21 augustus 2015

over hoopjes

Over hoopjes... Dat kan over meer gaan dan ik oorspronkelijk dacht...

Letterlijk: zijnde hoopjes van het één of ander, zoals daar zijn stenen, schelpen, bijeen geharkte bladeren in de herfst. Of hoopjes stof (stof als katoen of tricot) in mijn living, die ik toch eens moet wegsteken. Morgen eerst nog een slinger maken. Op het feestje zondag voor het roosminnende neefje, wordt nu ook de grotere broer "een beetje" gevierd, zoals de sms van mijn zus het noemde. Ook voor hem moet dus nog een slinger gemaakt worden. Die andere hoopjes stof bestaan trouwens ook. Gelukkig verbergen die zich onder de zetel. Maar goed, dit weekend moeten die hoopjes ook nog te lijf gegaan worden.

Of vrijer geïnterpreteerd: hoopjes als trosjes bloemen, of aren tarwe.


Of "overhoopjes" als een chaotische opeenstapeling van voorwerpen.

"Overhoopjes" als wrijving, zoals tussen de kikkers. Of met de buurvrouw, omdat ik haar om 22u30 vroeg of ze haar deur dicht wou doen, omdat ik onnozel werd van het getik van haar hakken terwijl ze op dat late aan het stofzuigen, schuren, de trap op en af lopen, was. Ik durf haar maar moeilijk onder ogen komen. 't Was een nogal impulsieve reactie. Lees, met een toon van ergernis.

Allez, trouwe lezer, je bent tot hier geraakt, doorheen al mijn bladvulling. Kan dit tellen als misleiding? Er bestaan dus ook nog andere hoopjes. Dat heten: hoopjes van 900 meter katoenen draad, met een haaknaald verwerkt tot een sjaal. Aanschouw hieronder:


Ondertussen is dat hoopje gewassen en ligt het plat te drogen. Kwestie van minder "hoopachtig" te zijn wanneer het volgende week jouw kant op komt. Tot aanstaande dinsdag om te beslissen of dit hoopje je iets zegt. OK? Begin dan maar alvast te hopen en duimen op dit hoopje sjaal!

Heb een heel fijn weekend!

21 opmerkingen :

 1. Ik hoop en ben heel hoopvol over het hoopje sjaal. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over 'hoop': de hoop zo'n prachtig blauw hoopje thuis te mogen ontvangen.
  En ik hoop.. Dat de buurvrouw vanavond aardiger (lees: stiller) is omdat ze beseft hoe haar rusteloze acties het leven van iemand anders overhoop kunnen zetten.
  Voordat je mooie sjaal je huisje uit zeilt; wel nog een foto in volle glorie maken hè!
  Een heerlijk weekend met een hoop zon gewenst!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk komen er nog foto's, maar pas later. Ik mocht het hier niet te aantrekkelijk maken, hé, want dan verminderen jullie kansen. :-)

   Verwijderen
  2. Gelukkig! Anders was ik hopeloos teleurgesteld :-)))))
   (je hebt iets aangericht hoor, mijn brein kan niet meer normaal over hoopjes denken. Hopelijk gaat het over ;-)

   Verwijderen
  3. Ik ben de foto's deze ochtend gaan maken. Ik post ze woensdag!
   Een remedie tegen de gekke gedachten over een hoopjes: gooi die allemaal op een grote hoop en kieper die vervolgens in de vuilbak. En koester vervolgens de hoop dat daarmee de kous af is...
   Of ga bij Finnegan en M. luisteren naar de hoop verhalen die ze elkaar na al die tijd te vertellen hebben. Dat leidt vast de aandacht af!

   Verwijderen
  4. Hihihi, bedankt voor de tips!
   Fijne avond en ik zie 'm morgen graag verschijnen!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 3. Ondanks het feit dat dit schoon blauw hoopke mij een hoop zegt, zou het hopeloos egoïstisch zijn mee te willen doen aan deze schone giveaway - ik heb zelf nog een hoop werk met hopen pailletjes,en ik kan geen hopen sjaals tegelijk rond mijn nek draaien. Daarom hoop ik hoopvol dat dit schoon hoopke hopelijk naar iemand gaat die zelf géén hoopkes kan maken/nog geen hopen sjaals thuis heeft liggen :-)
  (Met andere woorden, ik durf nie meedoen want dat zou toch echt wel als hebberig beschouwd kunnen worden, ben immers zelf nog met een sjaal bezig !)
  :-)
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan geen hopen sjaals rond je net dragen. Dat is waar. Maar er zijn wel hopen dagen in één jaar, waarin je telkens één sjaal kan dragen. Ik gooi je straks dus toch mee op de hoop voor de trekking.

   Verwijderen
 4. ha ha een mooi hoopje sjaal :) doe mij ook maar zo een paar hoopjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalige sjaal !
  Zo'n hoopjes die zich onder de zetel verschansen ken ik heel goed, en gezien er hier ook steeds hoopjes toffe dingen liggen te lonken, zoals garen en stof en verf en kleurpotloden en lectuur en ......, groeien die onder-de-zetel-hoopjes aan tot verschansen niet meer mogelijk is en ik ze wel moet te lijf gaan ! (het doet dan wel deugd dat er een verschil te zien is)
  Als je buurvrouw op ontiegelijke uren lawaai maakt dan heeft ze die ergernis uitgelokt , en zou zij moeten moeite hebben om jou onder ogen te komen. Je schrijft dat het een impulsieve reactie was, ik lees dat je opkwam voor jezelf, goed gedaan dus !!!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een mooi hoopje, ik hoop de sjaal in het echt te mogen zien.
  Fijn weekend,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach die hoopjes....als ik hier rond mij kijk is er ook 't een en 't ander dat opgehoopt ligt te wachten om opgeruimd of verwerkt te worden....soms wordt ik er vreselijk onrustig van...maar....dat prachtig hoopje sjaal dat jij weer wist te creëren, wauw, daar word ik zó hoopvol van ;-)...
  Dus ik zou zeggen: gooi mij maar vlug op die HOOP !
  nog een prettig weekend!!!!!! met een hoop zon!
  (ps....na al deze reacties, kan je straks het woordje "hoop" niet meer horen of luchten, haaahahhhaaa)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O jakkel die hoopjes, hier ook heel veel hoopjes. Hoopjes die nog opgeruimd moeten worden. Hoopjes werk dat nog gedaan moet worden. Maar ook hoopjes dankbaarheid voor van alles en nog wat. Maar dat hoopje op jou laatste foto's wauw! Dat hoopje wil ik ook wel. En een blauw hoopje zelfs.... Ik blijf hopen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoopjes dankbaarheid. Mooi! Dat zijn er om te koesteren!

   Verwijderen
 9. Oh die hoopjes allemaal, ook hier in mijn hobbykamer heeeeel veeeel hoopjes van allerlei oorsprong die ook eens opgeruimd zouden moeten worden helaas. Maar gelukkig bestaan er ook nog andere hoopjes. En jouw sjaal heeft de kleur van de hoop en is alweer zo'n prachtexemplaar geworden. Jij hebt echt wel gouden handen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mag ik hier nu zeggen dat ik graag meeding naar de sjaal? Of heb ik ergens iets gemist... Hoophoop op een hoop tot prachtige sjaal gehaakt garen!
  Wat vertel je dit weer mooi...enne niks aantrekken van de buurvrouw hoor! Je had groot gelijk! :-)
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt absoluut niets gemist! Maar misschien werkt mijn camouflage een beetje te goed en is het daardoor niet duidelijk...

   Verwijderen
 11. Over hoop en hoopjes, de lijn is blijkbaar zeer dun. :-)
  Laat die hoopjes stof gerust liggen in de living, al die kleuren zorgen voor een vrolijke noot in huis. (zegt degene die haar mutti tot wanhoop drijft over haar living met die overtuiging haha)
  En als je buurvrouw beslist om op zo'n tijdstippen geen rekening te houden met de anderen, heeft ze die opmerking zelf uitgelokt. Zoals Carla hierboven ook al schreef, zou zij zich eerder ongemakkelijk moeten voelen!
  Wauw Claire, zoveel werk dat door jou omgetoverd werd in hoop voor ons...
  De kleur is wel echt op het lijf van Esther geschreven! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou nu eenmaal ook ontzettend van blauw...
   De hoopjes "naaistof" in de living zijn al weg. Het is niet zo handig om daar steeds overheen te moeten stappen... De hoopjes "stofstof", dat ik voor later op de week. Daar heb ik nu even echt geen zin in. :-)

   Verwijderen
 12. Wat een leuke hoopjes allemaal maar het laatste is volgens mij echt een schitterend hoopje."..............en die kleur prachtig.
  En die klikkende hakken goed juist dat je dat zegt om 22.30 had ze zelf moeten bedenken toch

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Allé gij geeft een hoopje weg!? Ik denk dat er nu velen aan het hopen zijn. Daar zitten hopen werkuren in volgens mij

  BeantwoordenVerwijderen