerecycleerd tapijtje, zal zacht aanvoelen aan de voeten.
  En ja, de aapjes passen er perfect bij.
  Nog een fijne dag !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Cool gedaan! Ik zit ook in een wegdoe periode, kan zo goed voelen he! Er staat weral een berg klaar voor de kringwinkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat heb je goed gedaan met die t-shirts. Dat is een erg leuk kleedje geworden, goede tip!
  De apen zijn ook leuk. Ik heb ooit het patroon besteld maar ben niet zo handig, het is nooit een aapje geworden...
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hoofdje is wat lastig. Maar daarna gaat het vanzelf! Wanneer je er nog eens de moed voor hebt, mag je steeds mijn hulplijn inschakelen!

   Verwijderen
 13. Vind ik ook, het opruimen van spullen, ruimt ook op in je hoofd. Je hebt de T-shirts goed her gebruikt. Je apen zijn schattig, tot nu toe heb ik er ook 2 gemaakt. Leipuk om te doen, maar wel een karwei;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja, opruimen voelt altijd heel goed aan. Je hebt flink gerecycled, een hele klus, maar wel een leuk tapijtje nu. De aapjes zijn geweldig, die staan nog op mijn to-do lijstje!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen